Årets bästa dagar! 20% rabatt på allt i butiken Evidensia-dagarna 25-28/4.
Tandskola för katt

Tandskola för katt

Allt du behöver veta om kattens mun och tänder.

I åtta avsnitt guidar tandveterinär Hedvig Armerén dig genom allt du behöver veta om kattens mun och tänder. Vi berör enkel hemskötsel, vanliga symtom och sjukdomar, förebyggande åtgärder och mycket mer. Hedvig delar med sig av tips och erfarenheter från sina femton år som tandveterinär. Häng med och hjälp din katt till god mun- och tandhälsa!

Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 1: Vad är god mun- och tandhälsa och varför är den viktig för din katt?

Det absolut viktigaste är att munnen är smärtfri och utan inflammation i tandkött eller andra delar. Katten bör inte heller ha blödande sår eller skador på tänderna som blottar pulpan.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 2: Har katter mjölktänder och visdomständer?

I detta avsnitt svarar tandveterinär Hedvig Armerén bland annat på följande: Hur är kattens mun uppbyggd? Hur många tänder har katten? Hur är det med mjölktänder och visdomständer? Hur skiljer sig kattens mun från människans och kan en katt behöva tandställning?
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 3: Tandborstning på katt, med eller utan tandkräm?

I detta avsnitt svarar tandveterinär Hedvig Armerén bland annat på följande: Behöver katter tandborstning? Hur vänjer man katten vid tandborstning? Vilka andra åtgärder kan förebygga munhåleproblem hos katt?
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 4: De vanligaste symtomen på bristfällig tandhälsa hos katt

I detta avsnitt svarar tandveterinär Hedvig Armerén bland annat på vilka som är de vanligaste symtomen på munhåleproblem, om det finns följdsjukdomar, om munhåleproblem kan botas och mycket mer. Hedvig delar med sig av tips och erfarenheter från sina femton år som tandveterinär. Häng med och hjälp din katt till god mun- och tandhälsa!
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 5: Kattens vanligaste sjukdom – Tandresorption, TR (FORL)

I detta avsnitt svarar tandveterinär Hedvig Armerén bland annat på vilka som är de vanligaste symtomen på munhåleproblem, om det finns följdsjukdomar, om munhåleproblem kan botas och mycket mer.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 6: Kattens ätbeteende och matsmältning

Vad äter katten om den själv får välja? Kan en katt bli mätt? Hur ofta bör en katt äta och mycket annat.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 7: När bör man uppsöka veterinären & vad händer där?

I det här avsnittet berättar tandveterinär Hedvig Armerén varför det är så viktigt att ha koll på sin katts tänder, hur ett besök och en undersökning av mun och tänder kan gå till hos veterinär men även hur tandbehandling kan gå till.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 8: Min katt har fått tandskador – vad gör jag om olyckan är framme?

I det sista avsnittet av tandskolan fokuserar vi på traumatiska tandskador. Tandveterinär Hedvig Armerén svarar bland annat på vilka skador på tänder som är de vanligaste och hur man undviker dem.

Bra tandvård är viktigt

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med din katts tandvård. Hitta en klinik som du kan besöka för att få hjälp.
LÄS MER