Laboratoriet på Veterinärhuset Sundsvall

Laboratoriet på Veterinärhuset Sundsvall

Laboratoriet spelar en betydande roll vid de flesta sjukdomsutredningar. Här analyseras proverna som tagits på patienten och en stor del av alla ställda diagnoser är baserade på resultat från vårt laboratorium.

Vi har ett välutrustat laboratorium med moderna analysinstrument där våra två legitimerade biomedicinska analytiker jobbar. Dom är specialister på provhantering, analysmetoder och kvalitetsarbete.

På laboratoriet analyseras blodprover, urinprover, hormonprover, parasitprover och det utförs cytologiska undersökningar från bland annat hud, öron och knölar. Vi utför också bakteriologiska odlingar. De analyser som inte kan utföras på plats skickas till externa laboratorier. 75% av alla diagnoser som ställs är baserade på resultat från laboratoriet.

Blodgivning

Just nu söker vi nya blodgivare och ser gärna att du fyller i en intresseanmälan om du tror att din hund kan vara en passande kandidat.

Hundar behöver liksom vi människor uppfylla några kriterier för att kunna bli blodgivare. Allt för att säkerställa det bästa för både mottagare och donator.

Kriterier

 • Hunden ska vara mellan 1–5 år
 • Väga minst 27 kg
 • Tik får inte ha varit dräktig eller vara planerad som framtida avelstik
 • Hunden får inte själv ha tagit emot en blodtransfusion
 • Får inte vara importerad
 • Får inte ha rest utomlands eller planeras att resa utomlands
 • Ska ha ett lugnt temperament och kunna ligga stilla på sidan i ca 5–15 min

Låter det som att din hund skulle vara en passande kandidat? Skicka ett mejl till lab.veterinarhusetsundsvall@evidensia.se så återkommer vi med bifogande intresseanmälan.

Våra recensioner

5

Veterinärhuset i Sundsvall, är det bästa stället som finns. Fick superbra hjälp, så nu har min 11-åriga Golden tik Vida inte så ont i sin rygg längre.Tusen tack.

4

Bara en stjärna fattas

4

Alltid trevliga sköterskor och veterinärer. Minus gällande direktregleringsavgift som de tar på 240 kr. 100 kr hade varit mer rimligt.

5

Bra veterinär, bra och gratis parkering för kunder.

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Telefonväxeln är öppen mellan 07:30-16:00 på vardagar. Akuttelefonen är öppen till 19:00.
 • Måndag
  07:30 ­- 19:00
 • Tisdag
  07:30 ­- 19:00
 • Onsdag
  07:30 ­- 19:00
 • Torsdag
  07:30 ­- 19:00
 • Fredag
  07:30 ­- 19:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Dajana

Dajana

Klinikchef

Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
Läs mer om Dajana
Annelie Göransson

Chefsveterinär

Annelie

Leg. Veterinär. Specialist i hunden och kattens sjukdomar.

Emma

Chefsveterinär

Emma

Leg. Veterinär

Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
Läs mer om Emma
Ulrik

Ulrik

Leg. Veterinär

Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
Läs mer om Ulrik
Våra medarbetare

Facebook inlägg