Djursjukhuset Gammelstad

Din trygghet, dygnet runt, året om

Idag: Öppet dygnet runt

På våra olika avdelningar arbetar välutbildad och erfaren personal. Vi lägger stor vikt vid kompetens och tillgänglighet. På alla avdelningar använder vi avancerad medicinsk-teknisk utrustning.

Vi gör allt från kloklippning, vaccinationer och chipmärkning till akuta fall av sjukdomar och skador. Vi tar emot djur för utredning av ortopediska och neurologiska problem, operationer, intensivvård, avancerad bilddiagnostik, medicinska utredningar och rehabilitering.

Att kunna nå oss dygnet runt är en förutsättning för att du som djurägare ska veta att vi finns och tar ansvar för ditt djur när du behöver oss.

Reception

Här tar vi emot dig och ditt djur när ni kommer till oss. I receptionen, butiken och polikliniken arbetar vi alla i ett sammansvetsat team, som försöker möta dina förväntningar och ge dig och ditt djur god service. Vi är ett akutsjukhus och får ofta in obokade, kritiskt sjuka och skadade djur, vi hoppas på din förståelse för att väntetider kan uppstå. Har du bokat en akut tid via vår växel så tar vi emot dig så snabbt vi bara kan.

Mottagning/poliklinik

Här får du tillsammans med ditt djur träffa veterinär och sköterska. För att vi skall kunna diagnostisera och behandla ditt djur på rätt sätt är det viktigt för oss att du försöker återge symtom och sjukdomshistoria. Denna bedömning är en första grund till hur vi sedan går vidare med att undersöka ditt djur. Vi kan behöva komplettera din beskrivning av hur djuret mår med ytterliggare undersökningar. Ibland behövs blovprover, röntgen, ultraljud och EKG för att få en bild av vad som är bäst för att ditt djur. En del undersökningar och provtagningar tar längre tid och då får du lämna ditt djur hos oss under dagen. Andra exempel på undersökningar som vi erbjuder är patella och hjärtundersökningar, utökade ultraljudsundersökningar, hud- och allergiutredningar, röntgenundersökningar i olika bekämpningsprogram samt spermaprovsundersökningar och inseminationer. Våra mottagningssköterskor kan också hjälpa dig med rådgivning om mun och tandvård, behandling av diabetes, kost och viktrådgivning.

Livets slut – urnor

På Djursjukhuset Gammelstad har vi en egen kremationsanläggning för smådjur.
Här nedan ser du vilka urnor du kan välja hos oss.

Pappersurna
Ingår som standard vid separat kremering.
Stor urna med lilja

Urna 1: 660 kr

Urna i trä Urna 2: Naturfärgad – 354 kr
Urna 3: Brun – 354 kr
Mindre urna med lilja Urna 4: 645 kr
Natururna – rund
Svensktillverkade natururnor av bark och träfiber.Urna 5 utan gravyr: 605 kr
Urna 5 med gravyr: 1050 kr
Natururna – stor
Svensktillverkade natururnor av bark och träfiber. Finns i samma färger som Natururna – Rund.Urna 6 utan gravyr: 765 kr
Urna 6 med gravyr: 1095 kr
 
Natururna – Kantig
Svensktillverkade natururnor av bark och träfiber. Finns i samma färger som Natururna – RundUrna gravyr liten: 1050 kr
Mässingsurnor i olika utföranden
Det är också möjligt att beställa mässingsurnor från Djururnor.se sortiment. För dessa gäller de priser som står på deras hemsida.http://www.djururnor.se/
 
Handgjorda urnor av miljövänliga material som går att få med egen bild.
Med ovalt motiv 1 320 kr. Med symbolbild 1 195 kr. Helmotiv runt om 1 450 kr.