Akutmottagningen
Djursjukhuset Gammelstads akutmottagning är öppen dygnet runt, alla dagar året runt.
Ring oss alltid innan du åker in.
0920 - 25 30 20

Ortopedi, veterinär, Gammelstad, djursjukhus

Ortopedi på Djursjukhuset Gammelstad

Välkommen till Evidensia Djursjukhus Gammelstad ortopediavdelning. Har ditt djur ont eller visar andra symptom från rörelseapparaten är det till ortopediavdelningen du ska vända dig.

Idag: Öppet dygnet runt

Akut öppettider

Vad är ortopedi?

Ortopedi fokuserar på djurets rörelseapparat - muskler, leder och skelett.
 Tecken på problem och smärta i dessa delar kan exempelvis vara hälta, stelhet, svaghet, vinglighet, beteendeförändringar eller förlust av muskelmassa. Ortopedkirurgi omfattar behandling av benbrott och andra skador som påverkar kroppens möjlighet att röra sig.

Vad vi utför och behandlar på ortopediavdelningen 

På Evidensia Djursjukhus Gammelstad tar vi hand om ortopediska patienter med såväl akuta skador som kroniska sjukdomar. Genom vår kompetens inom kirurgi och anestesi, moderna operationssalar, bilddiagnostikavdelning och rehab kan vi följa djuret från undersökning och diagnos hela vägen till rehabilitering.

Här behandlar och utför vi bland annat: 

 • Frakturer
 • Artroskopier (titthålskirurgi för att undersöka leder eller kirurgiskt behandla skador i eller omkring leder)
 • Korsband-, knäskåloperationer 
 • Sen- och muskelskador
 • Ryggproblem

Patienterna kan ha blivit remitterade till oss från utomstående veterinärkliniker eller komma från någon av våra andra avdelningar efter diagnosticering. Kräver patientens ingrepp någon specialitet som vi saknar, samverkar och remitterar vi direkt till lämplig djurklinik eller djursjukhus.

Inför ditt djurs utredning och operation 

Vid en ortopedisk utredning krävs ofta bilddiagnostik med till exempel röntgen. Då behöver djuret sederas (få lugnande medel) för att vara så stilla som möjligt så bilderna blir optimala. För en säker sedering ska ditt djur ha fastat innan. 

Inför en planerad ortopedisk operation behöver patienten fasta i minst 8 timmar innan sövning.

Hur går arbetet på ortopediavdelningen till?

Patienten kommer till ortopediavdelningen på en bokad tid eller som akutfall.

Vår specialutbildade och erfarna narkospersonal tar hand om ditt djur när det är sövt under operationen. Med moderna metoder och övervakningsutrustning blir narkosen säker och trygg för patienten. Smärtlindringen som alltid är individuellt anpassad påbörjas redan vid premedicineringen före operationen och fortsätter under och efter operationen. Förutom medicinsk smärtbehandling används tekniker som kylbehandling av extremiteter.

En medarbetare från ortopediteamet ringer upp dig när operationen är klar. Vid hämtning av ditt djur får du muntlig och skriftlig information om vad vi gjort och eftervårdsråd.

Är det ett större ingrepp stannar patienten över natten på kliniken för eftervård och smärtlindring. Katter och hundar sitter i separata stall för att skapa en så lugn och trygg miljö som möjligt under den tiden. 

Vi som jobbar på ortopediavdelningen

Teamet på ortopediavdelningen består av erfarna veterinärer och kirurger, rutinerade operationssköterskor och djurvårdare. Samtliga har speciell utbildning för hantering av operationspatienten innan, under och efter det ortopediska ingreppet.

Boka en tid

Ring oss för att boka tid eller boka tid online

0920-25 30 20

Våra recensioner

4

Mycket bra information av veterinär o andra som skötte om min hund

5

Mycket bra djurklinik men dyrt

5

Otroligt vänligt bemötande och proffsigt omhändertagande när min fina flat-tjej fick behov av akut vård och operation. Regelbundna uppdateringar kring måendet och fortsatt utredning och information kring priser så att slutbeloppet inte blev någon överraskning. Mycket varm och fin personal. Jag är så tacksam för att ni tog så bra hand om Freja.

5

Fantastiskt personal! Väldigt professional och personlig bemötande.

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Övriga öppettider

Kliniken

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 18:00
 • Tisdag
  08:00 - 18:00
 • Onsdag
  08:00 - 18:00
 • Torsdag
  08:00 - 18:00
 • Fredag
  08:00 - 18:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Maria Karlsson

Maria

Djursjukhuschef

Djursjukhuschef sedan april 2024 med lång erfarenhet som ledare och chef inom många branscher. Organisations och teamutveckling och att leda tillsammans med våra medarbetare i utveckling och förändring är det som gör detta arbetet jätteroligt.  Har två ragdollkatter hemma.
Läs mer om Maria
Helena Stoltz

Helena

Operativchef / Dagligkoordinator

Jag började på Evidensia Djursjukhuset Gammelstad 2015 som djurvårdare.  Idag jobbar jag som Operativ chef med personalansvar för vår fina kundsupport och vaktmästare.  Förutom att stötta och vägleda min personal så jobbar jag som daglig koordinator och schemaläggare.
Läs mer om Helena
Linda Olofsson

Polklinik / Operation / Ortopedi

Linda

Chefsveterinär / Leg. Veterinär

Jag tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2013 och har sedan dess jobbat på Djursjukhuset Gammelstad. Jag tycker det mesta är roligt och intressant men mitt huvudintresse är kirurgi. Jag har gått flera utbildningar inom mjukdelskirurgi och ett två-årigt ortopediprogram. Ni träffar mig framför allt i samband med hältutredningar och operationer. Jag är också chefsveterinär för vår operations- och rehabavdelning samt personalchef för våra veterinärer. 
Läs mer om Linda
default avatar

Akutmottagning / Polklinik / Operation / Hygiengruppen

Camilla

Chefssköterska/ Leg. Djursjukskötare

Våra medarbetare

Facebook inlägg