Idag: 08:00–17:00

Ögonmedicin

Ögonsjukdomar är vanliga hos våra husdjur och viktiga att vara uppmärksam på av flera anledningar. Dels kan skador och sjukdomar i ögonen leda till blindhet och dels är många ögonsjukdomar smärtsamma. Ytterligare en viktig aspekt är att akuta ögonproblem ofta kräver vård snabbt för att undvika lidande och blindhet.
Det finns också en del ärftliga ögonsjukdomar och för att undersöka om det finns en medfödd sjukdom eller defekt på ögonen utför vi ögonlysningar. På kliniken utför vi både enklare och mer avancerade ögonundersökningar och ögonkirurgi.

Vårt team

På vår klinik har vi hög kompetens inom ögonproblematik och har ett ögonteam under ledning av Maria Källberg. Vi är mycket glada och stolta att ha Maria hos oss varje vecka!
Maria har arbetat som veterinär sedan 1981 och tog svensk ögonlysningsexamen 1995. Därefter har hon fortsatt att utbilda sig inom ögon och är idag både amerikansk, europeisk och svensk ögonspecialist. Idag är det Maria som utbildar morgondagens specialister bland annat på Univeristetsdjursjukhuset UDS i Uppsala. Maria är även aktiv inom olika utbildningsgrupper och kommittéer i både Sverige, Norden och Europa för att utveckla kunskap, utbildning och bedömning av ögonfynd.

Hos oss arbetar även Sheila Fisichella Leg. vet PhD anestesi och Hanna Bergström Ledin Leg. vet som är under utbildning till ögonlysare, sk. ögonaspiranter.

 

Kommande datum för ögonlysningar

29/10

5/11

10/11

19/11