Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.

Avdelningar

Evidensia Veterinärhuset Sundsvall

Avdelningar

Reception och butik

I receptionen anmäler du dig när du kommer. Som djurägare registrerar vi in dig och ditt djur, ibland har registreringen redan gjorts över telefon, men du måste ändå anmäla dig i receptionen när du kommer.
Om ditt djur har feber, hosta, klåda, diarré eller kräkningar lämnar du djuret i bilen i väntan på din tur. Ni kommer att få gå in via en separat entré för att minska smittorisken.

I vår butik kan du få rådgivning om foder samt köpa medicinska foder och friskfoder från Royal Canin och Hill´s. Dessutom säljer vi fodertillskott, sjukvårdsmaterial, medicinska schampon, öronrengöring, leksaker och mycket annat.

Poliklinik

Polikliniken är den första avdelningen du och ditt djur kommer till när ni bokat tid för undersökning, förebyggande åtgärd, utredningar eller fått en akuttid.

På polikliniken arbetar veterinärer och sköterskor i team. Arbetsuppgifterna varierar från enkla åtgärder som vaccinationer och kloklippning till medicinska och kirurgiska utredningar och akutvård. Efter inledande undersökning behövs ibland en utökad sådan för tex. blodprover, röntgen eller ultraljud. Kommer vi överens om att ett kirurgiskt ingrepp är nödvändigt bokar vi oftast in en ny tid till operationsavdelningen.

Poliklinikoperation / Stationärvård

Här utförs enklare kirurgiska åtgärder. Exempel på ingrepp är operation av klokapslar, dränering av bölder, spolning av analsäckar och bandageomläggningar.

Vi har idag möjlighet till stationärvård under våra öppettider, ditt djur lämnas då till oss efter överenskommelse för behandling eller observation.

Isolering

Isoleringsavdelningen nås via ”Lilla entrén” på husets vänstra kortsida . Här undersöks och behandlas djur med en misstänkt smittsam sjukdom, som feber, klåda, hosta, diarré och/eller kräkning. Här finns väntrum, undersökningsrum och stall för djur som behöver stanna över dagen för behandling eller observation. Lilla entrén används även vid djurets sista besök – insomningen.

Avel och hälsointyg

På Veterinärhuset kan vi hjälpa er med olika typer av hälsointyg, som ibland kan ingå som en del av ett hälsoprogram för att djuret ska vara godkänd att användas i avel.  Intygen utfärdas av en veterinär som är specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Vi utför hjärtintyg med HCM screening vid misstänkt hjärtsjukdom hos katt, hjärtintyg, patellaintyg, besiktningsintyg och testikelintyg.

Våra recensioner

Thomas Öhlén

5

Stort tack för dagens besök av vår goa Missan. Mycket trevligt mottagande, jättetrevliga sköterskor o läkare... Vi synes för fortsatt behandling i morgon.. Ett härligt gäng hos Evidensia i Sundsvall..

Börje Larsson

5

Tack för ett snabbt och fint bemötande när vi ville bespara lidandet för vår fina och älskade Isac. Ett jättesvårt beslut för oss men ett viktigt beslut för vår goa Isac. Må så gott i hundhimlen. Matte Inger och husse Börje 🐾❤️

Åsa Nyberg

5

Vi fick komma in snabbt och blev väldigt trevligt bemött av proffsig personal

Nina

5

Seriös och kunnig personal som uppdaterade mig under dagen då vår hund skulle opereras. Kändes tryggt. Hunden Bacon tyckte väl att de var lite skruttpruttiga som stack honom och gjorde att hans ben gör ont. Men kommer att bli bra framöver.

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Telefonväxeln är öppen mellan 07:30-16:00 på vardagar. Akuttelefonen är öppen till 19:00.
 • Måndag
  07:30 - 19:00
 • Tisdag
  07:30 - 19:00
 • Onsdag
  07:30 - 19:00
 • Torsdag
  07:30 - 19:00
 • Fredag
  07:30 - 19:00
 • Lördag
  09:00 - 13:00
 • Söndag
  09:00 - 13:00
 • Medarbetare

  Dajana

  Dajana

  Klinikchef

  Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
  Läs mer om Dajana
  Emma

  Chefsveterinär

  Emma

  Leg. Veterinär

  Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
  Läs mer om Emma
  Therese Lind

  Receptionist

  Therese

  Började på kliniken i maj 2022, mitt stora intresse är  mina hundar, åka på hundutställning , resor och god mat.
  Läs mer om Therese
  Ulrik

  Ulrik

  Leg. Veterinär

  Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
  Läs mer om Ulrik
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg