Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Veterinär och djursjukhus i Helsingborg

Akutmottagningen Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Välkommen till vår akutmottagning! Vi finns här för djuren 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.

Akutmottagningen är öppen dygnet runt, 7 dagar i veckan

Vi ber er att alltid ringa innan besöket på jourtid så att vi kan ta emot er på bästa vis och ge er relevant information inför besöket.

042 - 16 80 00


Minska risken för smittspridning

Om ditt djur har kräkningar, diarré, feber eller hosta ber vi dig vänligen att lämna ditt djur i bilen under tiden du anmäler din ankomst i receptionen. Detta för att förhindra eventuell smittorisk.


Det kan förekomma väntetider

Vid ankomst görs en snabb värdering och prioritering av ditt djur (triage). Patienterna tas om hand i ordning efter hur allvarligt sjuka de är, eller riskerar att bli om vi inte skyndsamt hjälper dem. Väntetiderna varierar och är svåra att förutspå. Om ni tycker att det dröjer, beror det på att det finns sjukare djur som vi arbetar med. Vi gör vårt bästa att kontinuerligt informera er löpande om förväntad väntetid. 

För mer information om vårt triagearbete och prioriteringssystem på akutmottagningen, rekommenderar vi er att titta på vår triagefilm.


Viktiga saker att ha med på ditt besök

 • Ta med djurets försäkringsbevis (eller information om försäkringsbolag/försäkringsnummer) och ha koll på ditt försäkringsskydd.
 • Journalanteckningar om du tidigare besökt annan klinik eller ett djursjukhus som inte tillhör Evidensia för samma åkomma.
 • Ha alltid ditt djur kopplat eller placerat i bur.

I väntrummet

I väntrummet finns gott om plats för både människor och djur. 

 • Det finns en våg du kan väga ditt djur på. Gör det vid varje besök så skriver vi in vikten i journalen. 
 • Katterna har ett eget väntrum.
 • Vi bjuder på kaffe och te. Kortautomat med läsk, mineralvatten och godis finns också.

Reception och betalning

 • När ni kommer till oss anmäler ni er i receptionen.
 • Det går bra att betala med kredit-/betalkort och Klarna.
 • Är ditt djur försäkrat kan du välja direktreglering mot en avgift.

Hitta till oss


Våra recensioner

5

Very kind, considerate, and professional team!

5

I am very grateful to the help and customer service provided by Sanna Säther a the remisskoordinator in Helsinborg. There was a miscommunication between my hometown vet and the vet hospital in Helsinborg in regards to the remiss. Sanna took care of it, followed up on everything in one morning, and facilitated an appointment for my pet and I. Tack så mycket, fantastisk customer service.

5

Vill tacka alla som jobbade den 20/3 på kvällen och den 21/3 på dagen för fantastiskt bemötande mot vår hund och mot oss. Raka och ärliga vilket uppskattades. Vi känner oss väl omhändertagna när vi kom in med vår 8 månaders valp som fick diagnosen lymfom och där vi bestämde att han skulle få somna in. Så tusen tusen tack alla sköterskor och veterinärer som tog sig an vår valp. Tack för att ni lyssna och förstod och brydde er. Ni är guldvärda⭐️

5

Vi var där med vår lilla hund efter vi blev remitterade hit, jag är så otroligt glad över all hjälp som vi har fått på kliniken. Specialist veterinären Eva är otroligt kunnig och satte diagnos på Nelly på första besöket och vi kunde börja med medicinering samma dag, Nelly har nu blivit väldigt pigg och glad och behandlingen ser ut att fungera. Veterinärerna och djursjukvårdarna tar tid på sig att undersöka samt lyssna på oss, fin klinik i fina lokaler och alla är jättetrevliga. Fem stjärnor!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Övriga öppettider

Kliniken

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00

Medarbetare

default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Cecilia Odén

Team: Bild

Cecilia Odén

Leg. Veterinär

Cecilia tog sin veterinärexamen i Italien på Milanos veterinärfakultet i december 2016. Hon började arbeta hos oss på Specialistdjursjukhuset 2017. Cecilia hittar ni oftast på akutmottagningen på natten. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2016
Läs mer om Cecilia
Våra medarbetare

Facebook inlägg