Idag: 08:00–17:00

Reception och butik

I receptionen anmäler du dig när du kommer. Som djurägare registrerar vi in dig och ditt djur, ibland har registreringen redan gjorts över telefon, men du måste ändå anmäla dig i receptionen när du kommer.
Om ditt djur har feber, hosta, klåda, diarré eller kräkningar lämnar du djuret i bilen i väntan på din tur. Ni kommer att få gå in via en separat entré för att minska smittorisken.

I vår butik kan du få rådgivning om foder samt köpa medicinska foder och friskfoder från Royal Canin och Hill´s. Dessutom säljer vi fodertillskott, sjukvårdsmaterial, medicinska schampon, öronrengöring, leksaker och mycket annat.

Poliklinik

Polikliniken är den första avdelningen du och ditt djur kommer till när ni bokat tid för undersökning, förebyggande åtgärd, utredningar eller fått en akuttid.

På polikliniken arbetar veterinärer och sköterskor i team. Arbetsuppgifterna varierar från enkla åtgärder som vaccinationer och kloklippning till medicinska och kirurgiska utredningar och akutvård. Efter inledande undersökning behövs ibland en utökad sådan för tex. blodprover, röntgen eller ultraljud. Kommer vi överens om att ett kirurgiskt ingrepp är nödvändigt bokar vi oftast in en ny tid till operationsavdelningen.

Poliklinikoperation / Stationärvård

Här utförs enklare kirurgiska åtgärder. Exempel på ingrepp är operation av klokapslar, dränering av bölder, spolning av analsäckar och bandageomläggningar.

Vi har idag möjlighet till stationärvård under våra öppettider, ditt djur lämnas då till oss efter överenskommelse för behandling eller observation.

Isolering

Isoleringsavdelningen nås via ”Lilla entrén” på husets vänstra kortsida . Här undersöks och behandlas djur med en misstänkt smittsam sjukdom, som feber, klåda, hosta, diarré och/eller kräkning. Här finns väntrum, undersökningsrum och stall för djur som behöver stanna över dagen för behandling eller observation. Lilla entrén används även vid djurets sista besök – insomningen.

Avel och hälsointyg

På Veterinärhuset kan vi hjälpa er med olika typer av hälsointyg, som ibland kan ingå som en del av ett hälsoprogram för att djuret ska vara godkänd att användas i avel.  Intygen utfärdas av en veterinär som är specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Vi utför hjärtintyg med HCM screening vid misstänkt hjärtsjukdom hos katt, hjärtintyg, patellaintyg, besiktningsintyg och testikelintyg.