Idag: 07:15 ­- 18:00

036-37 91 91

Måndag - fredag kl. 07:00 - 18:00

Verktygsvägen 1, 553 02 Jönköping
4.5
460 Recensioner

Vår personal är ständigt nyfikna på att ta nästa steg inom djursjukvård och därför kontinuerligt vidareutbilda sig för att följa med i utvecklingen.

Vår ambition är att kombinera den lilla veterinärmottagningens engagemang och personliga bemötande med den stora mottagningens kompetens och resurser. Vår personal är mycket kunnig och tar väl hand om alla era djur med stort engagemang.

Kom till oss via remiss

Vår klinik är mottagare av remitterade patienter från många oväntade håll och kanter i Sverige som inte har möjligheter att utföra större ingrepp. Vi har i allt väsentligt samma kompetens och utrustning att utföra kvalificerade medicinska utredningar och kirurgiska behandlingar som större enheter.

Receptionen

Våra receptionister är de första ni möter när ni tassar in på vår klinik. De är våra spindlar i nätet som har hand om bland annat butiken och receptionen samt det mesta av vår telefon-och mailkontakt. När ni kommer in till oss ber vi er oftast att vänta utanför eller i vårat väntrum för att sedan bli inkallade av våra sköterskor eller veterinärer. Vi hjälper dig även efter ert besök med att t.ex finna rätt foder, hjälpa till med direktregleringar till försäkringsbolagen eller svara på uppkomna frågor. Vi hjälper gärna till med både stort och smått!

Låt din trogna vän stiga in i en lugn och fridfull miljö med stora utrymmen och enskilda väntrum för hund och katt.

Vår mottagning/poliklinik

På mottagningen är du med och får träffa någon av våra veterinärer. Du har gott om tid på dig att berätta om ditt djur och veterinären gör en första undersökning. Ibland görs små ingrepp polikliniskt tillsammans med husse och matte.
Ofta träffar du även någon av våra erfarna djursjukvårdare eller djurvårdare på polikliniken. Dom hjälper dig med t.ex. höftledsröntgen, vaccination, bandageläggning, blodprovstagning, goda råd och klippa klor.

I våra nya lokaler har vi flera rymliga, välutrustade undersökningsrum enskilda för hund och katt. Vi har även röntgen, datortomografi (CT) ultraljud, infektion samt enskilda hund-och kattstallar för inneliggande patienter under dagen.

Operations-och tandavdelningen

På vår operationsavdelning tar våra vana veterinärer, djursjukvårdare och djurvårdare hand om era djur inför operationer eller större ingrepp. Här håller även vårt duktiga tandteam till. Vi har operationssalar för både tand, mjukdels-och benoperationer. Här finns det även avskilda hund-och kattstallar för endast tand-och operationspatienter.

Våran rehab

I vår anläggning finns en rehabavdelning som består utav undersökningsrum utrustat med vibrationsplatta, laser, dusch med argonomisk platåsystem, samt träningsrum med ny vattentrask (rullband i ett vattenbad). Här träffar ni våra sjukgymnaster/fysioterapeuter som hjälper ert djur i sitt tillfrisknande t.ex efter en operation eller i friskvårdssyfte så som bantning eller ömma leder.

Cat Friendly

Vad innebär kattvänlig klinik?
Begreppet är översatt från engelskans Cat Friendly Clinic, och är en certifiering framtagen av The International Society for Feline Medicine.
En certifierad kattvänlig klinik betyder:

 • Att kliniken har en hög standard på vård och omsorg av katter genom att förstå katters behov och ha anpassat kliniken för att uppfylla de behoven.
 • Att katter hanteras på ett lugnt och kattvänligt sätt för att minska stress.
 • Att kliniken har en hög nivå på kunskap och utrustning för att ta hand om din katt på bästa sätt.

Vi är certifierade enligt silvernivå. Målet med att vara en kattvänlig klinik är att göra besöket hos veterinären till en bättre upplevelse och mindre stressande för din katt.

En lista med de fullständiga kraven finns på hemsidan www.catfriendlyclinic.org

Nya lokaler

Vi har nu flyttat till våra nyrenoverade, fräscha och fina lokaler. Vi befinner oss numera på Verktygsvägen 1, 553 02 Jönköping. Ni är varmt välkomna att titta förbi!

 

Smådjurskliniken Jönköping har medlemskap i Svensk Djursjukvård och därmed uppfyller de högt ställda kraven som det innebär. Klinikens samtliga veterinärer är även medlemmar av Sveriges Veterinärförbund. En trygghet för dig som djurägare.

 

Medlem i branschorganisationen 

Certifierad kattvänlig klinik

Våra recensioner

5

Väldigt noggranna och kunniga.

5

Va hos Er igår, gällande kastrering av min katt. Är så tacksam över bemötande och service. Ni är fantastiska och jag kommer åter.MvhKatharina och Astrid

5

Vi har alltid blivit mycket bra bemötta, av kunnig och trevlig personal. Våra djur har behandlats med lugna och trygga händer. Därmed känner vi oss också lugna och trygga. 😊

5

Fick ta bort min 5,5 månaders katt för ungefär 1 månad sedan som troligtvis hade fått FIP, det va extremt chockande och ett så svårt beslut för mig att ta.Veterinären, jag tror hon hette Birgitta, var extremt pedagogisk och väldigt snäll och jag vill ge dig ett stort tack. Hur du hanterade en chockad/ledsen djurägare är fortfarande något jag tänker på och är så extremt tacksam över.Djursjukskötare/Djurvårdare var väldigt professionella och trevliga, min lille Brumm fick somna in fridfullt och nu har han inte längre ont. Tack igen.

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  07:15 ­- 18:00
 • Tisdag
  07:15 ­- 18:00
 • Onsdag
  07:15 ­- 18:00
 • Torsdag
  07:15 ­- 18:00
 • Fredag
  07:15 ­- 18:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Anna

Anna

Leg. Veterinär

Birgitta Karlsson

Birgitta

Leg. Veterinär

Britt

Britt

Leg. Veterinär

Christoffer

Christoffer

Leg. Veterinär

Våra medarbetare

Facebook inlägg