Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Välkommen till din veterinär hos Djurkliniken Mölndal

Vecka 26 till och med vecka 34 är vår vaccinationsmottagning på tisdagskvällar stängd. Våra öppettider kommer då vara måndag till fredag kl 8.00 – kl  17.00. Välkomna!

Djurkliniken Mölndal är en modern smådjursklinik med inriktning mot främst hundar och katter. Vi erbjuder kvalificerad djursjukvård och rådgivning inom såväl kirurgi som medicinska behandlingar.

Friskvård är viktigt för våra djur. Vi arbetar förebyggande med bland annat vaccinationer, seniorkontroller, hälsoundersökningar och kostrådgivning.

Vi har också en butik med foder och tillbehör för era djur.

 

Aktuellt

På tisdagskvällar har vi nu inte längre drop in för vaccinationer utan endast bokade besök. Ring oss eller boka online för att få din hund/katt vaccinerad på kvällstid.

Butiken är öppen som vanligt för foderköp och kostrådgivning.

Välkommen!

Fästingrecept direkt i mobilen för 95 kr*

Ladda ner vår app Evidensia Min Veterinär för iPhone eller Android och boka in en tid för fästingrecept. Efter videokonsultationen med en av Evidensias veterinärer får du ett SMS med en länk till Vetapotek. Där du kan beställa fästingmedlet för leverans direkt hem i brevlådan. Enkelt och smidigt!

*Kampanjpris och fri frakt från Vetapotek.se på tider märkta med ”KAMPANJ” t.o.m. 31/8, ord.pris 169 kr. Rabattkod för fri frakt erhålles efter videokonsultation.

Boka tid för fästingrecept

Vår nya bokningsapp är här

Nu lanserar vi Evidensias nya bokningsapp. Med den kan du som kund boka, ändra samt avboka besökstider. Appen är ett smidigt sätt att boka besök när det passar dig, utan att behöva ta hänsyn till våra öppettider.

Läs mer

Så förhindrar vi eventuell smittspridning

Evidensia behöver, precis som alla andra, ta vårt ansvar vid den rådande risken för coronasmitta. Därför praktiserar vi noggrann hand-, klinik- och luftvägshygien hos oss. Våra besökare är välkomna som vanligt men uppmanas att följa våra hygieninstruktioner samt förhålla sig till följande:

Är du bekräftad bärare av covid-19 viruset, visar symptom eller är satt i karantän för att du eventuellt kan vara smittad, besök inte våra djurkliniker eller djursjukhus

Stämmer du in på något av ovanstående:

Låt någon annan ta ditt djur till veterinärbesöket
Behöver ditt djur AKUT hjälp, vänd dig om möjligt till något av våra större djursjukhus
Använd gärna vår onlinetjänst Min Veterinär när du behöver rådgivning för ditt djur

Vi uppmanar också alla djurägare att:

I största möjliga mån vara enbart 1 person per patient inne på djurkliniken/djursjukhuset

Tack för din medverkan. Tillsammans kan vi förhindra eventuell smittspridning!

Läs mer

Min Veterinär - Nu kan du träffa Evidensias veterinärer även i mobilen!

Är du osäker på om du behöver åka in eller inte? Nu kan du enkelt och tryggt träffa våra veterinärer i mobilen, surfplattan eller datorn på en tid och plats som passar dig.
Du får pengarna tillbaka om du behöver åka in.

Ladda ner vår app och boka din tid idag

Läs mer

Nu har vi Klarna!

Nu är det enklare än någonsin betala hos oss. Du kan välja att få betala senare eller dela upp din betalning genom Klarna.

Läs mer om betalning hos oss

Har du kommit ihåg att vaccinera?

Vi erbjuder vaccination från 445 kr och du kan välja tid helt själv.

Prova vår onlinebokning redan idag!

Till onlinebokningen

Boka Online

Nu kan du boka en tid online!

Vi har nu gjort en rad av tjänster och behandlingar tillgängliga för onlinebokning.
Det kommer göra det mycket enklare för dig att hitta en tid som passar just dig och ditt djur.
Välkommen att prova redan idag.

boka en tid

Kanin som hoppar

Nu har vi fått in nytt vaccin för kaniner

NU har vi fått in det nya vaccinet Nobivac Myxo-RHD PLUS; ett tripeltskyddande vaccin som förhindrar din kanin från att bli smittad av Kaninpest (Myxomatos) och båda varianter av Kaningulsot (RHD1 och RHD2).

KaninPest (Myxomatos) har funnits i Europa sedan 1952. Viruset sprids mellan kaniner via bitande insekter samt infekterat sekret från ögon och nos. Viruset orsakar allvarliga tumörliknande svullnader och luftvägssjukdom.

KaninGulsot stamm 1 (RHD1) har funnits i Europa sedan 1986. Viruset sprids genom direktkontakt mellan kaniner samt genom infekterande vatten och matskålar, borstars, kläder etc. Viruset orsakar nekrotiserande leverinflammation och blödningar i flera organ.

KaninGulsot stamm 2 (RHD2) har funnits i Europa sedan 2010 då det kom rapporter om en ny variant av KaninGulsot. Viruset sprids på samma sätt som stamm1. Viruset orsakar sjukdom som påminner om Kaningulsot stamm 1 (RHD1).

Tidigare var man tvungen att vaccinera kaniner i flera omgångar och med separata vaccin för att ge skydd mot kaninpest och kaningulsot. Desutom var det nödvändigt att använda sig av kaniner för att tillverka vaccinationerna. Men med Nobivacs Myxo-RHD PLUS vaccin är detta inte längre nödvändigt, sammtidigt som det ger ett tredubbelt skydd vid årlig vaccination.

Vad ska man tänka på om man vill byta till Nobivac Myxo-RHD PLUS?
Gruppen kaniner som kan byta vaccin på engång är:
- kaninungar som alldrig tidigare blivit vaccinerade
- kaniner som tidigare blivit vaccinerade men inte enligt nedanstående schema.

Gruppen kaniner som INTE kan byta vaccin på en gång är:
- vuxna kaniner som tidigare blivit vaccinerad mot
- KaninPest (Myxomatos)
- KaninGulsot stamm 1 (RHD1)
men inte fått vaccination mot KaninGulsot stamm 2 (RHD2):
Om detta stämmer på din kanin, måste ditt husdjur bli vaccinerad mot KaninGulsot stamm 2 (RHD2) innan man kan byta till Nobivac Myxo-RHD PLUS.

Hur ofta ska man låta sin kanin vaccineras?
När man väl bytt till det nya vaccinet, varar skyddet i 12 månader; alltså kan din kanin få ett trippelt skydd en gång per år genom ett enda vaccinationstillfälle.

Kaninungar bör vara minst 5 veckor gamla för sin första grundvaccination. Men på grund av höga nivåer av antikroppar som finns i ungarna från modern, rekommenderas den första vaccinationen från 7 veckors ålder.