Veterinär Sundsvall

Avdelningar Veterinärhuset Sundsvall

Avdelningar

Reception och butik

I receptionen anmäler du dig när du kommer. Som djurägare registrerar vi in dig och ditt djur, ibland har registreringen redan gjorts över telefon, men du måste ändå anmäla dig i receptionen när du kommer.
Om ditt djur har feber, hosta, klåda, diarré eller kräkningar lämnar du djuret i bilen i väntan på din tur. Ni kommer att få gå in via en separat entré för att minska smittorisken.

I vår butik kan du få rådgivning om foder samt köpa medicinska foder och friskfoder från Royal Canin och Hill´s. Dessutom säljer vi fodertillskott, sjukvårdsmaterial, medicinska schampon, öronrengöring, leksaker och mycket annat.

Poliklinik

Polikliniken är den första avdelningen du och ditt djur kommer till när ni bokat tid för undersökning, förebyggande åtgärd, utredningar eller fått en akuttid.

På polikliniken arbetar veterinärer och sköterskor i team. Arbetsuppgifterna varierar från enkla åtgärder som vaccinationer och kloklippning till medicinska och kirurgiska utredningar och akutvård. Efter inledande undersökning behövs ibland en utökad sådan för tex. blodprover, röntgen eller ultraljud. Kommer vi överens om att ett kirurgiskt ingrepp är nödvändigt bokar vi oftast in en ny tid till operationsavdelningen.

Poliklinikoperation / Stationärvård

Här utförs enklare kirurgiska åtgärder. Exempel på ingrepp är operation av klokapslar, dränering av bölder, spolning av analsäckar och bandageomläggningar.

Vi har idag möjlighet till stationärvård under våra öppettider, ditt djur lämnas då till oss efter överenskommelse för behandling eller observation.

Isolering

Isoleringsavdelningen nås via ”Lilla entrén” på husets vänstra kortsida . Här undersöks och behandlas djur med en misstänkt smittsam sjukdom, som feber, klåda, hosta, diarré och/eller kräkning. Här finns väntrum, undersökningsrum och stall för djur som behöver stanna över dagen för behandling eller observation. Lilla entrén används även vid djurets sista besök – insomningen.

Avel och hälsointyg

På Veterinärhuset kan vi hjälpa er med olika typer av hälsointyg, som ibland kan ingå som en del av ett hälsoprogram för att djuret ska vara godkänd att användas i avel.  Intygen utfärdas av en veterinär som är specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Vi utför hjärtintyg med HCM screening vid misstänkt hjärtsjukdom hos katt, hjärtintyg, patellaintyg, besiktningsintyg och testikelintyg.

Våra recensioner

5

Veterinärhuset i Sundsvall, är det bästa stället som finns. Fick superbra hjälp, så nu har min 11-åriga Golden tik Vida inte så ont i sin rygg längre.Tusen tack.

4

Bara en stjärna fattas

4

Alltid trevliga sköterskor och veterinärer. Minus gällande direktregleringsavgift som de tar på 240 kr. 100 kr hade varit mer rimligt.

5

Bra veterinär, bra och gratis parkering för kunder.

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Telefonväxeln är öppen mellan 07:30-16:00 på vardagar. Akuttelefonen är öppen till 19:00.
 • Måndag
  07:30 ­- 19:00
 • Tisdag
  07:30 ­- 19:00
 • Onsdag
  07:30 ­- 19:00
 • Torsdag
  07:30 ­- 19:00
 • Fredag
  07:30 ­- 19:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Dajana

Dajana

Klinikchef

Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
Läs mer om Dajana
Annelie Göransson

Chefsveterinär och Specialist i hunden och kattens sjukdomar

Annelie

Leg. Veterinär

Emma

Chefsveterinär

Emma

Leg. Veterinär

Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
Läs mer om Emma
Ulrik

Ulrik

Leg. Veterinär

Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
Läs mer om Ulrik
Våra medarbetare

Facebook inlägg