Vi finns här för er dygnet runt! Ni når oss på 042 - 16 80 00

Remiss - Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Remiss Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Till våra remitterande veterinärkolleger!

Här laddar du ner våra  remissmallar i pdf-format
Labbremiss »
Veterinärremiss »

Ni kan också skicka remissen via e-post till remisser.djursjukhusethbg@evidensia.se
Vid frågor, ring vårt remissteam på 042-168011. Om du som veterinär behöver komma i kontakt med oss på jourtid gällande en akutremiss ringer du 042-168023.
Du kan också skicka till:

Adress:
Evidensia
Specialistdjursjukhuset Helsingborg
Bergavägen 3
254 66 Helsingborg

Era remisser är väldigt viktiga för oss och vi arbetar ständigt med att försöka få remisshanteringen att fungera så bra som möjligt. Vi vill kunna erbjuda era patienter såväl ett snabbt och varmt omhändertagande som högkvalitativ vård under deras besök hos oss. Vår önskan är att även ni, våra remittenter, ska känna att ni får något tillbaka av oss.

Vi har en fast telefontid varje vecka med möjlighet för våra remittenter att konsultera specialist inom internmedicin. Det finns även möjlighet att diskutera resultat på inskickade laboratorieprover. Telefontiden är tisdagar mellan 13.00-14.00 då är ni varmt välkomna att ringa på 042-168021. Ni kan också skicka e-post till vårt remissteam på remisser.djursjukhusethbg@evidensia.se så ringer vi upp er. Glöm inte att ange ett telefonnummer där det är lätt att nå er.

För att vi ska kunna hjälpa er på bästa sätt önskar vi följande information om ägare och djur:

 • Namn och adress
 • Telefonnummer
 • Djurets namn och signalement
 • Försäkringsbolag och försäkringsnummer

Använd gärna vårt remissformulär. Där kan du även bifoga journalkopior, röntgenbilder med mera. Vi ser helst att ni fyller i samtliga fält.

Vi uppskattar om ni sänder med röntgenbilder och provsvar på laboratorieprover. Röntgenbilder kan ni skicka till remisser.djursjukhusethbg@evidensia.se, eller via post till Bergavägen 3, 25466 Helsingborg.
Vi vill gärna att ni uppger om ni endast vill ha en undersökning utförd, som till exempel CT-undersökning eller gastroskopi, och önskar få tillbaka patienten till er för provsvar och fortsatt behandling, eller om ni föredrar att vi fortsätter behandlingen och utför eventuella kirurgiska eller medicinska åtgärder. Detta för att vi ska kunna tillgodose era önskemål på bästa sätt.

För att ni ska kunna få så bra återkoppling som möjligt är det bra om ni uppger hur och till vilken adress ni helst vill ha remissvar skickat. Önskar ni så kan vi skicka det via mail direkt till behandlande veterinär.

Välkommen med din remiss!

Våra recensioner

Sabina Björk

5

Jag och min dobermanntik fick ett jättefint bemötande av förtroendeingivande och kompetent personal. Rekommenderas varmt!

Martin Eriksson

5

Hej jag å min fru va Nyss och hämtade katten Findus och vilken hjälp vi har fått fantastisk support och hjälp med Findus vi kom tidigt på söndags morgonen akut och han fick all hjälp han behövde tack så otroligt mycket för all hjälp. alla som säger att ni är dåliga vet inte vad dom pratar dom vi rekommenderar verkligen. ni är fantastisk stort tack Findus hälsar

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Öppettider receptionen
Måndag - fredag kl. 07:30 - 21:00
Lördag - söndag kl. 09:00 - 20:00

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Butiken

 • Måndag
  08:00 - 20:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 20:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 19:00
 • Söndag
  10:00 - 19:00

Medarbetare

Abtin Mojarradi

Team: Neurologi

Abtin Mojarradi

Leg. Veterinär. Specialist i neurologi samt specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Specialist i hundens och kattens sjukdomar och Specialist i Neurologi Abtin tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013, innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar samt sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi. Han har sedan 2015 arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg och blev snabbt involverad i Neurologimottagning som han kort därefter blev ansvarig för att driva framåt. De neurologiska patienterna har ofta dramatiska symtom men med rätt handläggning kan många av dessa patienter återhämta sig bra efter korrekt diagnos och behandling. Kompetens Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Specialistkompetens i Neurologi Aspirant ESAVS Neurologi Publikationer Mojarradi A, Van Meervenne S, Suarez-Bonnet A, De Decker S. Diagnosis, treatment and postsurgical complications in a dog with epileptic seizures and a naso-ethmoidal meningoencephalocele. Acta Vet Scand. 2021 Jul 8;63(1):26. Mojarradi A, De Decker S, Bäckström C, Bergknut N. Safety of early postoperative hydrotherapy in dogs undergoing thoracolumbar hemilaminectomy. J Small Anim Pract. 2021 Dec;62(12):1062-1069. Pilkington EJ, De Decker S, Mojarradi A, Rossanese M, Brockman DJ, Van den Steen N, Cahalan SD, Fenn JT. Sinonasal mycosis following transfrontal craniotomy in three dogs. J Am Vet Med Assoc. 2022 Jan 4;260(6):643-649. Erfarenhet Examen från Sveriges Lantbruksuniversitet 2013 Innehar sedan 2017 Specialistkompetens i Hundens och Kattens sjukdomar Innehar sedan 2022 Specialistkompetens i Neurologi      
Läs mer om Abtin
default avatar

TEAM: KIRURGI

Alexandra Lindström

Leg. Veterinär

Alexandra har arbetat som veterinär sedan 2011 och med djursjukvård sedan 2000. Alexandra är speciellt intresserad av kirurgi och ortopedi och hon är under utbildning till European Master of Small Animal Medicine - Kirurgi. På Specialisdjursjukhuset arbetar hon sedan september 2022 och har tidigare både arbetat på Evidensia Djursjukhuset i Malmö samt på två mellanstora och en mindre klinik.  Egna husdjur: En Greyhound och en whippet  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2011 AI-kompetens (artificiell insemination) sedan 2017. 
Läs mer om Alexandra
default avatar

TEAM: AKUT/OP

Antonia Skog Candemo

Leg. Veterinär

Antonia började på djursjukhuset 2022 och arbetar huvudsakligen på akutmottagningen och operationsavdelningen. Hon har tidigare arbetat på lite olika mellanstora kliniker i Stockholm. Hemma hos Antonia bor två Whippets, Solo och Jabba. Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2018
Läs mer om Antonia
Casandra Nors

Casandra Nors

Leg. Veterinär

Under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.  Casandra har arbetat som veterinär sedan 2019 och intresserade sig tidigt i sin utbildning för neurologi och akutvård. Ni träffar henne framför allt på akutmottagningen, men hon arbetar även på övriga avdelningar på djursjukhuset  Egna djur:  En Podenco Ibicenco.  Erfarenhet Arbetat som veterinär sedan 2019  
Läs mer om Casandra
Våra medarbetare

Facebook inlägg