Veterinär Sundsvall

Kurser och föreläsningar Veterinärhuset Sundsvall

Kurser och föreläsningar

Här på Veterinärhuset anordnar vi både föreläsningar för dig som djurägare samt kurser och föreläsningar för de som arbetar inom djursjukvård. I de flesta fall kommer det en utomstående person och föreläser, men det händer också att vår egen personal håller föredraget.

Kommande kurser

Just nu har vi inga planerade kurser.

Tidigare kurser

Gratis föreläsning för djurägare 11/11

”Du blir vad du äter” Näring för hundar och katter, viktigt att veta.

Vi har äran att bjuda in till denna intressanta föreläsning och frågestund i samarbete med Purina den 11/11.

Plats: Veterinärhuset Sundsvall Evidensia

Tid: 18.30-20.00   11/11 -21

Anmälan sker senast 9/11 till:
reception.veterinarhusetsundsvall@evidensia.se

Vi har 25 platser och det är först till kvarn.

Vi bjuder på fika och goodiebags från Purina. Skriv i anmälan om du vill ha goodiebag anpassat till hund eller katt.

Varmt välkommen!

Janet och Baxter

----

Veterinärhuset Sundsvall Evidensia bjuder in till en kostnadsfri digital föreläsning onsdagen den 2020-12-09 kl. 19:00-20:00

”Rätt parningsdag” – hur fastställer man optimal dag för parning och AI (artificiell insemination) hos hund?

Hur fungerar progesteron och vaginalcytologi och hur används det? När ska man börja ta prov?

När kan det vara extra viktig att kolla detta inför parning?

Vi berättar om vad vi kan erbjuda på Veterinärhuset Sundsvalls reproduktionsmottagning.

Detta och lite till går vi igenom under kvällen. Föreläsningen hålls digitalt via Teams.

Begränsat antal platser. Anmälan sker via mejl till veterinarhuset.sundsvall@evidensia.se senast den 7/12. Märk gärna rubriken med ”Föreläsning”

Ni kommer att få ett svarsmejl med bekräftelse på anmälan och närmre föreläsningsdatum så får ni en länk att logga in på.

Föreläsningen beräknas pågå i ca 45 min med en efterföljande frågestund.

Föreläsare är leg. vet. Ulrika Hermansson som är svensk och europeisk specialist (Diplomate) i reproduktion samt har en doktorsexamen i reproduktion hos hund och katt samt Specialist i hundens och kattens sjukdomar.

Välkomna!

 

Våra recensioner

NMM Mmm

5

Fem stjärnor för hjälpen jag fick när Nasse, min papegoja var sjuk. Carsten är fantastisk, noggrann och förklarar allt så att man som orolig djurägare förstår.

Anders Aspenrud

5

Helt fantastiskt ställe o personal och så hjälpsam. är så otroligt nöjd när de tog emot oss när katten var dålig o hittade vad som felet var som inte det andra djursjukhuset hittade som ja ändå var 3 gånger till ! Kommer bara att gå hit nu

Annika Mattsson

4

Önskar er ett gott nytt år Var till er 14 dec och fick ta bort våran cavalier king charles spaniel Bosse fick ett så professionellt bemötande i denna svåra stund tack så jätte mycket till er alla som var där och tog hand om oss.

Andreas Karlstrand

5

Väldigt bra och proffsigt bemötande. Verkligen hjälpsamma. Helt klart 5/5!

Baserat på recensioner från Google

Öppettider

Telefonväxeln är öppen mellan 07:30-16:00 på vardagar. Akuttelefonen är öppen till 19:00.
 • Måndag
  07:30 - 19:00
 • Tisdag
  07:30 - 19:00
 • Onsdag
  07:30 - 19:00
 • Torsdag
  07:30 - 19:00
 • Fredag
  07:30 - 19:00
 • Lördag
  09:00 - 13:00
 • Söndag
  09:00 - 13:00
 • Medarbetare

  Dajana

  Dajana

  Klinikchef

  Jag tog examen från Personalvetarprogrammet i Östersund 2005. Har sedan dess arbetat med HR och personalfrågor i olika former. September 2018 började jag här på Veterinärhuset som klinikchef. Min passion är vår personal och jag ser dem som vår viktigaste resurs i verksamheten. Fritiden spenderar jag mest tid i ishallen med mina barn som är aktiva i både hockey och konståkning.
  Läs mer om Dajana
  Emma

  Chefsveterinär

  Emma

  Leg. Veterinär

  Jag tog min veterinärexamen 2015 vid SLU, Uppsala. Jag sökte mig direkt till den fjällnära naturen och började min bana i Östersund för att 2019 förflytta mig till Sundsvall. Sedan september 2021 är jag en del av Evidensia Veterinärhuset i Sundsvall. Jag är särskilt intresserad att jobba med den aktiva hunden och jobbar därför mycket med hältutredningar och går utbildning inom ortopedikirurgi. Ni kommer även träffa mig på övriga operationsavdelningen samt även vid bukultraljud då det även hör till mina intresseområden. På fritiden är jag gärna ute i naturen för rekreation, jakt och skidåkning med mina två hundar Luna och Freja som är av rasen vorsteh.
  Läs mer om Emma
  Ulrik

  Ulrik

  Leg. Veterinär

  Jag tog examen från veterinärprogrammet i Uppsala 2005. Min specialinriktning är ultraljudsundersökningar av alla organ inklusive hjärtat. Jag undersöker även era djur vid övriga medicinska utredningar och ortopediska frågeställningar både i det akuta skedet och vid utredning av hältor.  Mig träffar ni också i samband med både rutinmässiga och avancerade mjukdelsoperationer.
  Läs mer om Ulrik
  Åse

  Åse

  Leg. Veterinär

  Jag är född och uppvuxen i Norge och utbildade mig till veterinär i Leipzig, Tyskland. 1994 kom jag till Sundsvall för första gången och jobbade då som djursjukskötare medan jag studerade. Efter avslutade studier (2001) började jag som klinikveterinär här i Sundsvall. Mitt speciella intresse för odontologi – läran om tänderna och deras sjukdomar – började tidigt. Jag har sedan 2002 successivt fördjupat mig inom detta område på hund och katt med utbildningar både i Norden och i Europa. Oftast befinner jag mig på vår trevliga tandavdelning. Vi har hög kompetens och högmodern utrustning som hjälper oss att utföra allt från enklare till mer komplicerade ingrepp så att vi tar hand om era hundar och katter på bästa sätt. Tillsammans med våra utbildade djurtandsköterskor jobbar jag för att det ska vara en självklarhet att djur har rätt till god tandvård och att ni djurägare kan hjälpa era djur att behålla sina tänder. När jag inte jobbar med tandpatienter finns jag som allmänpraktiserande veterinär i medicin och kirurgi på kliniken. Hemmavid försöker jag hinna med familjen och alla dess sysslor samtidigt som vår charmerande Norrfolkterrier gör sitt yttersta för att hålla mig sysselsatt då hon ständigt sätter i sig något nytt.
  Läs mer om Åse
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg