Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Neurologi - Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Neurologi Specialistdjursjukhuset Helsingborg

På neurologimottagningen utreder och behandlar vi sjukdomar i hjärnan, ryggmärgen, perifera nerver och muskulatur hos hund och katt.

Så går det till

Vid besöket kommer en noggrann sjukdomshistoria och neurologisk undersökning av ditt djur att genomföras. Detta syftar till att avgöra om djuret lider av en neurologisk sjukdom och i vilken del av nervsystemet sjukdomen sitter, man får också en idé om vilka olika sjukdomar hunden eller katten kan lida av. 

För att leta närmare orsak till problematiken krävs ofta vidare diagnostik, exempelvis blodprov, magnetkameraundersökning, datortomografiundersökning och/eller ryggmärgsvätskeprov. 

Vissa neurologiska sjukdomar läker av sig själva med tiden, en del behöver medicinsk behandling och några behöver kirurgi. Vid allvarliga tillstånd där kurerande behandling inte bedöms möjlig prioriteras alltid djurens välbefinnande, ofta kan understödjande behandling leda till god livskvalité under en kortare eller längre tid.

Målet för varje patient som besöker vår neurologiavdelning är att skräddarsy utredning och behandling för varje individ beroende på förutsättningarna för just din hund eller katt.


Inför besöket

 • Tänk igenom när problemen började och hur symtomen har utvecklats, anteckna gärna och ta med dessa anteckningar till besöket.
 • Filma gärna ditt djur när det uppvisar symtom och ta med filmerna till besöket. 
 • Informera vid bokning om ni besökt annan veterinär tidigare för aktuellt problem, då kan vi beställa en journalkopia från aktuell veterinär. 
 • Ge ingen mat åtta timmar innan besöket om ingen annan information ges vid bokning, vatten får ges fram till besöket.

Vi som ingår i neurologiteamet

Abtin Mojarradi
Leg. Veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar, specialist Neurologi

Lina Nowak
Leg. Veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar, aspirant specialist Neurologi

Evelina Rääf
Leg. Veterinär

Josefin Andersson
Leg. Veterinär


Boka tid till neurologimottagningen

Ni är välkomna att ringa till djursjukhusets kundservice för tidsbokning.

042 - 16 80 00


Sjukdomar i nervsystemet (Neurologi)

Patienter med neurologiska sjukdomar har ofta dramatiska symtom som till exempel epileptiska anfall, förlamningar, balanssvårigheter och ryckiga ögonrörelser. Det är därför viktigt att dessa hundar och katter tas om hand av veterinärer och djursjukskötare med specialintresse och extra utbildning inom ämnet. På Specialistdjursjukhuset Helsingborg har vi därför ett Neurologiteam som involveras i såväl akut-, vård-, bild- och poliklinikavdelning när det finns behov av neurologisk utvärdering. 

På djursjukhuset har vi en välutrustad rehabiliteringsavdelning som är av stort värde då många av våra patienter kräver rehabilitering efter t.ex. ryggmärgsskador. Vi är dessutom det enda djursjukhuset i södra Sverige som har tillgång till såväl skiktröntgen (DT) som magnetkamera (MR), två diagnostiska hjälpmedel som är av stor vikt för många av våra neurologiska patienter. Vi har därför alla möjligheter att hantera dessa patienter från första till sista besök då patienten ofta friskförklaras.

Neurologi Specialistdjursjukhuset Helsingborg


Våra recensioner

5

Vi var där med vår lilla hund efter vi blev remitterade hit, jag är så otroligt glad över all hjälp som vi har fått på kliniken. Specialist veterinären Eva är otroligt kunnig och satte diagnos på Nelly på första besöket och vi kunde börja med medicinering samma dag, Nelly har nu blivit väldigt pigg och glad och behandlingen ser ut att fungera. Veterinärerna och djursjukvårdarna tar tid på sig att undersöka samt lyssna på oss, fin klinik i fina lokaler och alla är jättetrevliga. Fem stjärnor!

4

Var inne med min katt som blev hastig väldigt sjuk och dom tog väl hand om honom.. Väldigt bra veterinär dom vi hade kontakt med under hans vård! Tack för ni vårdade min Rufus 🙏❤️

5

Lugn och välkomnande miljö. Kompetent personal.

5

Tack för att ni gjorde allt för Måns som kom in igår den 9/2.Tyvärr var det för sent. MVH Susanne

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 17:00
 • Söndag
  10:00 - 17:00

Medarbetare

Abtin Mojarradi

Team: Neurologi

Abtin Mojarradi

Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
Läs mer om Abtin
default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Våra medarbetare

Facebook inlägg