Årets bästa dagar! 20% rabatt på allt i butiken Evidensia-dagarna 25-28/4.
Tandskola för hund

Tandskola för hund

Allt du behöver veta om hundens mun och tänder.

Varmt välkommen till Evidensia Djursjukvårds tandskola! I åtta avsnitt kommer vår egen tandveterinär Hedvig Armerén guida dig genom allt vad du behöver veta om hundens mun och tänder. Du kommer att få lära dig om enkel hemskötsel, vanliga symtom och sjukdomar, förebyggande åtgärder och mycket mer. Hedvig delar med sig av tips och erfarenheter från sina femton år som tandveterinär. Häng med och hjälp din hund till god mun- och tandhälsa!

Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 1: Vad är god mun- och tandhälsa och varför är den viktig för din hund?

Hedvig delar med sig av tips och erfarenheter från sina femton år som tandveterinär. Häng med och hjälp din hund till god mun- och tandhälsa!
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 2: Har hundar mjölktänder och visdomständer?

I detta avsnitt svarar tandveterinär Hedvig Armerén bland annat på följande: Hur är hundens mun uppbyggd? Hur många tänder har den? Hur är det med mjölktänder och visdomständer? Hur skiljer sig hundens mun från människans och kan en hund behöva tandställning?
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 3: Tandborstning på hund, med eller utan tandkräm?

Avsnitt nummer tre i Evidensias tandvårdsskola fokuserar på följande frågor: Vad gäller ifråga om tandborstning, kost och foder, småätande, godis, tuggstix? Finns det raser där man måste vara extra noggrann? Vad är det viktigaste du som hundägare kan göra för att se till att hundens tänder är friska och starka?
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 4: Tandlossning och dålig andedräkt kan vara tecken på dålig tandhälsa

I detta avsnitt kommer tandveterinär Hedvig Armerén att svara på frågor om bland annat: Vilka är de absolut vanligaste symtomen på bristfällig tandhälsa? Hur undviker man att hunden drabbas av detta?
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 5: Tandlossning – hundens vanligaste sjukdom

Detta avsnitt handlar om tandlossning hos hund. Tandveterinär Hedvig Armerén svarar på bland annat på följande frågor: Varför drabbas hunden av tandlossning? Hur upptäcker man det, går det att behandla och hur i sådana fall? Och går det att förebygga tandlossning?
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 6: Hundens ätbeteende och matsmältning

I avsnitt sex av Evidensias tandskola handlar det alltså om hundars ätbeteende. Vår tandexpert, tandveterinär Hedvig Armerén svarar bland annat på följande: Vad äter hunden om den själv får välja? Känner hunden mättnad? Hur ofta bör en hund äta?
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 7: Hur går en tandundersökning till på hund?

Avsnitt sju av Evidensias tandskola här på Härliga Hund fokuserar på ett besök hos veterinären. Vår expert, tandveterinär Hedvig Armerén svarar på följande: Varför ska man uppsöka veterinär? Hur ofta behövs ett veterinärbesök? Kan vilken veterinär som helst undersöka hundens tänder?
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 8: Min hund har fått tandskador – vad gör jag om olyckan är framme?

I det sista avsnittet av tandskolan fokuserar vi på traumatiska tandskador. Vår tandexpert, tandveterinär Hedvig Armerén svarar bland annat på vilka skador på tänder som är de vanligaste och hur man undviker dem.

Bra tandvård är viktigt

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med din hunds tandvård. Hitta en klinik som du kan besöka för att få hjälp.
LÄS MER