Veckokoll

Veckokoll

Att gå igenom sin hund minst en gång i veckan minskar inte bara risken för oupptäckta skador, symtom och förändringar. Det stärker också relationen mellan dig och din hund.  De allra flesta hundar uppskattar närhet och samarbetar gärna om de får några godbitar och lite kel i utbyte. Vi uppmuntrar alla hundägare att försöka få till en bra rutin kring den viktiga veckokollen.

Men vad betyder det då att gå igenom sin hund? För att reda lite i det har vi pratat med Leg. Veterinär Christophe Bujon som är specialist i hundens och kattens sjukdomar och som arbetar här på Evidensia Djursjukvård. Tillsammans med honom går vi igenom vad du ska hålla utkik efter.

Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 1: Hud & öron

Om hunden visar tecken på klåda i hud/öron eller på tassar så är det oftast ordentligt plågsamt och ingenting du som djurägare bör ta lätt på.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 2: Tassar & klor

Eftersom hunden använder alla sina fyra tassar när den går, springer och är aktiv så är den helt beroende av dem för att ta sig fram. Smärta, klåda eller sjukdom i en eller flera tassar blir därför väldigt smärtsam.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 3: Mun & tänder

Hunden är beroende av fungerande mun och tänder för att få i sig föda. En vanlig missuppfattning är att en hund slutar äta om den lider av tandvärk eller något annat problem i munnen men hundar fortsätter oftast att äta trots kraftig värk.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 4: Ögon

Hundars ögon är känsligare än till exempel människors eller katters ögon. Vid vissa sjukdomstillstånd kan synen bli kraftigt försämrad eller helt gå förlorad redan inom ett dygn om hunden inte får rätt hjälp och behandling.

Boka konsultation

Vill du boka en konsultation? Kontakta din närmaste klinik för att boka en tid.
HITTA EN KLINIK NÄRA DIG

Konsultera veterinär

Vill du fråga veterinär om något du tycker avviker från det normala kan du göra det smidigt via videosamtal direkt i din mobil.

Boka videosamtal