Idag: 08:00–17:00

Väntrum utomhus

Under pandemin har vi haft väntrum utomhus istället för inne på kliniken. Vi har upplevt flera fördelar som gör att vi kommer att fortsätta med väntrum utomhus. Detta är främst för djurens bästa då vi ser att stressnivån minskar och även smittorisken mellan djuren.  När du kommer till oss lämnar du djuret i bilen och går in för att anmäla dig i receptionen. När det sen är dags för din tur kommer vi antingen ut och hämtar in er, ringer eller skickar ett sms. På vår parkering har vi motorvärmarstolpar ni kan använda på vintern, kom i håg att ta med motorvärmarsladden.

Inför besöket

Ditt djur kan behöva vara fastande vid besöket, till exempel om vi behöver ta blodprov eller ge lugnande medel inför röntgen eller andra ingrepp. Generell fasta på 12 h med undantag för unga djur och gnagare gäller, vatten får ges. Ring eller mejla till oss och fråga om du känner dig osäker.

  • Ta med stamtavla/vaccinationsintyg samt försäkringsbrev om ditt djur är försäkrat.
  • Anmäl dig i receptionen när du kommer till oss. Hundar ska hållas i kort koppel, katter och smådjur ska hållas i bur vid besöket. Om ditt djur är stressat kan du lämna det i bilen och hämta in det när det är er tur.
  • Om ditt djur har feber, hosta, klåda, diarré, eller kräkningar, lämna ditt djur i bilen och anmäl dig i receptionen. Ni kommer på grund av smittorisken att bli hänvisade till en separat entré.

Akutmottagning

Veterinärhusets akutmottagning är öppen alla dagar i veckan.
Vardagar är akutmottagningen öppen kl.08:00- 19:00, helgdagar kl.09:00-13:00.

Ring oss innan du kommer in med ditt akut sjuka djur till kliniken. Når du inte oss direkt via telefon och ditt djur är kritiskt akut sjukt ska du åka in till kliniken omedelbart.

På vår akutmottagning prioriterar vi utefter medicinska kriterier och triagering, vilket innebär att det djur med mest akut tillstånd tas emot först. Väntetiden kan därför variera men vi tar självklart emot ditt djur så snart vi kan. Vid akutbesök under dagtid samt jourtid debiteras en extra avgift – ring för mer information, 060-12 92 00.

Inför operation/tandoperation/CT-undersökning

När du bokar en åtgärd som kräver narkos får du skriftliga instruktioner vad du ska tänka på inför besöket.

När du kommer med ditt djur på morgonen får du fylla i ett mottagningsbevis där du får svara på några frågor angående ditt djur. Du får sedan träffa en veterinär eller sköterska som gör en statusbedömning av ditt djur. Vanligen sker hämtning under sen eftermiddag – vi ringer när ingreppet är klart och bestämmer en tid för hemgång.