Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Remissavdelningen smådjur

Ett mycket stort antal patienter remitteras till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm varje dag från hela landet för operationer och utredningar av ortopediska, neurologiska, oftalmologiska, medicinska sjukdomar, avancerad bilddiagnostik och rehabilitering. Dessa utredningar sker under dagtid måndag-fredag. Under jourtid utförs endast akuta åtgärder.

Öppettider

Remissavdelningen är bemannad måndag – fredag kl. 08.00 – 16.30.
Röda dagar och helgdagar är remissavdelningen stängd.

Remissformulär>>

Remiss radiojodbehandling – Remiss för radiojodbehandling fylls i av remitterande veterinär i formuläret ovan. Här finns ytterligare information: Information inför remiss för radiojodbehandling

Labremisser – Mer information här»

Bildavläsning – Mer information här»

Information till dig som remitterar:

Fyll i remissen med djurägaren/djurägarnas personuppgifter och telefonnummer (gärna flera) alternativt kontrollera att all information finns med i det material du skickar. Bifoga också för utredningen relevant journalkopia, alla provsvar och röntgenbilder. Röntgenbilder ser vi gärna att du alltid skickar med, oavsett kvalitet. Bifoga gärna bilder i DICOM-format. Alternativt bränn ner röntgenbilderna i DICOM-format på en CD-skiva och skicka med posten. Vi har tyvärr inte möjlighet att hantera bilder i ett annat format än DICOM. Vi undviker naturligtvis att ta om röntgenbilder men ibland kan vi behöva komplettera röntgenundersökningen.

Vår ambition är att boka in besöket i anslutning till planerade eller förväntade undersökningar/åtgärder men beroende på hur planen ser ut kan det komma att bli aktuell att dela upp besöken på olika dagar eller tillfällen. Detta underlättar bokningarna och leder ofta till snabbare tid och ibland så är det inte möjligt av tidsskäl att genomföra allt på samma dag. Naturligtvis tar vi hänsyn till hur långt djurägaren har i resväg. Denna information är alltid bra om vår gemensamma kund får redan vid besöket hos dig som remitterande veterinär.

När vi ordnat en tid kontaktar vi djurägaren och lämnar information om eventuella förberedelser inför besöket. Naturligtvis bokar vi om, om djurägaren ej har möjlighet att komma men då det kan leda till ytterligare väntetid så är det bra om det framgår redan i remissen om djurägaren är bortrest viss period eller dylikt. Vi tar också gärna emot ett direktnummer till dig som remittent om våra veterinärer önskar kontakt för att diskutera plan eller har frågor om vår gemensamma patient.

Tveka inte att ringa till oss på remissavdelningen om du har funderingar eller frågor.  Samarbetet med dig är viktigt för oss!

Kontaktuppgifter remiss

Direkttelefonnummer för remitterande veterinärer: 0220 – 458 79
För att faxa en remiss: 0220- 458 65
Mejladress: remiss.esds@evidensia.se
Vid begäran om journalkopia: specialistdjursjukhusetstromsholm@evidensia.se

Information till djurägare: Om du har frågor gällande din remiss, till exempel: Har den anlänt? Har vi behandlat den? När får jag och mitt djur besöka er? Tveka inte att kontakta oss på telefonnummer 0220 – 458 00.

Välkommen önskar vi på remissavdelningen!