Fästingrecept 95 kr direkt i mobilen, ladda ner Evidensia-appen.

Vår personal är ständigt nyfikna på att ta nästa steg inom djursjukvård och därför kontinuerligt vidareutbilda sig för att följa med i utvecklingen.

Vår ambition är att kombinera den lilla veterinärmottagningens engagemang och personliga bemötande med den stora mottagningens kompetens och resurser. Vår personal är mycket kunnig och tar väl hand om alla era djur med stort engagemang.

Kom till oss via remiss

Vår klinik är mottagare av remitterade patienter från många oväntade håll och kanter i Sverige som inte har möjligheter att utföra större ingrepp. Vi har i allt väsentligt samma kompetens och utrustning att utföra kvalificerade medicinska utredningar och kirurgiska behandlingar som större enheter.

Receptionen

Våra receptionister är de första ni möter när ni tassar in på vår klinik. De är våra spindlar i nätet som har hand om bland annat butiken och receptionen samt det mesta av vår telefon-och mailkontakt. När ni kommer in till oss ber vi er oftast att vänta utanför eller i vårat väntrum för att sedan bli inkallade av våra sköterskor eller veterinärer. Vi hjälper dig även efter ert besök med att t.ex finna rätt foder, hjälpa till med direktregleringar till försäkringsbolagen eller svara på uppkomna frågor. Vi hjälper gärna till med både stort och smått!

Låt din trogna vän stiga in i en lugn och fridfull miljö med stora utrymmen och enskilda väntrum för hund och katt.

Vår mottagning/poliklinik

På mottagningen är du med och får träffa någon av våra veterinärer. Du har gott om tid på dig att berätta om ditt djur och veterinären gör en första undersökning. Ibland görs små ingrepp polikliniskt tillsammans med husse och matte.
Ofta träffar du även någon av våra erfarna djursjukvårdare eller djurvårdare på polikliniken. Dom hjälper dig med t.ex. höftledsröntgen, vaccination, bandageläggning, blodprovstagning, goda råd och klippa klor.

I våra nya lokaler har vi flera rymliga, välutrustade undersökningsrum enskilda för hund och katt. Vi har även röntgen, datortomografi (CT) ultraljud, infektion samt enskilda hund-och kattstallar för inneliggande patienter under dagen.

Operations-och tandavdelningen

På vår operationsavdelning tar våra vana veterinärer, djursjukvårdare och djurvårdare hand om era djur inför operationer eller större ingrepp. Här håller även vårt duktiga tandteam till. Vi har operationssalar för både tand, mjukdels-och benoperationer. Här finns det även avskilda hund-och kattstallar för endast tand-och operationspatienter.

Våran rehab

I vår anläggning finns en rehabavdelning som består utav undersökningsrum utrustat med vibrationsplatta, laser, dusch med argonomisk platåsystem, samt träningsrum med ny vattentrask (rullband i ett vattenbad). Här träffar ni våra sjukgymnaster/fysioterapeuter som hjälper ert djur i sitt tillfrisknande t.ex efter en operation eller i friskvårdssyfte så som bantning eller ömma leder.

Cat Friendly

Vad innebär kattvänlig klinik?
Begreppet är översatt från engelskans Cat Friendly Clinic, och är en certifiering framtagen av The International Society for Feline Medicine.
En certifierad kattvänlig klinik betyder:

 • Att kliniken har en hög standard på vård och omsorg av katter genom att förstå katters behov och ha anpassat kliniken för att uppfylla de behoven.
 • Att katter hanteras på ett lugnt och kattvänligt sätt för att minska stress.
 • Att kliniken har en hög nivå på kunskap och utrustning för att ta hand om din katt på bästa sätt.

Vi är certifierade enligt silvernivå. Målet med att vara en kattvänlig klinik är att göra besöket hos veterinären till en bättre upplevelse och mindre stressande för din katt.

En lista med de fullständiga kraven finns på hemsidan www.catfriendlyclinic.org

Nya lokaler

Vi har nu flyttat till våra nyrenoverade, fräscha och fina lokaler. Vi befinner oss numera på Verktygsvägen 1, 553 02 Jönköping. Ni är varmt välkomna att titta förbi!

 

Smådjurskliniken Jönköping har medlemskap i Svensk Djursjukvård och därmed uppfyller de högt ställda kraven som det innebär. Klinikens samtliga veterinärer är även medlemmar av Sveriges Veterinärförbund. En trygghet för dig som djurägare.

 

Medlem i branschorganisationen 

Certifierad kattvänlig klinik

Våra recensioner

Anna Norman

4

Vi var tvungna att avliva vår familjemedlem Bob. Evidensia var mycket professionella från att man ringde och rådfrågade till att vi kom på plats för behandlingen. Ligger nära naturen och lokalerna är ljusa och fina. Personalen var mycket empatiska och visar stor respekt för både djur och människor. När jag kollade runt på olika kliniker om pris så låg Evidensia mycket bra till. Lätt att få kontakt och tid för bokning. Vi är mycket nöjda och tacksamma hur de tog hand om oss och våran Bob. Rekommenderar denna klinik.

Linnéa Malm Sjölin

5

Helt fantastisk veterinärklinik! Lungt, tryggt och varmt i entren. Underbar personal både i reception och undersökningsrum. Kände mig hörd och lyssnad på, fick bra förklaringar och vetrinären va helt fantastisk med min nervösa hund. Kändes som ett terapibesök för både mig och Rolf. Tack så himla mycket!

Sara

5

Oerhört fin o proffsig personal som visade på stor vördnad och respekt för vår söta Pelle kanin som behövde avlivas. Ett såå fint bemötande mot både djur och människor!

Åsa Gull

5

Fantastiskt trevlig veterinär och övrig personal. Även om beskedet inte var det bästa så tycker jag mottagandet var kanon. Mvh Åsa och Hjördis

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

Telefontid vardagar kl. 07:00 - 18:00
OBS! Vi har stängt årets alla röda dagar.
 • Måndag
  07:30 - 18:00
 • Tisdag
  07:30 - 18:00
 • Onsdag
  07:30 - 18:00
 • Torsdag
  07:30 - 18:00
 • Fredag
  07:30 - 18:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Anna

  Anna

  Leg. Veterinär

  default avatar

  Anne

  Leg. Veterinär

  Birgitta

  Birgitta

  Leg. Veterinär (Sjukskriven)

  Britt

  Britt

  Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg