Veterinär Sundsvall

Inför besöket på Veterinärhuset Sundsvall

Här hittar du goda råd och praktisk information inför ditt besök hos oss på Evidensia Veterinärhuset Sundsvall.

Inför besöket

Väntrum utomhus

Under pandemin har vi haft väntrum utomhus istället för inne på kliniken. Vi har upplevt flera fördelar som gör att vi kommer att fortsätta med väntrum utomhus. Detta är främst för djurens bästa då vi ser att stressnivån minskar och även smittorisken mellan djuren.  När du kommer till oss lämnar du djuret i bilen och går in för att anmäla dig i receptionen. När det sen är dags för din tur kommer vi antingen ut och hämtar in er, ringer eller skickar ett sms. På vår parkering har vi motorvärmarstolpar ni kan använda på vintern, kom i håg att ta med motorvärmarsladden.

Inför besöket

Ditt djur kan behöva vara fastande vid besöket, till exempel om vi behöver ta blodprov eller ge lugnande medel inför röntgen eller andra ingrepp. Generell fasta på 12 h med undantag för unga djur och gnagare gäller, vatten får ges. Ring eller mejla till oss och fråga om du känner dig osäker.

  • Ta med stamtavla/vaccinationsintyg samt försäkringsbrev om ditt djur är försäkrat.
  • Anmäl dig i receptionen när du kommer till oss. Hundar ska hållas i kort koppel, katter och smådjur ska hållas i bur vid besöket. Om ditt djur är stressat kan du lämna det i bilen och hämta in det när det är er tur.
  • Om ditt djur har feber, hosta, klåda, diarré, eller kräkningar, lämna ditt djur i bilen och anmäl dig i receptionen. Ni kommer på grund av smittorisken att bli hänvisade till en separat entré.

Akutmottagning

Veterinärhusets akutmottagning är öppen alla dagar i veckan.
Vardagar är akutmottagningen öppen kl.08:00- 19:00, helgdagar kl.09:00-13:00.

Ring oss innan du kommer in med ditt akut sjuka djur till kliniken. Når du inte oss direkt via telefon och ditt djur är kritiskt akut sjukt ska du åka in till kliniken omedelbart.

På vår akutmottagning prioriterar vi utefter medicinska kriterier och triagering, vilket innebär att det djur med mest akut tillstånd tas emot först. Väntetiden kan därför variera men vi tar självklart emot ditt djur så snart vi kan. Vid akutbesök under dagtid samt jourtid debiteras en extra avgift – ring för mer information, 060-12 92 00.

Inför operation/tandoperation/CT-undersökning

När du bokar en åtgärd som kräver narkos får du skriftliga instruktioner vad du ska tänka på inför besöket.

När du kommer med ditt djur på morgonen får du fylla i ett mottagningsbevis där du får svara på några frågor angående ditt djur. Du får sedan träffa en veterinär eller sköterska som gör en statusbedömning av ditt djur. Vanligen sker hämtning under sen eftermiddag – vi ringer när ingreppet är klart och bestämmer en tid för hemgång.

 

 

Våra recensioner

NMM Mmm

5

Fem stjärnor för hjälpen jag fick när Nasse, min papegoja var sjuk. Carsten är fantastisk, noggrann och förklarar allt så att man som orolig djurägare förstår.

Anders Aspenrud

5

Helt fantastiskt ställe o personal och så hjälpsam. är så otroligt nöjd när de tog emot oss när katten var dålig o hittade vad som felet var som inte det andra djursjukhuset hittade som ja ändå var 3 gånger till ! Kommer bara att gå hit nu

Annika Mattsson

4

Önskar er ett gott nytt år Var till er 14 dec och fick ta bort våran cavalier king charles spaniel Bosse fick ett så professionellt bemötande i denna svåra stund tack så jätte mycket till er alla som var där och tog hand om oss.

Andreas Karlstrand

5

Väldigt bra och proffsigt bemötande. Verkligen hjälpsamma. Helt klart 5/5!

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Telefonväxeln är öppen mellan 07:30-16:00 på vardagar. Akuttelefonen är öppen till 19:00.
  • Måndag
    07:30 - 19:00
  • Tisdag
    07:30 - 19:00
  • Onsdag
    07:30 - 19:00
  • Torsdag
    07:30 - 19:00
  • Fredag
    07:30 - 19:00
  • Lördag
    09:00 - 13:00
  • Söndag
    09:00 - 13:00
  • Medarbetare

    Dajana

    Dajana

    Klinikchef

    Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
    Läs mer om Dajana
    Emma

    Chefsveterinär

    Emma

    Leg. Veterinär

    Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
    Läs mer om Emma
    Ulrik

    Ulrik

    Leg. Veterinär

    Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
    Läs mer om Ulrik
    Åse

    Åse

    Leg. Veterinär

    Jag är född och uppvuxen i Norge och utbildade mig till veterinär i Leipzig, Tyskland. 1994 kom jag till Sundsvall för första gången och jobbade då som djursjukskötare medan jag studerade. Efter avslutade studier (2001) började jag som klinikveterinär här i Sundsvall. Mitt speciella intresse för odontologi – läran om tänderna och deras sjukdomar – började tidigt. Jag har sedan 2002 successivt fördjupat mig inom detta område på hund och katt med utbildningar både i Norden och i Europa. Oftast befinner jag mig på vår trevliga tandavdelning. Vi har hög kompetens och högmodern utrustning som hjälper oss att utföra allt från enklare till mer komplicerade ingrepp så att vi tar hand om era hundar och katter på bästa sätt. Tillsammans med våra utbildade djurtandsköterskor jobbar jag för att det ska vara en självklarhet att djur har rätt till god tandvård och att ni djurägare kan hjälpa era djur att behålla sina tänder. När jag inte jobbar med tandpatienter finns jag som allmänpraktiserande veterinär i medicin och kirurgi på kliniken. Hemmavid försöker jag hinna med familjen och alla dess sysslor samtidigt som vår charmerande Norrfolkterrier gör sitt yttersta för att hålla mig sysselsatt då hon ständigt sätter i sig något nytt.
    Läs mer om Åse
    Våra medarbetare

    Facebook inlägg