Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Idag: 09:00–21:00

Vi på Södra Djursjukhuset lovar dig och ditt djur:

 • Ett personligt engagemang där du får vara delaktig i alla beslut
 • En personal som samarbetar i en god familjär stämning
 • Tillgång till avancerad vård på ett modernt djursjukhus i ständig utveckling

Om du inte upplever att vi når upp till detta så är vi tacksamma om ni kontaktar oss via vanligt brev eller epost till: djursjukhusetkungenskurva@evidensia.se

 Följ oss på Facebook

Vi är medlemmar i branschorganisationen Svensk Djursjukvård

Vi är certifierade som kattvänlig klinik

Vad innebär kattvänlig klinik? Begreppet är översatt från engelskans Cat Friendly Clinic, och är en certifiering framtagen av The International Society for Feline Medicine.
En certifierad kattvänlig klinik betyder:

 • Att kliniken har en hög standard på vård och omsorg av katter genom att förstå katters behov och ha anpassat kliniken för att uppfylla de behoven.
 • Att katter hanteras på ett lugnt och kattvänligt sätt för att minska stress.
 • Att kliniken har en hög nivå på kunskap och utrustning för att ta hand om din katt på bästa sätt.

Vi är certifierade enligt guldnivå. Målet med att vara en kattvänlig klinik är att göra besöket hos veterinären till en bättre upplevelse och mindre stressande för din katt. En kattvänlig klinik certifieras på tre nivåer: brons, silver och guld. Certififieringen är en garanti för att vi uppfyller de högsta kraven på väntrum, konsultationsrum, vårdavdelning, operationsavdelning och medicinsk utrustning. På Evidensia Södra Djursjukhuset har all personal kunskap om hur man hanterar och förstår katter, utöver det har vi även en dedikerad kattgrupp med personal som ständigt arbetar med att förbättra vistelsen på djursjukhuset för våra kattpatienter. Frågor angående den kattvänliga kliniken kan ställas till vår kattambassadör veterinär Linnéa Sundling.

En lista med de fullständiga kraven finns på hemsidan www.catfriendlyclinic.org

Nyinvigning våren 2016

I maj 2016 stod bygget bygget är klart och Evidensia Södra Djursjukhuset i Kungens Kurva växte därmed från 1 400 kvadratmeter till hela 2 600 kvadratmeter. Med nya, toppmoderna lokaler har djursjukhuset möjlighet att ta emot fler kunder, till glädje för djurägare i Stockholmsområdet.

Detta är en del av vad Evidensia Södra Djursjukhuset nu kan erbjuda djurägare:

 • Kattmottagning med eget väntrum, vilket är viktigt för kattens välbefinnande.
 • Stor allmänmottagning med 22 undersökningsrum.
 • Modern datortomograf (CT) som gör det möjligt att ställa diagnos snabbare.
 • Stor vårdavdelning med intensivvårdsavdelning, kattavdelning och infektionsavdelning.
 • Fantastisk operationsavdelning med ny utrustning.
 • Utbyggd tandmottagning.
 • Större butik med både veterinärfoder, friskfoder och annat för husdjuren.

Då och nu

Gamla Södra Djurkliniken motsvarade efter grundandet 1967 höga krav på kunskap, erfarenhet och seriös vård. Under tre decennier därefter var det docenter och en professor som tillsammans satte nivån på vården. För att motsvara den snabba utvecklingen inom veterinärmedicinen behövde företaget på 90-talet utvecklas målmedvetet mot senare tids kvalitets- och servicekrav. År 1996 sysselsatte kliniken två heltidstjänster för veterinärer och 3,5 heltider för djursjukvårdare. Under den nya ledningen av erfarna specialister har djursjukhuset nått allt högre i strävan att ha bästa servicen med både hög och jämn veterinärmedicinsk kvalité.

Dagens Södra Djursjukhuset är nu ett av Sveriges större djursjukhus, remissinstans och utbildningsplats med stark framåtanda och vilja att vara bäst för djuren och kunden. Idag har djursjukhuset ca 26 000 besök per år och sysselsätter omkring 120 personer.

Fort- och vidareutbildning

Södra Djursjukhuset lägger ned stora resurser på utbildning både internt och externt. Vi är godkända som utbildningsplats för veterinär specialistutbildning och hjälper även några av våra samarbetskliniker med jourutbildning av veterinärer. Inte bara veterinärerna får vidareutbildning utan även våra djursjukvårdare/leg djursjukskötare, tandläkare, avdelningschefer mfl. Målet är att vår personals kompetens alltid ska vara i framkant.

Svenska Lantarbetsgivarföreningen, SLA

SLA är en del av Svenskt Näringsliv och är avtalsskrivande part gentemot Kommunal, Unionen och Sveriges Veterinärförbund, de fackförbund som företräder personal på djursjukhus. Medlemskap innebär att företaget alltid följer, och i många fall ligger över, de centrala avtal som tecknats om arbetsförhållanden, löner, extra tjänstepensioner och försäkringar.