Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Idag: 09:00–13:00

Välkommen till din veterinär hos Veterinärhuset Sundsvall Evidensia 

Ett sällskapsdjur är en familjemedlem som förtjänar bra omvårdnad genom livets alla skeden. Veterinärhuset Sundsvall erbjuder förebyggande vård, medicinska utredningar, kirurgi, ortopedi, artroskopi, videoendoskopi, avancerad bilddiagnostik som till exempel ultraljudsdiagnostik och CT/DT-undersökningar, tandbehandlingar och laboratorieundersökningar för hundar, katter och övriga små sällskapsdjur.

Vid akut sjukdom – ring 060-12 92 00

Vid akut sjukdom och olycksfall, tryck 1 när du ringer så kopplas ditt samtal direkt till vår akuttelefon. Om vi inte svarar så beror det på att vi är upptagna med ett akut sjukt djur, lämna då ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan.

När vi har stängt hänvisar vi akuta sjukdomsfall till Distriktsveterinärerna, Specialistdjursjukhuset Strömsholm samt Djursjukhuset Sundsvall.

Behöver du ögonlysa din hund? Klicka dig in på avdelning och sedan ögon. Där ser du vilka datum vår ögonspecialist är på plats. Ring för tidsbokning.

OBS! Vi är kontantfria. Hos oss betalar du med kort eller faktura via Klarna som betalningsalternativ. 

Aktuellt

COVID -19

Vi vill att ni ska känna er trygga att besöka oss på Veterinärhuset under pandemin och att vi gör det vi kan för att inte påskynda smittspridningen.
All personal du möter har munskydd på sig och du kan vara trygg i att alla i personalen är symptomfria.
När möjligheten finns tar vi hjälp av ytterligare personal för att hålla ditt djur vid till exempel blodprovstagning för att du som djurägare ska kunna hålla ett större avstånd.
Ring gärna oss och meddela om du tillhör en riskgrupp eller av annan anledning inte vill gå in på kliniken, i så fall så kommer vi ut och hämtar ditt djur.
Vi har fortfarande väntrum utomhus. Kom ihåg att hålla avstånd eller vänta i bilen efter att ni har anmält er i receptionen.
Det är fortfarande en djurägare vid besöket som gäller.
Vi hoppas att både ni och era djur får hålla er friska!
Ta hand om er.

Nya rutiner från SKK för ledröntgen

Nu har vår klinik nya rutiner vid röntgenavläsning för höfter och armbågar som ska skickas till SKK. Läs mer om detta på SKKs hemsida och kolla gärna på instruktionsfilmen genom att klicka här. Har ni ytterligare frågor så är ni välkomna att höra av er till oss!

Länk för att beställa avläsningen:   https://www.skk.se/sv/uppfodning/halsa/halsoprogram/bestall-rontgenavlasning/?utm_source=skk&utm_medium=block&utm_campaign=rontgen

Observera att remissen inte kan beställas och betalas vid röntgentillfället utan ska skapas minst ett dygn före röntgentillfället. 

Väntrum utomhus

Från och med den 4 maj har vi inte längre väntrum inne på kliniken, utan istället ber vi er vänta på er tur utanför kliniken eller i bilen. När du kommer till oss lämnar du djuret i bilen och går in för att anmäla dig i receptionen. När det sen är dags för din tur kommer vi antingen ut och hämtar in er alt. ringer eller skickar ett sms.
Vi vill också hålla ner antalet personer i lokalen samtidigt, därför gäller en besökare per djur.

Tack för att vi hjälps åt i dessa ansträngande tider.

 

P-piller till katt

Vi kommer framöver inte skriva recept på p-piller till katter som inte är tänkta att gå i avel. De p-piller som finns för katt har sedan länge varit slut hos tillverkaren och ett humanpreparat har använts istället. Nu börjar det bli brist även på ersättningspreparatet vilket är en viktig del i behandlingen för kvinnor med endometrios.

Vi har därför tagit detta beslut och rekommenderar istället kirurgisk kastrering. P-piller ger även en ökad risk för livmodersjukdomar och juvertumörer, till skillnad från kastrering som minskar risken.

Läs mer om biverkningar av p-piller och kastrering här.

20% rabatt på viktfoder till hund och katt

Gäller utvalda artiklar från Purina, Royal Canin och Hill´s så långt lagret räcker för våra klubbmedlemmar under perioden 1-30 september 2021 och kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden.

Bli klubbmedlem

Vår nya bokningsapp är här

Nu lanserar vi Evidensias nya bokningsapp. Med den kan du som kund boka, ändra samt avboka besökstider. Appen är ett smidigt sätt att boka besök när det passar dig, utan att behöva ta hänsyn till våra öppettider.

Läs mer

Så förhindrar vi eventuell smittspridning

Evidensia behöver, precis som alla andra, ta vårt ansvar vid den rådande risken för coronasmitta. Därför praktiserar vi noggrann hand-, klinik- och luftvägshygien hos oss. Våra besökare är välkomna som vanligt men uppmanas att följa våra hygieninstruktioner samt förhålla sig till följande:

Är du bekräftad bärare av covid-19 viruset, visar symptom eller är satt i karantän för att du eventuellt kan vara smittad, besök inte våra djurkliniker eller djursjukhus

Stämmer du in på något av ovanstående:

Låt någon annan ta ditt djur till veterinärbesöket
Behöver ditt djur AKUT hjälp, vänd dig om möjligt till något av våra större djursjukhus
Använd gärna vår onlinetjänst Min Veterinär när du behöver rådgivning för ditt djur

Vi uppmanar också alla djurägare att:

I största möjliga mån vara enbart 1 person per patient inne på djurkliniken/djursjukhuset

Tack för din medverkan. Tillsammans kan vi förhindra eventuell smittspridning!

Läs mer

Min Veterinär - Nu kan du träffa Evidensias veterinärer även i mobilen!

Är du osäker på om du behöver åka in eller inte? Nu kan du enkelt och tryggt träffa våra veterinärer i mobilen, surfplattan eller datorn på en tid och plats som passar dig.
Du får pengarna tillbaka om du behöver åka in.

Ladda ner vår app och boka din tid idag

Läs mer