Fästingrecept 95 kr direkt i mobilen, ladda ner Evidensia-appen.
Veterinär Jönköping

Tandteam Smådjurskliniken Jönköping

Tand

Låt oss presentera vårt tandteam

Veronica Eide, leg. veterinär genomför en 2-årig internationell vidareutbildning inom Evidensia Graduate Academy med fördjupning inom olika veterinärmedicinska ämnen och har även genomgått en utökad utbildning inom tandvård hos smådjur.

Åsa Bergholtz, leg. veterinär är specialist inom hundens och kattens sjukdomar i medicin och kirurgi, samt har en pågående utbildning i veterinär odontologi (tandspecialist).

Veronica Alexandersson, leg. djursjukskötare har en flerårig erfarenhet av tandvård hos smådjur, är utbildad inom hundens beteende och har även arbetat som hundtränare.

Regina Blomberg, leg. djursjukskötare har flerårig erfarenhet av tandvård hos smådjur samt narkosövervakning vid operation och har även utbildning som tandsköterska inom humanvården.

Tryck här för att få ett ansikte till namnen!

Tandvård

Att katter och hundar behöver hjälp med sin tandvård är något som uppmärksammats allt mer de senaste tio till femton åren. Exempelvis har cirka 50% av alla katter idag någon typ av tandsjukdom och 80% av alla hundar över fyra års ålder har någon form utav inflammation i tandens stödjevävnad. Därför har vi på Smådjursklinik tagit del av ett framtaget tandvårdspaket av Evidensia Djursjukvård för att kunna förebygga, upptäcka och korrekt behandla tandrelaterade sjukdomar hos hund och katt.

Hos oss kan din hund eller katt få hjälp med att förbättra sin tandstatus. Vi har all utrustning för djurtandvård och vår tandpersonal är experter på tand- och munhålesjukdomar. Vi kan bland annat erbjuda professionell tandrengöring, tandröntgen & tandundersökning.

Vår klinik har tillgång till moderna digitala tandröntgen som är anpassade för alla typer av hundar och katter. Även röntgenundersökningen sker under narkos. Att rengöra tänderna utan att samtidigt röntgenundersöka alla tänder är INTE ett fullgott utfört arbete och därför röntgas ALLTID ditt djurs tänder i samband med tandåtgärd hos oss. För djurens skull utför vi INTE enbart ”tandstenstagning” utan samtidig tandundersökning.

Såhär går det till…

 • Ert djur skrivs in på morgonen i receptionen och ett samtal mellan djurägare och veterinär äger rum på polikliniken.
 • Ert djur tas med ner till vår operationsavdelning där den hålls under uppsikt tills dess att det är deras tur att påbörja tandbehandlingen.
 • En klinisk undersökning av ert djurs alla tänder görs, där bland annat bett kontrolleras, tänderna räknas och undersöks avseende skador på kronan, samt att fickdjupet mäts för att ge ledtrådar om eventuella skador på tandens stödjevävnad.
 • Tänderna röntgas och röntgenbilderna tolkas för att avgöra om det finns några pågående sjukdomar eller skador som inte kan identifieras under en klinisk undersökning.
 • Professionell tandrengörning (PTR) utförs, vilket innebär att all tandsten avlägsnas och tänderna poleras rena från plack både över och under tandköttskanten.
 • Baserat på röntgenbilderna och den kliniska undersökningen tas en behandlingsplan fram som beskriver behov av vidare behandlingar i syfte att göra ert djur helt smärtfritt. Vilket kan innebära att tänderna behöver extraheras eller rotfyllas.

Våra recensioner

Anna Norman

4

Vi var tvungna att avliva vår familjemedlem Bob. Evidensia var mycket professionella från att man ringde och rådfrågade till att vi kom på plats för behandlingen. Ligger nära naturen och lokalerna är ljusa och fina. Personalen var mycket empatiska och visar stor respekt för både djur och människor. När jag kollade runt på olika kliniker om pris så låg Evidensia mycket bra till. Lätt att få kontakt och tid för bokning. Vi är mycket nöjda och tacksamma hur de tog hand om oss och våran Bob. Rekommenderar denna klinik.

Linnéa Malm Sjölin

5

Helt fantastisk veterinärklinik! Lungt, tryggt och varmt i entren. Underbar personal både i reception och undersökningsrum. Kände mig hörd och lyssnad på, fick bra förklaringar och vetrinären va helt fantastisk med min nervösa hund. Kändes som ett terapibesök för både mig och Rolf. Tack så himla mycket!

Sara

5

Oerhört fin o proffsig personal som visade på stor vördnad och respekt för vår söta Pelle kanin som behövde avlivas. Ett såå fint bemötande mot både djur och människor!

Åsa Gull

5

Fantastiskt trevlig veterinär och övrig personal. Även om beskedet inte var det bästa så tycker jag mottagandet var kanon. Mvh Åsa och Hjördis

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

Telefontid vardagar kl. 07:00 - 18:00
OBS! Vi har stängt årets alla röda dagar.
 • Måndag
  07:30 - 18:00
 • Tisdag
  07:30 - 18:00
 • Onsdag
  07:30 - 18:00
 • Torsdag
  07:30 - 18:00
 • Fredag
  07:30 - 18:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Anna

  Anna

  Leg. Veterinär

  default avatar

  Anne

  Leg. Veterinär

  Birgitta

  Birgitta

  Leg. Veterinär (Sjukskriven)

  Britt

  Britt

  Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg