Evidensia djursjukvårds tandskola

Tandskolan

Varmt välkommen till Evidensia Djursjukvårds tandskola! I åtta olika avsnitt kommer vår egen tandveterinär Hedvig Armerén guida dig genom allt vad du behöver veta om hundens mun och tänder. Du kommer att få lära dig om enkel hemskötsel, vanliga symtom och sjukdomar, förebyggande åtgärder och mycket mer. Hedvig delar med sig av tips och erfarenheter från sina femton år som tandveterinär. Häng med och hjälp din hund till god mun- och tandhälsa!

 

Avsnitt 1: Vad är god mun- och tandhälsa och varför är den viktig för din hund?

Hedvig delar med sig av tips och erfarenheter från sina femton år som tandveterinär. Häng med och hjälp din hund till god mun- och tandhälsa!

Läs hela artikeln här

Avsnitt 2: Har hundar mjölktänder och visdomständer?

I detta avsnitt svarar tandveterinär Hedvig Armerén bland annat på följande: Hur är hundens mun uppbyggd? Hur många tänder har den? Hur är det med mjölktänder och visdomständer? Hur skiljer sig hundens mun från människans och kan en hund behöva tandställning?

Läs hela artikeln här

Avsnitt 3: Tandborstning på hund, med eller utan tandkräm?

Avsnitt nummer tre i Evidensias tandvårdsskola fokuserar på följande frågor: Vad gäller ifråga om tandborstning, kost och foder, småätande, godis, tuggstix? Finns det raser där man måste vara extra noggrann? Vad är det viktigaste du som hundägare kan göra för att se till att hundens tänder är friska och starka?

Läs hela artikeln här