Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra kliniker och djursjukhus.
Du kan hjälpa oss genom att läsa våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Djursjukhuset Gammelstad

Din trygghet, dygnet runt, året om

Idag: Öppet dygnet runt

Välkommen till din veterinär hos Evidensia Djursjukhuset Gammelstad

Vi är det enda djursjukhuset i norra Sverige

Evidensia Djursjukhuset Gammelstad är Sveriges nordligaste djursjukhus och ett jouröppet remissdjursjukhus. Till oss kommer djurägare för ortopediska utredningar och operationer, mjukdels kirurgi, intensivvård, avancerad bilddiagnostik, medicinska utredningar och rehabilitering. Inskrivna djur vårdas dygnet runt.

Vi har tillgång till avancerad och komplett medicinsk-teknisk för att ni ska få bästa möjliga vård. Vår samlade kompetens gör att vi tar emot remisser och bokade patienter från Norr- och Västerbotten samt norra Finland och Norge. Allt detta gör att du kan känna trygghet när du anlitar oss på Djursjukhuset Gammelstad.

Hos oss kommer du och din veterinär tillsammans fram till vad som bäst för just dig och ditt djur.

Varmt välkommen!

Djursjukhuset Gammelstad har jourverksamhet dygnet runt

Vi tar emot akuta sjukdomsfall dygnet runt. Under kvällar, nätter och helger är vi ett Akutdjursjukhus. Då räddar vi i första hand liv och stabiliserar patienter så att vidare utredning och behandling sedan kan ske på ordinarie arbetstid. Vi har akutmottagning på dagtid och efter ordinarie öppettider har vi jourverksamhet.

På jourtid besvarar vi ditt samtal så snart vi kan. Om vi inte kan besvara ditt samtal när du ringer står vi upptagen med akut sjuka djur just då, ring igen alt lämna ett meddelande så ringer vi upp dig. Vi ber om förståelse för väntetid.

Vi ringer enbart upp de samtal där ni angett att ni önskar bli uppringda samt delgett oss hur vi kan kontakta er.

Inneliggande djur vårdas av veterinär och sköterska dygnet runt.

Ring före ditt akuta besök så att vi får rätt förutsättning att ta emot dig och ditt djur.
Ni når oss, oavsett tid på dygnet, på telefon 0920-25 30 20 

Vänligen notera att akutavgift samt jourtaxa tillkommer.

Att kunna nå oss dygnet runt är en förutsättning för att du som djurägare ska veta att vi finns och tar ansvar för ditt djur när du behöver oss. På vårt djursjukhus får djur och djurägare den bästa vården dygnet runt – året om. Om jourverksamheten »

Våra mer än 23 000 patientbesök årligen består av både privata djurägare och företagskunder som Securitas, Flygvapnet och Polisen.

Öppettider butik

Vardagar: kl. 08:00 – 18:00 (onsdagar till kl. 19:00)
Helgfri lördag (ej storhelger): kl. 10:00 – 14:00 

Aktuellt

HD/ED röntgen

Innan du bokar en tid hos oss för röntgenundersökning av din hunds höftleder eller armbågar, måste du beställa en avläsning av röntgenbilderna hos SKK. Du kan göra beställningen till SKK 12 månader innan undersökningen. Du beställer och betalar din avläsning av röntgenbilder på SKKs hemsida, du kommer till SKKs hemsida genom att klicka här.

Det du betalar hos oss är endast själva röntgenundersökningen av höftledsbilder och/eller armbågar. Mer information hittar du här.

Vaccinationer drop-in

På onsdagar kl 17:00-18:45 har vi kvällsöppet för drop-in vaccination av hund och katt. Ingen tidsbokning.

Betalning hos oss

Hos oss kan du betala med kort eller klarna. Du kan välja att betala allt på en gång, dela upp din betalning och få hjälp med regleringen. Betalning sker alltid vid hemgång i samband med ditt besök. Om du önskar reglera besöket inväntar du regleringssvar och betalar kvarstående summa innan du lämnar oss alternativt betalar via Klarna. Du kan välja att betala med avbetalning och via faktura genom Klarna.

P-piller katt

Vi kommer framöver inte skriva recept på p-piller till katter som inte är tänkta att gå i avel. De p-piller som finns för katt har sedan länge varit slut hos tillverkaren och ett humanpreparat har använts istället. Nu börjar det bli brist även på ersättningspreparatet vilket är en viktig del i behandlingen för kvinnor med endometrios.

Vi har därför tagit detta beslut och rekommenderar istället kirurgisk kastrering. P-piller ger även en ökad risk för livmodersjukdomar och juvertumörer, till skillnad från kastrering som minskar risken.

Läs mer om biverkningar av p-piller och kastrering här.

Med Evidensia-appen bokar du smidigt både veterinärbesök på klinik och ett videosamtal med en av våra veterinärer i mobilen eller surfplattan. Du väljer det som passar dig och ditt djur bäst. Då de två bokningsalternativen enas i appen finns Evidensia alltid där för er, oavsett tidpunkt eller var ni än är.

Läs mer

Nu har vi Klarna!

Nu är det enklare än någonsin betala hos oss. Du kan välja att få betala senare eller dela upp din betalning genom Klarna.

Läs mer om betalning hos oss

INVIGNING AV REHAB

INVIGNING AV REHAB

Onsdag 26/1 kl 17-21 finns Enya Habel på plats och svarar på frågor om varför hon tycker rehab- och friskvårdsträning är viktigt för sina hundar och i agility. Enya är VM medaljör, EM medaljör, Nordisk mästare & regerande svensk mästare.
Det finns möjlighet att prova på WTM (water treadmill) under kvällen. Vi har begränsat antal platser för att prova på WTM, anmälan sker på plats och det är först till kvarn som gäller. Alla som bokar en tid för genomgång hos våra fysioterapeuter och köper ett träningskort på plats får 20% rabatt.

Lördag den 29/1 kl 10:00-15:00 visar vi upp hela rehabiliterings-avdelningen. Våra två leg. Fysioterapeut Charlotte och Sandra finns på plats och svarar på frågor om rehabilitering och friskvård.

Kl 12:00-13:00 kommer vi att ha en genomgång av balansövningar på bollar med möjlighet att prova på med egen hund.

Det finns möjlighet att prova på WTM (water treadmill) under dagen. Vi har begränsat antal platser för att prova på WTM, anmälan sker på plats och det är först till kvarn som gäller.

Vår tipspromenad bjuder in till rörelse, med möjlighet att vinna ett 5-kort på rehab till ett värde av 3160kr till vinnaren. Under dagen har vi dessutom fina erbjudanden i butiken och flertalet tävlingar med priser i olika storleksklasser. Vi har en fiskedamm för hund och katt. Alla som bokar en tid för genomgång hos våra fysioterapeuter och köper ett träningskort på plats får 20% rabatt.

Erbjudandet om rabatterat pris på rehab gäller enbart ovan nämnda datum och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Vaccinationer kräver tidsbokning

På onsdagar kl 17:00-18:45 har vi kvällsöppet för vaccination, tidsbokning krävs.

Läs mer

Receptförskrivning Evidensia

Nu kan du beställa e-recept online

Om du behöver recept på till exempel avmaskningsmedel eller fästingprofylax till din hund eller katt så kan du skicka en förfrågan via vår hemsida.

Du kan också använda formuläret för att önska förlängning av ett recept om ditt djur står på långtidsbehandling för tex ledproblem, förutsatt att ni följer upp djurets hälsotillstånd och behandling regelbundet på kliniken (årligen).

En kostnad tas ut för receptförskrivning.

Du finner formuläret och mer information nedan.

Till formuläret

Utveckling ger nya karriärmöjligheter i Gammelstad

Med en CT i huset öppnas möjligheterna upp för att erbjuda kunderna fler behandlingar. Men det är inte bara kunderbjudandet som utvecklas. Hela personalstyrkan är med på tåget.

Vi har en röntgensjuksköterska från humanvården anställd för att optimera och utveckla verksamheten så att en renodlad bildavdelning succesivt växer fram.

Munkontroll

På Djursjukhuset Gammelstad erbjuder vi mun- och tandkontroll på hund och katt.
På dessa besök tittar veterinären igenom munnen och gör en bedömning om allmäntillståndet som förberedelse inför en eventuell tandåtgärd.

Boka tid för besök på 0920 - 253020.

Läs om tandvård