Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Veterinär och djursjukhus i Helsingborg

Exotics Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Välkommen till ett litet men dedikerat team som tar emot, undersöker och behandlar de flesta exotiska djur och fåglar.

Vi har ett litet men dedikerat team som kan ta emot, undersöka och behandla de flesta exotiska djur och fåglar. Avdelningen består av ett konsultationsrum med egen ingång, ett behandlingsrum och en liten vårdavdelning. Vi har också ett speciellt laboratorium där vi kan analysera ett brett spektrum av prover från fåglar, reptiler, kaniner, gnagare, amfibier, fisk mfl. Vår vårdavdelning har plats för reptiler, fåglar, kaniner och gnagare och de bor isolerat från hund/katt och iller. Vi tar även emot illrar men vid behov stallas de upp på vår kattavdelning.

Vi kan utföra tandbehandlingar, kirurgi, vaccinationer, hälsocheck och mycket mer.
Kom ihåg att de flesta exotiska djur och fåglar visar symtom sent i sjukdomsförloppet och vid misstanke av akut sjukdom ska du kontakta vår akutmottagning.

Detta ska du tänka på:

RÖD – ska få akut hjälp

  • Alla djur som har problem med att andas, blöder moderat eller kraftigt, är apatiska eller trötta utan att kunna ”väckas upp” till normal aktivitet. Skador, brännsår, misstanke om förgiftningar eller om djuret har ätit något det inte ska.
  • Fåglar som inte äter, har problem med balansen, försöker att trycka ut avföring/ägg eller är generellt dämpad mer än 2-6 timmar
  • Kaniner och gnagare (marsvin, degus, chinchilla) som inte äter eller inte producerar avföring på mer än 6 timmar. Om de ligger inaktiva, apatiska, om magen är stor eller om de verkar smärtpåverkade
  • Råttor, gerbiler och andra smådjur som verkar ovanligt inaktiva, inte äter och verkar ha smärta
  • Alla djur som visar tecken på förändrat allmäntillstånd eller nedsatta kroppsfunktioner

GUL – ska ses på av veterinär snarast och utredas

  • Mindre skador som inte blöder
  • Stabila men dämpade
  • Milda förändringar i allmäntillståndet eller milda tecken på sjukdom

GRÖN – ska ses på av veterinär inom några få dagar och utredas

  • När du misstänker tecken på sjukdom hos ditt exotiska djur, oavsett vad det är, vänta inte för länge. Kontakta oss för en konsultation. Skulle försämring ske under tiden du väntar på din tid – kontakta akuten!

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
De flesta exotiska djur visar inte symtom innan det är för sent, det bästa är att få djuret undersökt så snabbt som möjligt.

OBS! Tänk på att läsa våra instruktioner om hur du transporterar ditt djur till oss, det är viktigt! Djur som inte presenteras adekvat hos oss kan inte tas emot pga fara för smitta, risk för skador samt hur våra lokaler är utformade. Kontakta kundservice om du behöver hjälp med något.
Reptiler, fåglar och andra som får tid hos oss måste fylla i formulär innan besöket.

Reptiler behöver ofta kontrollera sina tarmparasiter, du får gärna samla upp färsk avföring hemma före besöket. Vi kan bistå med behållare och instruktion, detta kan hämtas hos receptionen innan konsultationen, de kostar 26 kr/paket.

Välkommen till vår Exotics-avdelning!

Våra recensioner

Sabina Björk

5

Jag och min dobermanntik fick ett jättefint bemötande av förtroendeingivande och kompetent personal. Rekommenderas varmt!

Öppettider

Öppettider receptionen
Måndag - fredag kl. 07:30 - 21:00
Lördag - söndag kl. 09:00 - 20:00

  • Måndag
    Öppet dygnet runt
  • Tisdag
    Öppet dygnet runt
  • Onsdag
    Öppet dygnet runt
  • Torsdag
    Öppet dygnet runt
  • Fredag
    Öppet dygnet runt
  • Lördag
    Öppet dygnet runt
  • Söndag
    Öppet dygnet runt

Butiken

  • Måndag
    08:00 - 20:00
  • Tisdag
    08:00 - 20:00
  • Onsdag
    08:00 - 20:00
  • Torsdag
    08:00 - 20:00
  • Fredag
    08:00 - 20:00
  • Lördag
    10:00 - 19:00
  • Söndag
    10:00 - 19:00

Medarbetare

Abtin Mojarradi

Team: Neurologi

Abtin Mojarradi

Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
Läs mer om Abtin
default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Våra medarbetare

Facebook inlägg