Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra kliniker och djursjukhus.
Du kan hjälpa oss genom att läsa våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Djursjukhuset Gammelstad

Din trygghet, dygnet runt, året om

Idag: Öppet dygnet runt

På våra olika avdelningar arbetar välutbildad och erfaren personal. Vi lägger stor vikt vid kompetens och tillgänglighet. På alla avdelningar använder vi avancerad medicinsk-teknisk utrustning.

Vi gör allt från kloklippning, vaccinationer och chipmärkning till akuta fall av sjukdomar och skador. Vi tar emot djur för utredning av ortopediska och neurologiska problem, operationer, intensivvård, avancerad bilddiagnostik, medicinska utredningar och rehabilitering.

Att kunna nå oss dygnet runt är en förutsättning för att du som djurägare ska veta att vi finns och tar ansvar för ditt djur när du behöver oss.

Reception

Här tar vi emot dig och ditt djur när ni kommer till oss. I receptionen, butiken och polikliniken arbetar vi alla i ett sammansvetsat team, som försöker möta dina förväntningar och ge dig och ditt djur god service. Vi är ett akutsjukhus och får ofta in obokade, kritiskt sjuka och skadade djur, vi hoppas på din förståelse för att väntetider kan uppstå. Har du bokat en akut tid via vår växel så tar vi emot dig så snabbt vi bara kan.

Mottagning/poliklinik

Här får du tillsammans med ditt djur träffa veterinär och sköterska. För att vi skall kunna diagnostisera och behandla ditt djur på rätt sätt är det viktigt för oss att du försöker återge symtom och sjukdomshistoria. Denna bedömning är en första grund till hur vi sedan går vidare med att undersöka ditt djur. Vi kan behöva komplettera din beskrivning av hur djuret mår med ytterligare undersökningar. Ibland behövs blodprover, röntgen, CT, ultraljud och EKG för att få en bild av vad som är bäst för att ditt djur. En del undersökningar och provtagningar tar längre tid och då får du lämna ditt djur hos oss under dagen. Andra exempel på undersökningar som vi erbjuder är patella och hjärtundersökningar, utökade ultraljudsundersökningar, hud- och allergiutredningar, röntgenundersökningar i olika bekämpningsprogram och onkologi. Våra mottagningssköterskor kan också hjälpa dig med rådgivning om mun och tandvård, behandling av diabetes, kost och viktrådgivning.

Operation

Vår operationsavdelning är utrustad med den senaste tekniken. Vi utför all avancerad mjukdelskirurgi, laparoskopi (titthålskirurgi) och ortopedi.

Tand

Vårt tandvårdspaket omfattas av en Klinisk undersökning, röntgen av samtliga tänder, fickdjupsmätning och munsanering. Vi genomför behandlingen gas narkos med djuret intuberat.

Den kliniska undersökningen går till så att våra vidareutbildade veterinärer och sköterskor inom tand kontrollerar om det finns skador på tänderna eller i resten av munnen och munhålan, räknar och röntgar samtliga tänder.

Under behandlingen utförs fickdjupsmätning som är viktigt eftersom det kan avslöja en skada eller inflammation kring en tand som ser frisk ut.

Vi tar bort plack och tandsten med kyld ultraljudsscaler. Det är speciellt viktigt att göra rent under tandköttskanten eftersom det är där tandsten och plack orsakar inflammation. Därefter Poleras tänderna. Polering ger en slät och blank yta som inte plack och bakterier fäster lika lätt på. Tänderna hålls rena längre.

Efter behandlingen kommer veterinären återkoppla om/vad de hittat och om en eventuell vidare behandlingsplan krävs.