Evidensia Djursjukvårds hudskola för hund

Evidensia Djursjukvårds hudskola för hund

Lär dig allt du behöver veta om hundens hud

Elisabeth Hernblad Tevell är veterinär med specialistkompetens inom dermatologi hos hund och katt (läran om sjukdomar i hud, öron och klor) och arbetar på Evidensia Nacka Djurklinik. I tre avsnitt delar hon med sig av sina kunskaper om huden och hundens vanligaste hudrelaterade besvär. Vi går igenom bland annat klåda, allergier, öron, tumörer, hemskötsel och vad som händer hos veterinären. Elisabeth har gedigen erfarenhet från sina trettio år som veterinär. Häng med och lär dig allt du behöver veta om hundens hud!

Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 1: Vad är hud och vilka är de vanligaste hudrelaterade problemen?

Huden spelar en viktig roll för att skydda kroppens inre, reglera kroppstemperatur samt göra kroppen uppmärksam på beröring, kyla och värme. Man skulle kunna säga att den är kroppens egen sköld men den är också oerhört viktig för kroppens immunförsvar.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 2: Problem med hundens öron? Örat – en del av huden

Det kan verka avlägset, men både ytterörat och hörselgångens insida är hudbeklädda och alltså en del av huden. Olika sjukdomar presenteras på olika delar av kroppen och man kan absolut säga att hundar har en extra sårbarhet för besvär i öronen.
Evidensia Djursjukvård

Avsnitt 3: Övriga sjukdomar som kan ge besvär i huden

Det är förstås omöjligt att täcka in alla övriga sjukdomar som kan ge hudbesvär i ett enda avsnitt men nu i det av hudskolan ska vi ge lite inblick i några fler sjukdomar och också hudtumörer som på olika vis kan orsaka symtom eller besvär i huden.

Bra hudvård är viktigt

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med din hunds hudvård. Hitta en klinik som du kan besöka för att få hjälp.
LÄS MER