Årets bästa dagar! 20% rabatt på allt i butiken Evidensia-dagarna 25-28/4.
Veterinär Sundsvall

Medarbetare på Veterinärhuset Sundsvall

Vi som jobbar på djurkliniken

Dajana

Dajana

Klinikchef

Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
Läs mer om Dajana
Annelie Göransson

Chefsveterinär

Annelie

Leg. Veterinär. Specialist i hunden och kattens sjukdomar.

Emma

Chefsveterinär

Emma

Leg. Veterinär

Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
Läs mer om Emma
Ulrik

Ulrik

Leg. Veterinär

Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
Läs mer om Ulrik
Åse

Åse

Leg. Veterinär

Jag är född och uppvuxen i Norge och utbildade mig till veterinär i Leipzig, Tyskland. 1994 kom jag till Sundsvall för första gången och jobbade då som djursjukskötare medan jag studerade. Efter avslutade studier (2001) började jag som klinikveterinär här i Sundsvall. Mitt speciella intresse för odontologi – läran om tänderna och deras sjukdomar – började tidigt. Jag har sedan 2002 successivt fördjupat mig inom detta område på hund och katt med utbildningar både i Norden och i Europa. Oftast befinner jag mig på vår trevliga tandavdelning. Vi har hög kompetens och högmodern utrustning som hjälper oss att utföra allt från enklare till mer komplicerade ingrepp så att vi tar hand om era hundar och katter på bästa sätt. Tillsammans med våra utbildade djurtandsköterskor jobbar jag för att det ska vara en självklarhet att djur har rätt till god tandvård och att ni djurägare kan hjälpa era djur att behålla sina tänder. När jag inte jobbar med tandpatienter finns jag som allmänpraktiserande veterinär i medicin och kirurgi på kliniken. Hemmavid försöker jag hinna med familjen och alla dess sysslor samtidigt som vår charmerande Norrfolkterrier gör sitt yttersta för att hålla mig sysselsatt då hon ständigt sätter i sig något nytt.
Läs mer om Åse
Anne-Cathrine Jensen

Anne-Cathrine

Leg. Veterinär

Jag tog examen i januari 2020 från SLU i Uppsala. Mina första år som yrkesverksam har jag jobbat som distriktsveterinär, men sedan februari 2022 håller jag till här på Veterinärhuset. Mig hittar ni främst på políkliniken, akuten eller vårdavdelningen, men jag skolas gradvis in även på de andra avdelningarna på kliniken. På min fritid tillbringar jag mycket tid i stallet med min häst, eller tar en löptur i Sundsvalls vackra omgivningar.
Läs mer om Anne-Cathrine
Angelica

Angelica

Leg. Djursjukskötare

Jag tog min examen vid SLU i Uppsala 2019. Mitt största intresse är anestesi och jag brinner lite extra för tandavdelningen och kattpatienterna. Hemma har jag min sambo och två katter som heter Darth och Loke
Läs mer om Angelica
Camilla

Camilla

Receptionist

Började på kliniken i slutet av 2017. Mina stora intressen är hundar och hemvärnet.
Läs mer om Camilla
Cecilia

Cecilia

Leg. Djursjukskötare

Jag har jobbat inom djursjukvården sedan – 95.  Idag jobbar jag främst på vår tandavdelning som djurtandsköterska, vilket jag verkligen brinner för.
Läs mer om Cecilia
Elin Rydberg

Elin

Djurvårdare nivå 3

Började jobba här i början på 2017. Jag delar min tid mellan alla avdelningar och ni möter mig lika gärna uppe på tand-  och operationsavdelningen som nere på polikliniken. Jag tillbringar även en del tid i sterilen. På fritiden tränar jag allt möjligt med min kelpiehane men främst är det bruksgrenarna vi tränar.
Läs mer om Elin
Ellen

Ellen

Leg. Veterinär

Jag är nyutbildad veterinär och tog min examen 2020 från Wroclaw University of Environmental and Life Sciences, Polen. Jag kommer främst befinna mig på polikliniken men gradvis också skolas in på dom övriga avdelningarna på kliniken. De tre senaste somrarna har jag jobbat som djurvårdare med utökad behörighet och stortrivs med mina kollegor på Veterinärhuset. På fritiden spenderar jag min tid i stallet med fasters fina frieser Wilma och håller även igång en del på gymmet.
Läs mer om Ellen
Evelina

Evelina

Leg. Biomedicinsk analytiker. Djurvårdare nivå 2

Jag tog examen från biomedicinska analytiker utbildningen vid Uppsala universitet våren 2018 och har arbetat på klinikens laboratorie sedan dess. Mitt jobb är väldigt varierande och otroligt roligt. Det jag tycker är absolut roligast är att sitta vid mikroskopet och läsa cytologier. Tidigare har jag bland annat jobbat som hästskötare och hästarna är förutom min tollare Love det jag helst lägger min lediga tid på.
Läs mer om Evelina
Felicia Crotto

Felicia

Djurvårdare nivå 3

Jag utbildade mig till djurvårdare nivå 2 på Dille Gård i Östersund 2019. Jag har tidigare arbetat på djursjukhuset i Sundsvall. Men är nu tillbaka på Veterinärhuset, som var min första arbetsplats inom djurens hälso- och sjukvård. på kliniken hittar ni mig främst på vår akut eller polavdelning, men även på röntgen som jag tycker är spännande.   På fritiden spenderar jag mycket tid ute i skogen och till fjälls med mina två hundar, Alba en golden retriever och Kåda en australian shepherd.
Läs mer om Felicia
Gisela Carlsson

Gisela

Djurvårdare nivå 3

Jag började arbeta inom djursjukvården sommaren 2018 efter att ha studerat till Kvalificerad djurvårdare på BYS(Biologiska yrkeshögskolan i Skara). Mig träffar ni mestadels på polikliniken när ni har bokat tid eller kommer in akut. Jag har ett stort djurintresse, framförallt hästar och hundar. Min fritid spenderas gärna med min hund Ckoj, vänner och familj, dans eller tecknande.
Läs mer om Gisela
Gry

Gry

Djurvårdare nivå 2

Hanna

Hanna

Leg. Veterinär

Ida

Ida

Leg. Djursjukskötare

Mig hittar ni främst vid narkosapparaten på operationsavdelningen. Jag tycker det mesta inom yrket är roligt och tackar inte nej till en utmaning. Narkos och exotiska smådjur intresserar mig lite extra, även akutsjukvård är något av intresse. Jag tog examen vid SLU i Uppsala 2018.   Som den filmfantast jag är spenderas gärna min lediga tid framför en bra film/serie, helst i umgänge med goda vänner. Jag har inget husdjur att dela vardagen med ännu, om vi inte räknar med dammråttorna under soffan.
Läs mer om Ida
Joanna Ericsson

Joanna

Djurvårdare nivå 3

Jag tog studenten från Öknaskolans Naturbruksgymnasium i Södermanland 2018. Direkt efter studenten började jag jobba som djurvårdare på Mälarhöjdens Veterinärpraktik i Stockholm hösten 2018. 2021 flyttade jag upp till Sundsvall och började jobba här på Veterinärhuset.   Fritiden spenderar jag oftast med sambo och min hund Texas, på helgerna blir det gärna en långtur i skogen.  
Läs mer om Joanna
Johanna

Johanna

Receptionist

Jag har jobbat på kliniken sen våren 2019. Min roll som receptionist innefattar även att hjälpa dig som djurägare i butiken samt som telefonist. Snart är jag även klar med min utbildning till certifierad massageterapeut för hund. Mitt största intresse är hundar och jag tränar och tävlar aktivt med mina hundar, är också utbildad agilityinstruktör.
Läs mer om Johanna
Johanna Lindberg

Johanna

Djurvårdare / Kundservice

John Svärd

John

Leg. Veterinär

Julia

Julia

Djurvårdare nivå 3

Jag utbildade mig till djurvårdare på en yrkeshögskola i Svalöv, började sedan jobba här på Veterinärhuset 2016 och har varit här sedan dess. Ni träffar mig i hela huset men jag är mest på vår operationsavdelning. Där hjälper jag våra narkossköterskor med sövningar och förbereder patienterna inför deras operationer. Jag ingår även i vårat CT-team och tycker dessa undersökningar är både väldigt roliga och spännande och hoppas kunna utvecklas mycket inom detta område. Jag är också ansvarig för klinikens steril.
Läs mer om Julia
Julia Nyberg

Julia

Djurvårdare nivå 3

Jag började jobba på Veterinärhuset sommaren 2019. Mig hittar ni på alla avdelningar, allt ifrån mottagning till operation och jag tycker det mesta är roligt. På fritiden tränar och tävlar jag med mina hundar.
Läs mer om Julia
Katarina Södergren

Chefssköterska

Katarina

Leg. Djursjukskötare

Mig hittar ni oftast på akuten och polikliniken där jag trivs som bäst. Fritiden tillbringar jag med min familj och gärna i stallet där jag mår som bäst.
Läs mer om Katarina
Lena

Lena

Leg. Djursjukskötare

Jag har jobbat med djursjukvård sedan 2003 och tog min legitimation 2013. Mitt intresseområde är anestesi och jag jobbar större delen av tiden som narkossköterska på vår operationsavdelning. Arbetet med våra ortopedipatienter tycker jag är extra intressant.
Läs mer om Lena
Linda

Linda

Leg. Veterinär

Jag tog min veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2019. Mig hittar ni på POL och på vår tandavdelning. På fritiden hänger jag helst i stallet.
Läs mer om Linda
Madde

Madde

Receptionist och butiksansvarig

Jag kom till kliniken i början av 2017. Här trivs jag som fisken i vattnet. Det bästa med mitt jobb är att det är så varierande. Tidigare har jag jobbat många år inom zoofackhandeln samt administration.  All min fritid tillbringas med mina hundar då jag aktivt tränar och tävlar.
Läs mer om Madde
Malin

Chefssköterska

Malin

Leg. Djursjukskötare

Jag arbetar som omsorgssköterska här på Veterinärhuset. Mitt dagliga arbete går ut på att möta våra patienter och dess djurägare här på mottagningen, där jag hjälper till med allt från viktkontroller och vaccineringar till provtagningar och uppföljningar av våra patienter. Min arbetsdag är oerhört varierad och det gör det så himla kul, det finns i regel inte en dag som är den andra lik. Jag har arbetat inom yrket sen 2000, och jag hoppas och tror att jag kommer arbeta med samma, lika länge till.
Läs mer om Malin
Maria Lantz

Maria

Leg. Djursjukskötare

Jag började jobba som djursjukvårdare 2003, innan dess jobbade jag på djurpark främst med rovdjuren. Jag har även haft eget företag som hovslagare. Mitt djurintresse är stort och sträcker sig över de flesta arter vi omger oss med hemma. Ni träffar mig lite varstans i huset men jag trivs nog allra bäst på vår vårdavdelning där jag får ta hand om era djur när de stannar över dagen. På min fritid gillar jag att hobbyodla, vara med mina nära och kära och vara ute i skog och natur. Djuren i mitt liv är för närvarande en västgötaspets, två röda odågor till huskatter samt två kaniner.
Läs mer om Maria
Maria

Maria

Djurvårdare nivå 3

Jag är djurvårdare på nivå 3 och började jobba med djursjukvård 2004. Mig möter du lite överallt i huset, både på mottagningen och på operationsavdelningen. Sedan 2016 är jag även en del av CT-teamet, något som är både intressant, utvecklande och roligt! Det som jag tycker bäst om med mitt yrke är variationen och mina superfina kollegor! Hemma har jag man, 3 barn, en vild kelpie, en sphynx och 3 kaniner. Fritiden spenderar jag helst i naturen med familjen och hunden eller i stallet med mina hästar.
Läs mer om Maria
Nelly Falroth

Nelly

Leg. Veterinär

Sanna Beckström

Sanna

Receptionist

Mig hittar ni ute i reception, butik och i telefonen. Jag tog studenten på Realgymnasiet Sundsvall 2018 där jag utbildade mig till djurvårdare nivå 2. Efter studenten har jag jobbat inom handels, bank och en sommar jobbade jag som receptionist på Djursjukhuset Sundsvall. Jag har två stycken katter som husdjur och är uppvuxen på hästgård.
Läs mer om Sanna
Sara

Sara

Leg. Djursjukskötare

Jag har arbetat inom djursjukvården sedan 2006 och tog min legitimation 2013. Att få arbeta med djur var något jag bestämde mig för tidigt i livet och jag har inte ångrat en sekund av mitt yrkesval. Jag brinner lite extra för Odontologi och Anestesi. På fritiden umgås jag gärna med familjen och våra två hundar.
Läs mer om Sara
Sheila

Sheila

Leg. Veterinär, Leg. Ögonlysare, VMD anastesiologi. PhD Anaesthesia

Jag tog min veterinärexamen 2005 på Sicilien, Italien.  Jag kom till Sverige i september 2006 under min utbildning till doktor i anestesiologi (Phd anaesthesia) som jag blev klar med i mars 2009. Jag är ögonlysare sedan 2024. Ni träffar mig på akuten och mottagningen där jag mest har hand om ögonproblem. Min lediga tid spenderar jag med min familj och taxen Olga.
Läs mer om Sheila
Tora

Tora

Leg. Veterinär

Jag tog min veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2017. Ni möter mig både på mottagningen och på operationsavdelningen då mina största intresseområden är kirurgi, endoskopi och akutmedicin.
Läs mer om Tora
Trond

Trond

Leg. Veterinär

Jag blev färdig utbildad veterinär i Leipzig 2001. Efter ett år som veterinär vid Forsvarets hundeskole i Norge och olika kortare jobb i Norge, Danmark, Tyskland och Hudik hamnade jag helt tillfälligt i Sundsvall 2003 och blev fast här. Sedan många år tillbaka är ortopedi mitt huvudområde. Jag håller i princip bara på med hältutredningar inkl. röntgen och CT samt ortopediska operationer som t.ex. frakturer, olika sorters korsbandsoperationer, korrektionsosteotomier, patellaluxationer, steloperationer, artroskopier o.s.v. Jag har under många år haft förmånen att få jobba regelbundet med Ole Frykman på Veterinärhuset, och lärt mig mycket av hans sätt att jobba på. När jag inte jobbar är jag oftast med min familj, men från slutet av augusti och någon månad framåt tycker de att jag är alldeles för lite hemma – då är jag antigen på ripfjället eller i älgskogen om jag inte pyrschar råbock..! :-)
Läs mer om Trond
Vendela Fagerlund Klaar

Vendela

Djurvårdare nivå 3

Jag började jobba som djurvårdare 2019, vilket var året efter jag tog studenten från naturbruksgymnasiet Nordvik. Det var där mitt intresse för djur och djursjukvård blev mycket större.  Mig hittar ni oftast på mottagningen, ni kan även stöta på mig på röntgen. På fritiden är jag med min familj och vänner, tycker även mycket om att vara ute i naturen. Hemma har jag en katt som heter Hjalmar.
Läs mer om Vendela
Veronica

Veronica

Leg. Biomedicinsk analytiker

Tog min examen 1998, arbetat inom djursjukvården sedan 2012. Mig hittar man på laboratoriet där bla blodprover, urinprover, odlingar och cytologier förgyller min arbetsdag. Hemma finns man, två barn, tre hundar och en ponny.
Läs mer om Veronica
Victoria

Victoria

Djurvårdare nivå 2

Jag blev färdigutbildad djurvårdare 2022 från Dille Gård i Östersund och började jobba här i början på juni samma år. Mig hittar ni för det mesta på POL avdelningen som vi har här på kliniken. Jag spenderar allra helst min fritid uppe på fjälltopparna eller i skogen tillsammans med min sambo och mina 2 hundar. Man finner även mig bakom kameran eller på träningsbanan där jag tränar rallylydnad, lydnad och viltspår med min yngsta hund.
Läs mer om Victoria