Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Veterinär och djursjukhus i Helsingborg

Rehab- och friskvårdsavdelningen

Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Rehab- och friskvårdsavdelningen

Hos oss kan våra patienter få en kvalificerad rehabilitering på vår rehabiliteringsavdelning. Här arbetar fyra legitimerade sjukgymnaster med många års erfarenhet av yrket.  Vi är först utbildade och legitimerade sjukgymnaster för människor och har sedan vidareutbildat oss inom veterinärmedicin.

Det här kan vi hjälpa dig med

Vi har ett nära samarbete med veterinärer och övrig personal på djursjukhuset och till oss kommer även patienter på remiss från andra djurkliniker. Du kan även kontakta oss utan att ha träffat veterinär innan, men vid behov hänvisas du sedan till veterinär för vidare utredning.  I många försäkringar ingår ersättning för rehabilitering, kontakta ditt försäkringsbolag för information om vad som gäller för ditt djur.

Förutom rehabilitering efter operation, sjukdom och skada, kan vi erbjuda möjlighet till friskvårdsträning.

På vår avdelning kan djuren träna i en stor simbassäng med jetstråle eller i ett gång-löparband i vatten, samt få behandling i form av akupunktur, laserterapi, massage och andra manuella tekniker. Träningsupplägget anpassas individuellt och vi lägger stor vikt vid fortsatta övningar hemma.

Om ditt djur är i behov av extra stöd för sina leder kan vi hjälpa till med utprovning av ortoser i olika stabiliseringsgrader för att få en mer kontrollerad rehabilitering.

Efter en introduktion tillsammans med sjukgymnast går det även att komma och simträna på egen hand till ett lägre pris.

Vi som arbetar i rehabteamet

Biggan Ljungberg, leg sjukgymnast

Godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård

Biggan har arbetat på djursjukhuset sedan 2003.

Carina Bäckström, leg sjukgymnast

Avdelningsansvarig Rehab & Friskvård

Carina har arbetat på djursjukhuset sedan 2010.

Elin Andersson, leg sjukgymnast

Elin har arbetat på djursjukhuset sedan 2018.

Patricia Kihlberg , leg sjukgymnast

Godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård

Patricia har arbetat på djursjukhuset sedan 2013.

Kontakta oss

Rehab har bokningsbara tider dagtid måndag till fredag, samt även kvällstid måndag till torsdag.

Ring och boka tid 042 – 16 80 44 eller 042 -16 80 00

Varmt välkomna!

Våra recensioner

linn moop

5

både matte och bill fick ett trevligt och kunnigt bemötande. cordelia är jätteduktig. kliniken fixar smidigt med direktreglering. priserna är att vänta sig. helt perfekt ställe helt enkelt! vi kommer tillbaka vid behov.

Inger Nilsson

5

Så väl omhändertagna vi blivit av världens bästa Patricia Kihlberg under två års tid. Inte bara en perfekt behandling med akupunktur utan också ett varmt, vänligt och empatiskt bemötande från Patricia varje gång katten Doris varit på besök. Tack till Patricia för all hjälp🙏🏼❤️

Yashar Garayeli

5

Pris : Dyrt Kvalite : Topp Service : Bra Min Alice rekommenderades att avlivas pga Diskbråck av en veterinär specialist. Helsingborg tog emot snabbt och vi gasade ner ifrån Göteborg och opererade Alice, Detta är en svår operation och nu tre veckor senare så har hon blivit mycket bättre och humöret är på topp ! Grymt jobbat !

Caroline Strömberg

5

Vi tandsanerade vår pomeranian och bemötandet vi fick var fantastiskt från start till mål av all inblandad personal. Att åka från Borås till Helsingborg var värt varje km och Jacob Eriksson är den bästa veterinär vi någonsin träffat och vi kan rekommendera alla att söka hans hjälp vid tandproblem.

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Öppettider receptionen
Måndag - fredag kl. 07:30 - 21:00
Lördag - söndag kl. 09:00 - 20:00

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00
 • Medarbetare

  Abtin Mojarradi

  Team: Neurologi

  Abtin Mojarradi

  Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

  Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
  Läs mer om Abtin
  Alexander Sjölund

  TEAM: AKUT/TAND

  Alexander Sjölund

  Leg. Veterinär

  Alexander kommer från Åland och har arbetat som veterinär sedan 2021. Han har ett särskilt intresse för oral-hälsa och medicin. Alexander har arbetat på Specialistdjursjukhuset sedan Maj 2022 Egna djur: Hemma finns Borderterriern Noah Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2021
  Läs mer om Alexander
  Alexandra Lindström

  TEAM: KIRURGI

  Alexandra Lindström

  Leg. Veterinär

  Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
  Läs mer om Alexandra
  Anna Frennesson

  Team: Bild, Kardiologi, AKUT/IVA

  Anna Frennesson

  Leg. Veterinär

  Specialist inom hundens och kattens sjukdomar. Anna har arbetat som veterinär sedan 2014 och arbetar som klinikveterinär. Hon intresserade sig tidigt för ultraljudsdiagnostik och är sedan 2015 del av det bilddiagnostiska teamet på Specialistdjursjukhuset Helsingborg. Då de stora intresseområdena är inom ultraljud och röntgen, men även inom akut- och intensivvård, kan ni möta Anna vid ultraljudsundersökningar, vid undersökningar med datortomografi och magnetkamera, samt på akutmottagningen. Under utbildning till Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Del i hjärtteamet och bildteamet. Anna har Iza, en Staffordshire Bullterrier-tik. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2014  
  Läs mer om Anna
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg