Veterinär Djursjukhus Kungens Kurva Södra

Efter besöket - support

Idag: 07:00 ­- 22:00

Vardagar 07:00-22:00 | Helger 09:00-22:00

Efter besöket

Ett besök hos veterinären kan väcka många känslor – lättnad, oro, hopp. Oavsett om ditt djur fått behandling, diagnos eller bara varit på kontroll vill vi att du ska känna dig trygg även efter att ni lämnat oss.
Här har vi samlat det du kan behöva veta efter ett besök hos oss – med svar på vanliga frågor, råd om eftervård och hur du kontaktar oss om något förändras.

Hemgångsråd

Efter ert besök skickar vi alltid med dig tydliga instruktioner via mejl. Dessa kallar vi för hemgångsråd. Om din veterinär har publicerat hemgångsråden hittar du dem även i Evidensia-appen.

Återbesök och uppföljning

För vissa behandlingar och tillstånd är ett återbesök viktigt för att följa upp läkning, justera medicinering eller utvärdera behandlingens effekt. Om ett återbesök behövs bokar vi oftast in det redan i samband med ert besök – du ska i så fall ha fått tid och information via mejl, SMS eller i appen.

Osäker på om ditt djur behöver ett återbesök?

Det är helt normalt att undra – och du behöver inte bedöma det själv. Vi finns här för att hjälpa dig! Kontakta oss på telefon eller ta ett samtal med våra onlineveterinärer

Tveka inte att höra av dig, särskilt om:

  • Ditt djurs symtom kommer tillbaka eller förändras.
  • Du bara vill dubbelkolla att allt läker som det ska.
  • Ditt djur blir trött eller orkeslös.
  • Blir sämre i sitt tillstånd.
  • Får feber, kräkning och/eller diarré.
  • Dricker och/eller kissar mer eller mindre än normalt.
  • Inte vill äta eller mår sämre på annat sätt. Katter kan bli allvarligt sjuka redan efter  1-2 dagar utan mat.  

    Du känner ditt djur bäst – känns något fel, även om det inte listas här ovan, ska du alltid höra av dig till oss eller kontakta närmaste öppna djurklinik.

Ring oss för hjälp med återbesök

Ring oss gärna så hjälper vi dig att bedöma om ett återbesök behövs för just ditt djur. Vi går igenom dina symtom eller funderingar och bokar vid behov en tid eller ger råd om hur du kan gå vidare.

Rådgör med våra onlineveterinärer

Våra veterinärer finns tillgängliga i Evidensia-appen för att ge dig snabb och smidig rådgivning och hjälper dig vidare vid behov.

Vanliga frågor och svar

Mitt djur är trött – är det normalt?

Ja, efter sövning eller sedering är det vanligt att djuret är trött, vingligt eller lite desorienterat i upp till 24–48 timmar.

Mitt djur vill inte äta – ska jag vara orolig?

En tillfällig aptitlöshet efter behandling kan vara normalt. Om den varar mer än ett dygn (eller om djuret är yngre, äldre eller kroniskt sjukt), kontakta oss eller våra onlineveterinärer. 

Jag är osäker på medicineringen – vad gör jag?

Kolla din mejl eller appen först – där finns doseringsschemat. Är du ändå osäker? Ring oss eller prata med våra onlineveterinärer för snabb hjälp.

Mitt djur vägrar ta sin medicin – vad ska jag göra?

Du är inte ensam – det är vanligt att våra djur stretar emot när de ska ta tabletter eller annan medicin. Att ge medicin kan vara svårt, särskilt om djuret stretar emot. Försök att vara lugn och tydlig i ditt agerande – djur känner ofta av vår osäkerhet.

Det finns många bra tekniker för att öppna munnen på ett säkert sätt – kontakta oss om du är osäker, eller be oss visa nästa gång du är här.

Här är några tips:

- Behöver du hålla ditt djur stilla, gör det med ett tryggt men varsamt grepp så att varken du eller djuret riskerar att skadas.

- Tabletterna kan ibland gömmas i godis eller mat – exempelvis leverpastej, köttbulle, mjukost på tub eller speciella “pill pockets” som finns i djuraffärer.

- Katter kan vara extra kräsna – försök med små mängder tonfiskspad eller blanda medicinen i något extra gott.

- Fråga oss! Om du kämpar – kontakta oss så kan vi ibland:

  • Tipsa om andra metoder.
  • Skriva om receptet till en annan form (t.ex. flytande i stället för tablett).
  • I vissa fall ge medicinen här på kliniken eller visa hur du kan göra hemma.

Viktigt: Ge aldrig upp utan att prata med oss – många mediciner behöver tas för att behandlingen ska lyckas.

När får mitt djur röra sig som vanligt igen?

Det beror på behandlingens typ. Hemgångsråden innehåller specifika restriktioner. Kontakta oss vid frågor.

När ska jag söka vård igen?

Om du märker att ditt djur blir sämre, reagerar på medicin, har ont, får feber eller förändrat beteende – ta kontakt. Du kan även träffa våra onlineveterinärer i appen om du är osäker på om du behöver komma in.

Artiklar, goda råd och tips 

 I djurvårdsguiden hittar du artiklar, goda råd och tips på allt från symtom, vanliga sjukdomar till friskvård och hur du som djurägare kan arbeta förebyggande.

Våra recensioner

5

Jag är väldigt tacksam för att detta djursjukhus ligger nära. Vi hängde på låset lördag morgon med vår katt som inte mådde bra, och vi fick snabbt ett eget rum och träffa en veterinär.Veterinärerna är noga med att förklara alla alternativ och jag upplevde en stor känslighet inför mig som ägare. Jag uppskattade verkligen den medmänskligheten. ❤️Jag har fått hela journalen och kan se hur olika skötare och veterinärer har varit hos min katt under natten och det känns väldigt tryggt. Jag har bokat besök hos min ordinarie veterinär men har både pratat i telefon och mejlat med veterinären hos Evidensia, Talia, som är mycket mån om att min katt blir bättre och verkligen vill hjälpa till, även om det är hos en annan klinik.Tack för att ni hjälpte oss när vi behövde er!

4

Många som klagat på personal och behandlingar, men är glad för den respektfulla mottagande som vi som kattägare fick i dag när det gäller vårt beslut att våran familjemedlem, våran katt Amigo fick ett respektfullt mottagande och insomnande

5

Riktigt bra bemötande och professionellt omhändertagande av min hund när olyckan var framme. Jag är riktigt nöjd med allt kring våra besök, allt från första akuta besöket till när jag hämtade hem min hund efter operationen.

4

Åkte in akut med getingstucken hund som fick kraftig reaktion. Gott bemötande trots långt besök med mycket väntetid. Har inga dåliga erfarenheter av denna klinik oavsett bokad eller akuttid!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Vardagar 07:00-22:00 | Helger 09:00-22:00
Helgdagar och andra öppettider

Djursjukhuset

  • Måndag
    07:00 ­- 22:00
  • Tisdag
    07:00 ­- 22:00
  • Onsdag
    07:00 ­- 22:00
  • Torsdag
    07:00 ­- 22:00
  • Fredag
    07:00 ­- 22:00
  • Lördag
    09:00 ­- 22:00
  • Söndag
    09:00 ­- 22:00

Facebook inlägg