Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra kliniker och djursjukhus.
Du kan hjälpa oss genom att läsa våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Mälarhöjdens Veterinärpraktik

tandkliniken som ger det lilla extra

Idag: 08:00–18:00

Välkommen till din veterinär i Fruängen

Med anledning av coronavirusutbrottet och sjukdomen covid-19 ber vi våra kunder att följa Evidensias centrala riktlinjer. Klicka här för att läsa våra riktlinjer.  Tack för visad förståelse och hänsyn!

Den personliga tandkliniken som tar hand om hela ditt djur

Hos oss jobbar kunnig och omtänksam personal som alltid har ditt djurs bästa i fokus.

Vi har djurtandvård som huvudsaklig inriktning och all vår personal har tillsammans bred kompetens gällande tand- och munhälsa på hund och katt.

Utöver tandvård hjälper vi er även med annan djursjukvård och vi gör allt från vaccination av hund och katt samt hälsoundersökningar till medicinska utredningar och behandlingar. Vi utför även kastrering av hund och katt samt andra basala kirurgiska ingrepp. Vi har även möjlighet att göra ultraljudsundersökning och röntgen och har eget labb på kliniken.

Djurtandvård

Alla våra veterinärer har kompetens inom djurtandvård och vi kan hjälpa er med både bedömning och åtgärd av ert djurs tänder. Vi har två enheter med digital tandröntgen och komplett utrustning för att åtgärda de vanligaste tandproblemen och vi jobbar ständigt med utveckling och utbildning av våra veterinärer för att kunna erbjuda mer inom tandvård.

På vår klinik erbjuder vi veterinärkonsultationer specifikt inriktade på tand där vi undersöker och gör en bedömning av munstatus när djuret är vaket. Därefter kan vi ge rekommendationer hur vi ska gå vidare för att hjälpa just ert djur på bästa sätt. En tandoperation hos oss innefattar alltid tandvårdspaketet. Om det är mycket som behöver åtgärdas bokar vi vid behov in en ny operation. Om ert djur behöver avancerad tandvård som inte vi kan utföra så remitterar vi er vidare inom Evidensia.

Det går även att boka in tandvårdspaketet direkt om djuret är friskt och under 8 år. Över 8 år rekommenderar vi att man tar ett blodprov innan operationen för att kolla att djuret mår bra. Detta hjälper vi dig med vid behov. Det går bra att ta dessa blodprover i samband med en veterinärkonsultationen för tänderna.

Inom Evidensia jobbar vi på liknande sätt gällande tandvård. Läs gärna mer om tandvård på hund och katt här.

För att läsa ännu mer om tandvård och vilka problem och sjukdomar som kan drabba hundar och katter – läs mer här.

Evidensia har även en tandskola för hund där du kan lära dig mera om din hunds mun och hur du kan ta hand om den på bästa sätt.

Remiss

Formulär för att skicka en remiss finner du här.

Med Evidensia-appen bokar du smidigt både veterinärbesök på klinik och ett videosamtal med en av våra veterinärer i mobilen eller surfplattan. Du väljer det som passar dig och ditt djur bäst. Då de två bokningsalternativen enas i appen finns Evidensia alltid där för er, oavsett tidpunkt eller var ni än är.

Läs mer

Nu har vi Klarna!

Nu är det enklare än någonsin betala hos oss. Du kan välja att få betala senare eller dela upp din betalning genom Klarna.

Läs mer om betalning hos oss

Evidensia Onlinebokning

Nu kan du boka en tid hos oss online!

Vi har gjort en rad behandlingar och tjänster tillgängliga för bokning direkt på hemsidan. Det gör det busenkelt att hitta en tid som passar just dig och ditt djur.
Efter att ha valt besöksorsak får du själv välja fritt bland lediga tider.

Prova redan idag!

Till Onlinebokningen

Receptförskrivning Evidensia

Nu kan du beställa e-recept online

Om du behöver recept på till exempel avmaskningsmedel eller fästingprofylax till din hund eller katt så kan du skicka en förfrågan via vår hemsida.

Du kan också använda formuläret för att önska förlängning av ett recept om ditt djur står på långtidsbehandling för tex ledproblem, förutsatt att ni följer upp djurets hälsotillstånd och behandling regelbundet på kliniken.

Du finner formuläret och mer information nedan.

Till formuläret