Bilddiagnostik

Ugglarps Gård Smådjurskliniken Evidensia

Vi använder oss av digitalröntgen. Det innebär en snabbare framkallning och behändig avläsning. I många fall, speciellt röntgen av skelett, krävs sedering. Det innebär ett lugnande medel som injiceras direkt i muskeln eller i blodkärlet. På sjuka och allmänpåverkade djur vill man helst inte ge lugnande pga ökade risker.

Om du misstänker att ditt djur behöver röntgas måste du vara beredd på att själv vara med och hålla, är ni två så underlättar det mycket.

HD/ED (höftledsdysplasi/armbågledsdysplasi) och knäröntgen är ett välkänt begrepp framförallt bland storväxta raser på hundsidan. Vi hjälper er gärna med detta. Din hund måste alltid vara sederad på något sätt vid HD röntgen. Detta kan en del tycka se lite otäckt ut men är alltså helt normalt. Hunden hör fortfarande oss och kan vara ljudkänlig. Eftersom hunden är avtrubbad i sina sinnen vet den inte alltid vad den gör så man ska aldrig stoppa in fingrarna i munnen på hunden, även om den alltid är snäll och aldrig bitit förut.

Det är alltid en legitimerad djursjukskötare som röntgar sederade djur. Så även HD/ED röntgen. Våra veterinärer godkänner sedan bilderna innan de skickas för bedömning till SKK, Svenska KennelKlubben. Det är alltid SKK som avläser och bedömer bilderna inför slutgiltiga utlåtandet på lederna. Du som djurägare skriver dessutom på en remiss där du godkänner att röntgenutlåtandet blir offentligt, oavsett ledstatus. Tänk på att du måste betala in en avgift till SKK i god tid i förväg för att bilderna ska bedömas. Denna avgift kan inte betalas via oss.

Om du ställer ut eller tävlar din hund måste du vara medvetna om karenstiderna på de preparat som används. Detta kan du läsa om på SKK:s hemsida.

Våra recensioner

Birgitta Furutorp

5

Ett helt underbart ställe att komma med sitt djur, oavsett om det är friskt eller sjukt.

Lennart Larsson

5

Mycket bra personal och stora kunskaper. Mycket lugna och trevliga mot kunderna djur och människor.

Sonja Tumpich

5

Alltid trevliga o tillmötesgående!

Bertil Borg

5

Vetrinär kunskapen finns här rekommenderar verkligen detta stället.

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Lunchstängt: 12:00 - 13:00
 • Måndag
  08:00 - 17:00
 • Tisdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 16:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Lina Brandt

  Lina Brandt

  Chefsveterinär

  Elin Axelsson Söllscher

  Elin Axelsson Söllscher

  Leg. Veterinär

  Cornelia Stei

  Cornelia Stei

  Leg. Veterinär (Föräldraledig)

  Lovisa Aune

  Lovisa Aune

  Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg