Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Djursjukhuset Gammelstad

Din trygghet, dygnet runt, året om

Idag: Öppet dygnet runt

Minneslund

Djursjukhuset Gammelstads minneslund

I vår minneslund kan ni efter separat kremering hos oss välja att få askan jordad eller utspridd.

Minneslunden ligger i anslutning till djursjukhusets anläggning. Här kan ni slå er ner på en bänk bland björkarna och minnas en älskad vän. Ni kan också tända ett ljus för ert djur, men även för alla djur som läggs i lunden. Stenringen skapar en fin symbolik för de djur som nått sin sista vila och vi ser gärna att små stenar lämnas här. Sommartid finns det möjlighet att lämna blommor.

Askan gravsätts och sker utan djurägarens närvaro och vi markerar inte gravplatsen. När du väljer att lägga ditt djur i vår minneslund ingår det ett första ljus att tända i lyktträd i anslutning till minneslunden. I vår reception finns det ljus till försäljning.

Djursjukhuset Gammelstad ansvarar för skötsel och tar på sig ansvar att ta bort vissnade blommor och nerbrunna ljus. Vi tar även emot aska efter sällskapsdjur som är kremerade på annan kremeringsanläggning.

Avgiften är en engångskostnad. Donationer mottages tacksamt och går oavkortat till skötsel och utveckling av minneslunden.