Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Förgiftning

Det finns mycket som kan förgifta ett husdjur. Vissa saker är uppenbara som till exempel glykol och råttgift. Men även till synes harmlösa saker som lök och russin kan ställa till det och leda till förgiftning. 

Förgiftningar hos hund och katt är ett mycket vanligt problem. Våra fyrfota vänner blir ofta förgiftade av ämnen och mat som är helt ofarliga för oss människor och som vi kanske inte tänker på att de inte alls är bra för djuret. Choklad, russin, lök och vissa blommor kan ibland vara dödligt för katter och hundar. Ofta är det bråttom när djuren kommer till akuten, och ofta sker det under jourtid eftersom flera förgiftningar inte märks förrän efter flera timmar, och ibland ännu längre tid.

Följ länkarna får du veta mer om ämnen som är farliga för våra hundar och katter, vilka symtomen är, vad veterinären gör med mera.

Förgiftning hos hund »

Förgiftning hos katt »

Om du misstänker förgiftning, kontakta veterinär direkt så får du hjälp.

Försök aldrig få ditt djur att kräkas själv.

Svar kattunge slickar på lussebulle. Förgiftning hos hund och katt inträffar ibland.

Russin kan förgifta både katter och hundar.