Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Våra hjärtan klappar för djuren och deras bästa

Idag: Öppet dygnet runt

Till våra remitterande veterinärkolleger!

Här laddar du ner våra  remissmallar i pdf-format
Labbremiss »
Veterinärremiss »

Ni kan också skicka remissen via e-post till remisser.djursjukhusethbg@evidensia.se
Vid frågor, ring vårt remissteam på 042-168011. Om du som veterinär behöver komma i kontakt med oss på jourtid gällande en akutremiss ringer du 042-168023.
Du kan också skicka till:

Adress:
Evidensia
Specialistdjursjukhuset Helsingborg
Bergavägen 3
254 66 Helsingborg

Era remisser är väldigt viktiga för oss och vi arbetar ständigt med att försöka få remisshanteringen att fungera så bra som möjligt. Vi vill kunna erbjuda era patienter såväl ett snabbt och varmt omhändertagande som högkvalitativ vård under deras besök hos oss. Vår önskan är att även ni, våra remittenter, ska känna att ni får något tillbaka av oss.

Klicka här för att se vad vi kan erbjuda er: Erbjudande remittenter »

Vi har en fast telefontid varje vecka med möjlighet för våra remittenter att konsultera specialist inom internmedicin. Det finns även möjlighet att diskutera resultat på inskickade laboratorieprover. Telefontiden är tisdagar mellan 13.00-14.00 då är ni varmt välkomna att ringa på 042-168021. Ni kan också skicka e-post till vårt remissteam på remisser.djursjukhusethbg@evidensia.se så ringer vi upp er. Glöm inte att ange ett telefonnummer där det är lätt att nå er.

För att vi ska kunna hjälpa er på bästa sätt önskar vi följande information om ägare och djur:

  • Namn och adress
  • Telefonnummer
  • Djurets namn och signalement
  • Försäkringsbolag och försäkringsnummer

Använd gärna vårt remissformulär. Där kan du även bifoga journalkopior, röntgenbilder med mera. Vi ser helst att ni fyller i samtliga fält.

Vi uppskattar om ni sänder med röntgenbilder och provsvar på laboratorieprover. Röntgenbilder kan ni skicka till remisser.djursjukhusethbg@evidensia.se, eller via post till Bergavägen 3, 25466 Helsingborg.
Vi vill gärna att ni uppger om ni endast vill ha en undersökning utförd, som till exempel CT-undersökning eller gastroskopi, och önskar få tillbaka patienten till er för provsvar och fortsatt behandling, eller om ni föredrar att vi fortsätter behandlingen och utför eventuella kirurgiska eller medicinska åtgärder. Detta för att vi ska kunna tillgodose era önskemål på bästa sätt.

För att ni ska kunna få så bra återkoppling som möjligt är det bra om ni uppger hur och till vilken adress ni helst vill ha remissvar skickat. Önskar ni så kan vi skicka det via mail direkt till behandlande veterinär.

Välkommen med din remiss!