Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Idag: 07:00–21:00

Vi på Södra Djursjukhuset lovar dig och ditt djur

 • Ett personligt engagemang där du får vara delaktig i alla beslut
 • En personal som samarbetar i en god familjär stämning
 • Tillgång till avancerad vård på ett modernt djursjukhus i ständig utveckling

Om du inte upplever att vi når upp till detta så är vi tacksamma om ni kontaktar oss via vanligt brev eller epost till: djursjukhusetkungenskurva@evidensia.se

Medlem i branschorganisationen    Cat friendly clinic Södra DjursjukhusetCertifierad kattvänlig klinik

Certifierad kattvänlig klinik

Kattklinik Södra DjursjukhusetVad innebär kattvänlig klinik? Begreppet är översatt från engelskans Cat Friendly Clinic, och är en certifiering framtagen av The International Society for Feline Medicine.
En certifierad kattvänlig klinik betyder:

 • Att kliniken har en hög standard på vård och omsorg av katter genom att förstå katters behov och ha anpassat kliniken för att uppfylla de behoven.
 • Att katter hanteras på ett lugnt och kattvänligt sätt för att minska stress.
 • Att kliniken har en hög nivå på kunskap och utrustning för att ta hand om din katt på bästa sätt.

Vi är certifierade enligt guldnivå. Målet med att vara en kattvänlig klinik är att göra besöket hos veterinären till en bättre upplevelse och mindre stressande för din katt. En kattvänlig klinik certifieras på tre nivåer: brons, silver och guld. Certifieringen är en garanti för att vi uppfyller de högsta kraven på väntrum, konsultationsrum, vårdavdelning, operationsavdelning och medicinsk utrustning. På Evidensia Södra Djursjukhuset har all personal kunskap om hur man hanterar och förstår katter, utöver det har vi även en dedikerad kattgrupp med personal som ständigt arbetar med att förbättra vistelsen på djursjukhuset för våra kattpatienter. Frågor angående den kattvänliga kliniken kan ställas till vår kattambassadör veterinär Linnea Sundling.

En lista med de fullständiga kraven finns på hemsidan www.catfriendlyclinic.org

Nyinvigning våren 2016

I maj 2016 stod bygget är klart och Evidensia Södra Djursjukhuset i Kungens Kurva hade växt från 1 400 till hela 2 600 m2. Med nya, toppmoderna lokaler har vi möjlighet att ta emot fler kunder, till glädje för djurägare i Stockholmsområdet.

Detta är en del av vad Evidensia Södra Djursjukhuset nu kan erbjuda djurägare:

 • Kattmottagning med eget väntrum, vilket är viktigt för kattens välbefinnande.
 • Stor allmänmottagning med 22 undersökningsrum.
 • Modern datortomograf (CT) som kan göra det möjligt att ställa diagnos snabbare.
 • Stor vårdavdelning med intensivvårdsavdelning, kattavdelning och infektionsavdelning.
 • Fantastisk operationsavdelning med ny utrustning och separata ortopedisalar.
 • Utbyggd tandmottagning.
 • Större butik med både veterinärfoder, friskfoder och annat för husdjuren.

Lite historia

Gamla Södra Djurkliniken grundades 1967 och motsvarade redan då höga krav på kunskap, erfarenhet och seriös vård. Under tre decennier var det docenter och en professor som tillsammans satte nivån på vården. Kliniken följde den snabba utvecklingen inom veterinärmedicinen och under den nya ledningen av erfarna specialister har djursjukhuset nått allt högre i strävan att ha bästa servicen med både hög och jämn veterinärmedicinsk kvalité. Djursjukhuset växte ur villan nära Zetas Trädgård och flyttade till nuvarande lokaler 2004 men hade i början bara tillgång till ca hälften av byggnaden.

Dagens Södra Djursjukhuset är nu ett av Sveriges större djursjukhus, remissinstans och utbildningsplats med stark framåtanda och vilja att vara bäst för djuren och kunden. Idag har djursjukhuset ca 26 000 besök per år och sysselsätter omkring 120 personer.

Vidareutbildning

Södra Djursjukhuset lägger ned stora resurser på utbildning både internt och externt. Vi är godkända som utbildningsplats för veterinär specialistutbildning och hjälper även några av våra samarbetskliniker med jourutbildning av veterinärer. Inte bara veterinärerna får vidareutbildning utan även våra leg djursjukskötare, tandläkare, avdelningschefer mfl. Målet är att vår personals kompetens alltid ska vara i framkant.