Veterinär Sundsvall

Bilddiagnostik Veterinärhuset Sundsvall

Bilddiagnostik

Röntgen

Röntgenundersökningar kan ge mycket värdefull information vid utredningar av medicinska, ortopediska och kirurgiska fall. Röntgen används även vid förebyggande undersökningar, såsom förebyggande röntgen av bland annat höft- och armbågsleder. För röntgen av tänder har vi en särskild tandröntgen på vår tandavdelning som kräver att djuret ligger i narkos.

Ibland kan du som djurägare få vara med och hjälpa till att hålla när ditt djur ska röntgas. Personen under 18 år och gravida får dock inte vistas i röntgenrummet.

För att kunna få avläsningsbara bilder i samband med röntgenundersökningarna, vilket även gäller den förebyggande röntgen enligt SKK:s regler behöver vi ge ditt djur lugnande/sederande medel. Det innebär att veterinären måste göra en bedömning av ditt genom att bland annat lyssna på djurets hjärta inför sederingen och ditt djur måste i regel vara fastande i 12 timmar. Fråga om ditt djur behöver vara fastande när du ringer och bokar tid om du är osäker.

Ultraljud

Ultraljudsundersökningar kan ge information om de olika organens funktion, utseende och innehåll. Vi utför  ultraljud av hjärtat, de olika organen i buken, senor, muskler, knölar, bölder och andra svullnader och förändringar. Vi tar ultraljudsguidade prover från olika organ och förändringar. Vi tar även urinprov med guidning av ultraljudet.  Dräktighetsdiagnostik utförs 28 dagar efter senaste parning.

Vi rekommenderar för bästa undersökning att ditt djur är fastande från 12 timmar innan undersökningen ska genomföras. Behöver ditt djur sederas/få lugnande så krävs också 12 timmars fastande. Ska urinblåsan bedömas så rekommenderas att inte låta ditt djur kissa de närmaste 2 timmarna innan undersökning.

Med jämna mellanrum kommer Lennart Nilsfors till oss som är ultraljudsspecialist med specialkunskaper i hjärtdiagnostik och avelskontroller som DCM och HCM-screening och njurkontroller.

Vi utför även 24-timmars Holter-EKG-undersökningar vid behov i samband med utredning av hjärtats funktion och vid avelskontroller i samband med DCM-screening.

CT

Vi utför CT, computer tomography, -undersökningar som också kallas skiktröntgen eller DT, datortomografi. Med hjälp av CT får vi tunna skivor av vävnaden i olika plan som ger oss en mer detaljerad bild av de olika organen. CT-undersökningarna använder vi som en del i de medicinska och ortopediska utredningarna och som komplement till den övriga bilddiagnostiken. Här krävs också sederande/lugnande medel och 12 timmars fasta.

 

Våra recensioner

NMM Mmm

5

Fem stjärnor för hjälpen jag fick när Nasse, min papegoja var sjuk. Carsten är fantastisk, noggrann och förklarar allt så att man som orolig djurägare förstår.

Anders Aspenrud

5

Helt fantastiskt ställe o personal och så hjälpsam. är så otroligt nöjd när de tog emot oss när katten var dålig o hittade vad som felet var som inte det andra djursjukhuset hittade som ja ändå var 3 gånger till ! Kommer bara att gå hit nu

Annika Mattsson

4

Önskar er ett gott nytt år Var till er 14 dec och fick ta bort våran cavalier king charles spaniel Bosse fick ett så professionellt bemötande i denna svåra stund tack så jätte mycket till er alla som var där och tog hand om oss.

Andreas Karlstrand

5

Väldigt bra och proffsigt bemötande. Verkligen hjälpsamma. Helt klart 5/5!

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Telefonväxeln är öppen mellan 07:30-16:00 på vardagar. Akuttelefonen är öppen till 19:00.
 • Måndag
  07:30 - 19:00
 • Tisdag
  07:30 - 19:00
 • Onsdag
  07:30 - 19:00
 • Torsdag
  07:30 - 19:00
 • Fredag
  07:30 - 19:00
 • Lördag
  09:00 - 13:00
 • Söndag
  09:00 - 13:00
 • Medarbetare

  Dajana

  Dajana

  Klinikchef

  Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
  Läs mer om Dajana
  Emma

  Chefsveterinär

  Emma

  Leg. Veterinär

  Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
  Läs mer om Emma
  Ulrik

  Ulrik

  Leg. Veterinär

  Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
  Läs mer om Ulrik
  Åse

  Åse

  Leg. Veterinär

  Jag är född och uppvuxen i Norge och utbildade mig till veterinär i Leipzig, Tyskland. 1994 kom jag till Sundsvall för första gången och jobbade då som djursjukskötare medan jag studerade. Efter avslutade studier (2001) började jag som klinikveterinär här i Sundsvall. Mitt speciella intresse för odontologi – läran om tänderna och deras sjukdomar – började tidigt. Jag har sedan 2002 successivt fördjupat mig inom detta område på hund och katt med utbildningar både i Norden och i Europa. Oftast befinner jag mig på vår trevliga tandavdelning. Vi har hög kompetens och högmodern utrustning som hjälper oss att utföra allt från enklare till mer komplicerade ingrepp så att vi tar hand om era hundar och katter på bästa sätt. Tillsammans med våra utbildade djurtandsköterskor jobbar jag för att det ska vara en självklarhet att djur har rätt till god tandvård och att ni djurägare kan hjälpa era djur att behålla sina tänder. När jag inte jobbar med tandpatienter finns jag som allmänpraktiserande veterinär i medicin och kirurgi på kliniken. Hemmavid försöker jag hinna med familjen och alla dess sysslor samtidigt som vår charmerande Norrfolkterrier gör sitt yttersta för att hålla mig sysselsatt då hon ständigt sätter i sig något nytt.
  Läs mer om Åse
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg