Bilddiagnostik på Veterinärhuset Sundsvall

Bilddiagnostik på Veterinärhuset Sundsvall

Röntgen

Röntgenundersökningar kan ge mycket värdefull information vid utredningar av medicinska, ortopediska och kirurgiska fall. Röntgen används även vid förebyggande undersökningar, såsom förebyggande röntgen av bland annat höft- och armbågsleder. För röntgen av tänder har vi en särskild tandröntgen på vår tandavdelning som kräver att djuret ligger i narkos.

Ibland kan du som djurägare få vara med och hjälpa till att hålla när ditt djur ska röntgas. Personen under 18 år och gravida får dock inte vistas i röntgenrummet.

För att kunna få avläsningsbara bilder i samband med röntgenundersökningarna, vilket även gäller den förebyggande röntgen enligt SKK:s regler behöver vi ge ditt djur lugnande/sederande medel. Det innebär att veterinären måste göra en bedömning av ditt genom att bland annat lyssna på djurets hjärta inför sederingen och ditt djur måste i regel vara fastande i 12 timmar. Fråga om ditt djur behöver vara fastande när du ringer och bokar tid om du är osäker.

Ultraljud

Ultraljudsundersökningar kan ge information om de olika organens funktion, utseende och innehåll. Vi utför  ultraljud av hjärtat, de olika organen i buken, senor, muskler, knölar, bölder och andra svullnader och förändringar. Vi tar ultraljudsguidade prover från olika organ och förändringar. Vi tar även urinprov med guidning av ultraljudet.  Dräktighetsdiagnostik utförs 28 dagar efter senaste parning.

Vi rekommenderar för bästa undersökning att ditt djur är fastande från 12 timmar innan undersökningen ska genomföras. Behöver ditt djur sederas/få lugnande så krävs också 12 timmars fastande. Ska urinblåsan bedömas så rekommenderas att inte låta ditt djur kissa de närmaste 2 timmarna innan undersökning.

Vi utför även 24-timmars Holter-EKG-undersökningar vid behov i samband med utredning av hjärtats funktion och vid avelskontroller i samband med DCM-screening.

CT

Vi utför CT, computer tomography, -undersökningar som också kallas skiktröntgen eller DT, datortomografi. Med hjälp av CT får vi tunna skivor av vävnaden i olika plan som ger oss en mer detaljerad bild av de olika organen. CT-undersökningarna använder vi som en del i de medicinska och ortopediska utredningarna och som komplement till den övriga bilddiagnostiken. Här krävs också sederande/lugnande medel och 12 timmars fasta.

Våra recensioner

5

Så himla nöjda med all hjälp och vård runt vår Peppa. Ringer in akut i panik och får det bästa bemötande och väl inne där står de redo och ger oss och henne den bästa hjälp att börja med och förklaring. Tyvärr fick vi efter återbesök, medicin och röntgen ett besked som ledde till att hon måste få tassa över Regnbågsbron. 🕊 Förståelse och lyhördhet hela vägen i våran önskan. Ni har tålamod, tar er tid, en otrolig vänlighet och lugn, just vad vi behövde i situationen. Vi har även fått ett jättefint bemötande när vi sedan fick hämta hem henne. 🩷

5

Otroligt bra bemötande av alla på kliniken. Vi var tvugna att låta Droopy gå över regnbågsbron. Det är alltid ett SÅ jobbigt beslut att behöva ta. Men i allt detta fanns veterinären och djursjukvårdaren där och förklarade och dem var otroligt empatiska och det hjälpte oss genom allt detta.Tack för allt det hjälpte oss och Droopan fick somna in på ett fint sätt.

5

Traveling from Luxembourg through Sweden to Finland and Norway with a dog. We needed the obligatory worming treatment for Finland and Norway. We arrived without an appointment at lunchtime and were warmly welcomed, given advice and looked after in an uncomplicated manner. Good service. Thank you very much

5

Hemmahörande i Umeå men besökte Veterinärhuset på remiss för vidare undersökning av artros. Om än nedslående prognos så är jag oerhört tacksam för det bemötande och den tid som veterinär Trond lade ner på min hund. Svarade på alla frågor jag hade, var pedagogisk i sina förklaringar och upprepade dem om jag inte förstod, var ärlig och saklig och gav goda behandlingsråd. Om man är i behov av ortopedisk specialistkompetens rekommenderar jag starkt att åka till Sundsvall och Evidensia! /Oda

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

Telefonväxeln är öppen mellan 07:30-16:00 på vardagar. Akuttelefonen är öppen till 19:00.
 • Måndag
  07:30 ­- 19:00
 • Tisdag
  07:30 ­- 19:00
 • Onsdag
  07:30 ­- 19:00
 • Torsdag
  07:30 ­- 19:00
 • Midsommarafton
  Stängt
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Dajana

Dajana

Klinikchef

Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
Läs mer om Dajana
Annelie Göransson

Chefsveterinär

Annelie

Leg. Veterinär. Specialist i hunden och kattens sjukdomar.

Emma

Chefsveterinär

Emma

Leg. Veterinär

Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
Läs mer om Emma
Ulrik

Ulrik

Leg. Veterinär

Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
Läs mer om Ulrik
Våra medarbetare

Facebook inlägg