Årets bästa dagar! 20% rabatt på allt i butiken Evidensia-dagarna 25-28/4.
Inför besöket på Veterinärhuset Sundsvall

Inför besöket på Veterinärhuset Sundsvall

Här hittar du goda råd och praktisk information inför ditt besök hos oss på Evidensia Veterinärhuset Sundsvall.

Väntrum utomhus

Under pandemin har vi haft väntrum utomhus istället för inne på kliniken. Vi har upplevt flera fördelar som gör att vi kommer att fortsätta med väntrum utomhus. Detta är främst för djurens bästa då vi ser att stressnivån minskar och även smittorisken mellan djuren.  När du kommer till oss lämnar du djuret i bilen och går in för att anmäla dig i receptionen. När det sen är dags för din tur kommer vi antingen ut och hämtar in er, ringer eller skickar ett sms. På vår parkering har vi motorvärmarstolpar ni kan använda på vintern, kom i håg att ta med motorvärmarsladden.

Inför besöket

Ditt djur kan behöva vara fastande vid besöket, till exempel om vi behöver ta blodprov eller ge lugnande medel inför röntgen eller andra ingrepp. Generell fasta på 12 h med undantag för unga djur och gnagare gäller, vatten får ges. Ring eller mejla till oss och fråga om du känner dig osäker.

 • Ta med stamtavla/vaccinationsintyg samt försäkringsbrev om ditt djur är försäkrat.
 • Anmäl dig i receptionen när du kommer till oss. Hundar ska hållas i kort koppel, katter och smådjur ska hållas i bur vid besöket. Om ditt djur är stressat kan du lämna det i bilen och hämta in det när det är er tur.
 • Om ditt djur har feber, hosta, klåda, diarré, eller kräkningar, lämna ditt djur i bilen och anmäl dig i receptionen. Ni kommer på grund av smittorisken att bli hänvisade till en separat entré.

Akutmottagning

Veterinärhusets akutmottagning är öppen vardagar kl.08:00- 19:00.

Ring oss innan du kommer in med ditt akut sjuka djur till kliniken. Når du inte oss direkt via telefon och ditt djur är kritiskt akut sjukt ska du åka in till kliniken omedelbart.

På vår akutmottagning prioriterar vi utefter medicinska kriterier och triagering, vilket innebär att det djur med mest akut tillstånd tas emot först. Väntetiden kan därför variera men vi tar självklart emot ditt djur så snart vi kan. Vid akutbesök under dagtid samt jourtid debiteras en extra avgift – ring för mer information, 060-12 92 00.

Inför operation/tandoperation/CT-undersökning

När du bokar en åtgärd som kräver narkos får du skriftliga instruktioner vad du ska tänka på inför besöket.

När du kommer med ditt djur på morgonen får du fylla i ett mottagningsbevis där du får svara på några frågor angående ditt djur. Du får sedan träffa en veterinär eller sköterska som gör en statusbedömning av ditt djur. Vanligen sker hämtning under sen eftermiddag – vi ringer när ingreppet är klart och bestämmer en tid för hemgång.

 

 

Våra recensioner

5

Hemmahörande i Umeå men besökte Veterinärhuset på remiss för vidare undersökning av artros. Om än nedslående prognos så är jag oerhört tacksam för det bemötande och den tid som veterinär Trond lade ner på min hund. Svarade på alla frågor jag hade, var pedagogisk i sina förklaringar och upprepade dem om jag inte förstod, var ärlig och saklig och gav goda behandlingsråd. Om man är i behov av ortopedisk specialistkompetens rekommenderar jag starkt att åka till Sundsvall och Evidensia! /Oda

5

Jag är super nöjd! Kom in med en risig katt idag på akuttid, Fick super fin personal som hjälpte våran kisse och tog väl hand om honom, Han blev bättre samma dag! Har innan åkt till kubikenborg med våran andra katt men detta ställe var tusen gånger bättre på alla sätt!

5

Veterinärhuset i Sundsvall, är det bästa stället som finns. Fick superbra hjälp, så nu har min 11-åriga Golden tik Vida inte så ont i sin rygg längre.Tusen tack.

4

Bara en stjärna fattas

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Telefonväxeln är öppen mellan 07:30-16:00 på vardagar. Akuttelefonen är öppen till 19:00.
 • Måndag
  07:30 ­- 19:00
 • Tisdag
  07:30 ­- 19:00
 • Första Maj
  Stängt
 • Torsdag
  07:30 ­- 19:00
 • Fredag
  07:30 ­- 19:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Dajana

Dajana

Klinikchef

Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
Läs mer om Dajana
Annelie Göransson

Chefsveterinär

Annelie

Leg. Veterinär. Specialist i hunden och kattens sjukdomar.

Emma

Chefsveterinär

Emma

Leg. Veterinär

Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
Läs mer om Emma
Ulrik

Ulrik

Leg. Veterinär

Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
Läs mer om Ulrik
Våra medarbetare

Facebook inlägg