Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Djursjukhuset Gammelstad

Din trygghet, dygnet runt, året om

Idag: Öppet dygnet runt

Välkommen till din veterinär hos Evidensia Djursjukhuset Gammelstad

HD/ED röntgen

Innan du bokar en tid hos oss för röntgenundersökning av din hunds höftleder eller armbågar, måste du beställa en avläsning av röntgenbilderna hos SKK.
Du kan göra beställningen till SKK 12 månader innan undersökningen.

Du beställer och betalar din avläsning av röntgenbilder på SKKs hemsida, du kommer till SKKs hemsida genom att klicka här.

Det du betalar hos oss är endast själva röntgenundersökningen av höftledsbilder och/eller armbågar.

Mer information hittar du här.

Vi är det enda djursjukhuset i norra Sverige

Evidensia Djursjukhuset Gammelstad är Sveriges nordligaste djursjukhus och ett jouröppet remissdjursjukhus. Till oss kommer djurägare för ortopediska utredningar och operationer, mjukdels kirurgi, intensivvård, avancerad bilddiagnostik, medicinska utredningar och rehabilitering. Inskrivna djur vårdas dygnet runt.

Vi har tillgång till avancerad och komplett medicinsk-teknisk för att ni ska få bästa möjliga vård. Vår samlade kompetens gör att vi tar emot remisser och bokade patienter från Norr- och Västerbotten samt norra Finland och Norge. Allt detta gör att du kan känna trygghet när du anlitar oss på Djursjukhuset Gammelstad.

Hos oss kommer du och din veterinär tillsammans fram till vad som bäst för just dig och ditt djur.

Varmt välkommen!

Djursjukhuset Gammelstad har jourverksamhet dygnet runt

Vi tar emot akuta sjukdomsfall dygnet runt. Under kvällar, nätter och helger är vi ett Akutdjursjukhus. Då räddar vi i första hand liv och stabiliserar patienter så att vidare utredning och behandling sedan kan ske på ordinarie arbetstid. Vi har akutmottagning på dagtid och efter ordinarie öppettider har vi jourverksamhet.

På jourtid besvarar vi ditt samtal så snart vi kan. Om vi inte kan besvara ditt samtal när du ringer står vi upptagen med akut sjuka djur just då, ring igen alt lämna ett meddelande så ringer vi upp dig. Vi ber om förståelse för väntetid.
Vi ringer enbart upp de samtal där ni angett att ni önskar bli uppringda samt delgett oss hur vi kan kontakta er.

Inneliggande djur vårdas av veterinär och sköterska dygnet runt.

Ring före ditt akuta besök så att vi får rätt förutsättning att ta emot dig och ditt djur.
Ni når oss, oavsett tid på dygnet, på 0920-253020

Vänligen notera att akutavgift samt jourtaxa tillkommer.

Att kunna nå oss dygnet runt är en förutsättning för att du som djurägare ska veta att vi finns och tar ansvar för ditt djur när du behöver oss. På vårt djursjukhus får djur och djurägare den bästa vården dygnet runt – året om. Om jourverksamheten »

Våra mer än 23 000 patientbesök årligen består av både privata djurägare och företagskunder som Securitas, Flygvapnet och Polisen.

Öppettider butik

Vardagar: 08:00 – 18:00 (Onsdagar till 19:00)

Helgfri Lördag (ej storhelger): 10:00 – 14:00 

Aktuellt

Vaccinationer kräver tidbokning

På onsdagar kl 17:00-19:00 har vi kvällsöppet för vaccination av hund och katt.
Ring oss för att boka en preliminär tid under vaccinationskvällen. Dessa tider går inte att boka online.
Ni når oss på 0920 -253020 helgfri vardag mellan 08:00-17:00

Betalning hos oss

Hos oss kan du betala med kort eller klarna. Du kan välja att betala allt på en gång, dela upp din betalning och få hjälp med regleringen. Betalning sker alltid vid hemgång i samband med ditt besök.

Om du önskar reglera besöket inväntar du regleringssvar och betalar kvarstående summa innan du lämnar oss alt betalar via klarna.

Du kan välja att betala med avbetalning och via faktura genom Klarna.

P-Piller Katt

Vi kommer framöver inte skriva recept på p-piller till katter som inte är tänkta att gå i avel. De p-piller som finns för katt har sedan länge varit slut hos tillverkaren och ett humanpreparat har använts istället. Nu börjar det bli brist även på ersättningspreparatet vilket är en viktig del i behandlingen för kvinnor med endometrios. Vi har därför tagit detta beslut och rekommenderar istället kirurgisk kastrering.
P-piller ger även en ökad risk för livmodersjukdomar och juvertumörer, till skillnad från kastrering som minskar risken.

Läs mer om biverkningar av p-piller och kastrering här https://evidensia.se/djurvardguiden/p-piller-till-katt/

20% rabatt på utvalda foderprodukter

Nu får du som klubbmedlem 20% rabatt på utvalda foderprodukter* från Purina, Hill´s och Royal Canin. Fokus ligger på vikt- och friskfoder för katt och hund.

Känner du dig osäker på vilken typ som passar ditt djur allra bäst så fråga gärna oss. Vi kan berätta mer och hjälpa dig att välja den fodertyp som passar ditt djur allra bäst, vi kan dessutom kika i ditt djurs journal för att få en helhetsbild av aktuell hälsa och särskilda behov om sådana finns.

Välkommen!

*Erbjudandet gäller på utvalda foderprodukter för dig som klubbmedlem så långt lagret räcker till och med den 30/11-2020 och kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden.

Så förhindrar vi eventuell smittspridning

Evidensia behöver, precis som alla andra, ta vårt ansvar vid den rådande risken för coronasmitta. Därför praktiserar vi noggrann hand-, klinik- och luftvägshygien hos oss. Våra besökare är välkomna som vanligt men uppmanas att följa våra hygieninstruktioner samt förhålla sig till följande:

Är du bekräftad bärare av covid-19 viruset, visar symptom eller är satt i karantän för att du eventuellt kan vara smittad, besök inte våra djurkliniker eller djursjukhus

Stämmer du in på något av ovanstående:

Låt någon annan ta ditt djur till veterinärbesöket
Behöver ditt djur AKUT hjälp, vänd dig om möjligt till något av våra större djursjukhus
Använd gärna vår onlinetjänst Min Veterinär när du behöver rådgivning för ditt djur

Vi uppmanar också alla djurägare att:

I största möjliga mån vara enbart 1 person per patient inne på djurkliniken/djursjukhuset

Tack för din medverkan. Tillsammans kan vi förhindra eventuell smittspridning!

Läs mer

Min Veterinär - Nu kan du träffa Evidensias veterinärer även i mobilen!

Är du osäker på om du behöver åka in eller inte? Nu kan du enkelt och tryggt träffa våra veterinärer i mobilen, surfplattan eller datorn på en tid och plats som passar dig.
Du får pengarna tillbaka om du behöver åka in.

Ladda ner vår app och boka din tid idag

Läs mer

Nu har vi Klarna!

Nu är det enklare än någonsin betala hos oss. Du kan välja att få betala senare eller dela upp din betalning genom Klarna.

Läs mer om betalning hos oss

Vaccinationer kräver tidbokning

På onsdagar kl 17-19 har vi kvällsöppet för vaccination. Ring oss för att boka en preliminär tid under vaccinationskvällen. Ni når oss på 0920 -253020 helgfri vardag mellan 08:00-17:00

Läs mer

Nu kan du beställa e-recept online

Om du behöver recept på till exempel avmaskningsmedel eller fästingprofylax till din hund eller katt så kan du skicka en förfrågan via vår hemsida.

Du kan också använda formuläret för att önska förlängning av ett recept om ditt djur står på långtidsbehandling för tex ledproblem, förutsatt att ni följer upp djurets hälsotillstånd och behandling regelbundet på kliniken.

Du finner formuläret och mer information nedan.

Till formuläret

Utveckling ger nya karriärmöjligheter i Gammelstad

Med en CT i huset öppnas möjligheterna upp för att erbjuda kunderna fler behandlingar. Men det är inte bara kunderbjudandet som utvecklas. Hela personalstyrkan är med på tåget.

En av dem som utvecklar sin kompetens för att bygga djursjukhusets framtid är Ida Nordkvist, legitimerad djursjuksköterska med röntgen som specialinriktning. Ida har auskulterat på Specialistdjursjukhuset Strömsholm för att få lära sig mer om CT-undersökningar och smarta flöden kring patienterna.

- Jag går bredvid Annelie Bjurstedt och Linnéa Berglund för att lära mig mer om hur man arbetar med CT, hur man ska tänka när man positionerar patienten och hur arbetsflödet kan se ut. Jag är extremt nördig på röntgen och tycker det är vansinnigt roligt. Det är en hel vetenskap med mycket fysik och man får tänka och omsätta kunskapen i praktisk problemlösning. Det känns lite som julafton att vi får den här maskinen i Gammelstad, säger Ida.

Hon håller även utbildningar i röntgen för att sprida kunskapen i sköterskegruppen när en bildavdelning växer fram.

Tandkontroll

På Djursjukhuset Gammelstad erbjuder vi tandkontroll på hund och katt.

Boka tid för besök på 0920 - 253020.

Läs om tandvård

PennHip-röntgen

Evidensia Djursjukhuset Gammelstad kan nu stolt meddela att vi även kan erbjuda PennHip-röntgen (Pennsylvania Hip Improvement Program) av höfter. Det är en diagnostisk metod för att tidigt i hundens liv kunna utvärdera och gradera höftledslaxiteten. Detta erbjuder uppfödare ett tidigt beslutsunderlag för sitt urval av individer. Det ger även veterinären en tidig möjlighet till en förbättrad rådgivning till djurägare med drabbade hundar vilka förebyggande strategier som bäst kan minska utvecklingen av sjukdomen.