Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Veterinär och djursjukhus i Helsingborg

Avdelningar på Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Specialistdjursjukhuset i Helsingborg är ett stort djursjukhus och består av många avdelningar och mottagningar. På avdelningarna arbetar välutbildad och erfaren personal med engagemang, omtanke och respekt för alla djur och djurägare och på alla avdelningar använder vi mycket avancerad medicinsk-teknisk utrustning. Varmt välkomna till våra team och deras mottagningar!

Våra avdelningar

Kirurgi

Här finner ni allt som har med operationer att göra. Våra kirurger arbetar både med mjukdelskirurgi, ortopedi, neurokirurgi etc. Det finns ett separat avsnitt med om vårt ”trubbiga team” som jobbar med att hjälpa trubbnosiga hundar som har problem med andningen. Om ni har funderingar kring kastration eller ej, så finns det även information kring det här, som förhoppningsvis kan hjälpa er i beslutet.

Medicin

Medicinrubriken står för väldigt mycket och här kan du läsa om flera olika organsystem och dess sjukdomar. Rubriken inleds med vår akutmottagning och det är mycket bra läsning, som även förklarar hur vi arbetar med att prioritera patienter och vad som kan vara viktigt att tänka på när man söker hit. Andra mottagningar som presenteras är allmän medicin, hud, invärtes medicin såsom gastroenterologi (mag/tarm sjukdomar), urinvägar, kardiologi (hjärta), neurologi (nervsystemets sjukdomar), onkologi (tumörsjukdomar) samt möjligheten för hemodialys vid akut njursvikt.

Rehab- och friskvård

Här presenteras vår fantastiska rehab -och friskvårdsavdelning, som arbetar både förebyggande och rehabiliterande i samband med konvalescens efter operation eller annan behandling. Detta är en mycket viktig pusselbit i behandlingsprocessen.

Bild

Här kan du läsa om våra olika möjligheter till bilddiagnostik, som röntgen, ultraljud, datortomografi (CT eller skiktröntgen) och magnetkameraundersökning.

Vård

Om ditt djur behöver stanna kvar för vidare utredning eller mer avancerad vård, skrivs djuret in på vår vårdavdelning. Under denna rubrik kan du läsa mer om våra olika vårdavdelningar och hur det fungerar att tillfälligt bo hos oss.

Tand

Våra djur säger sällan ifrån när det gör ont i munnen. Men de ska inte behöva leva med tandvärk för det! Så lyder inledningen under denna rubrik. Sedan följer hur vi på bästa sätt kan hjälpa era djur till ett bredare leende.

Ögon

Den här rubriken talar mycket för sig själv och presenterar vårt ögonteam, som både arbetar med mottagning, ögonlysning och kirurgi.

Remiss

Denna rubrik är främst till för våra kära kollegor, som vill remittera patienter till oss. Vi vill att det ska vara enkelt och smidigt och har därför samlat information som vi hoppas ska vara till stor nytta. Tack för förtroendet!

 

Akutmottagning

Vår akutmottagning är öppen 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Vi har alltid som mål att snabbt erbjuda dig och ditt djur bästa möjliga vård och eftersom vi ofta har ett väldigt högt tryck arbetar vi med det man kallar triagering. Triage är en prioriteringsprocess som ger möjlighet att snabbt kunna lägga rätt resurser på rätt patienter. Det innebär att ni så fort ni kommer hit får träffa någon ur vårt akutteam, ofta en sköterska, som gör en första bedömning. Baserat på denna bedömning placeras du och ditt djur i en färgkodad kategori som avgör hur snabbt ni blir tillsedda av en akutveterinär.

Bedömningen är internationellt etablerad och baseras på anamnes, symptom samt kliniska vitalparametrar. Samlat ger detta en klar bild av hur akut dåligt just ert djur är och hur djuret ska prioriteras i förhållande till övriga akutpatienter just där och då.

Grön Ej behov av akut vård och kan därför behöva vänta. Mild smärta. Tex en kloskada, lätt hälta.

Gul Behov av snabb vård men ej livsupprätthållande åtgärder. Måttlig smärta. Tex större bitskador som ej blöder kraftigt, hög feber, mild andningspåverkan.

Röd Behov av akut, eventuellt livsupprätthållande vård. Kraftig smärta. Tex kraftig andningspåverkan, kraftig blödning, magomvridning, hjärtstopp.

Vi som leder akuten är ett väldigt engagerat team som vill hjälpa akut sjuka djur snabbt och noggrant. Vi tar i snitt emot 20-40 akuta patienter per dag, som första instans eller på remiss någonstans från hela Sverige. Vårt mål är att snabbt undersöka djuret och ta de prover som behövs för att tillsammans med er lägga upp en fortsatt plan och vid behov koppla in våra övriga specialister på respektive område.

Dagtid är vi ofta flera veterinärer som tar emot akuta patienter, men kvällar och nätter är det endast den jourhavande veterinären som finns tillgänglig, vilket gör triageringen ännu viktigare i vårt arbete.

Våra recensioner

Liselott Larsson

5

Kvalitet: BÄST! Pris: Dyrt. På de djursjukhus jag har varit på är det ingen som slår er! Fantastisk service, behjälpliga i allt. Villiga att göra det mesta för att hitta sjukdom på djur. BÄST helt enkelt.

linn moop

5

både matte och bill fick ett trevligt och kunnigt bemötande. cordelia är jätteduktig. kliniken fixar smidigt med direktreglering. priserna är att vänta sig. helt perfekt ställe helt enkelt! vi kommer tillbaka vid behov.

Caroline Strömberg

5

Vi tandsanerade vår pomeranian och bemötandet vi fick var fantastiskt från start till mål av all inblandad personal. Att åka från Borås till Helsingborg var värt varje km och Jacob Eriksson är den bästa veterinär vi någonsin träffat och vi kan rekommendera alla att söka hans hjälp vid tandproblem.

Inger Nilsson

5

Så väl omhändertagna vi blivit av världens bästa Patricia Kihlberg under två års tid. Inte bara en perfekt behandling med akupunktur utan också ett varmt, vänligt och empatiskt bemötande från Patricia varje gång katten Doris varit på besök. Tack till Patricia för all hjälp🙏🏼❤️

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Öppettider receptionen
Måndag - fredag kl. 07:30 - 21:00
Lördag - söndag kl. 09:00 - 20:00

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00
 • Medarbetare

  Abtin Mojarradi

  Team: Neurologi

  Abtin Mojarradi

  Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

  Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
  Läs mer om Abtin
  Alexander Sjölund

  TEAM: AKUT/TAND

  Alexander Sjölund

  Leg. Veterinär

  Alexander kommer från Åland och har arbetat som veterinär sedan 2021. Han har ett särskilt intresse för oral-hälsa och medicin. Alexander har arbetat på Specialistdjursjukhuset sedan Maj 2022 Egna djur: Hemma finns Borderterriern Noah Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2021
  Läs mer om Alexander
  default avatar

  TEAM: KIRURGI

  Alexandra Lindström

  Leg. Veterinär

  Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
  Läs mer om Alexandra
  default avatar

  TEAM: AKUT/OP

  Antonia Skog Candemo

  Leg. Veterinär

  Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
  Läs mer om Antonia
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg