Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.
Inför besöket Evidensia Djursjukhuset Malmö

Inför besöket

Evidensia Djursjukhuset Malmö

Idag: Öppet dygnet runt

Butiken vardagar 07:00-20:00
Butiken helger 10:00-16:00

Inför besöket

Här har vi samlat information som kan vara bra att veta inför ert besök hos oss på Evidensia Djursjukhuset Malmö.


Så hittar du hit

Djursjukhuset Malmös adress är Cypressvägen 11 och vi ligger intill inre ringvägen i Malmö vid trafikplats Hindby.

Parkering
Du parkerar gratis på vår stora parkering utanför huvudentrén och kan vid behov enkelt köra hela vägen fram till dörren vid väldigt akuta fall.

Kolletivtrafik
Kommer du med kollektivtrafik är närmsta hållplats Malmö Gullvik, stadsbuss 32 eller Malmö Cypressvägen, stadsbuss 1 samt regionbuss 141. Båda hållplatser ligger cirka 5 minuters promenadavstånd från djursjukhuset.


Kom ihåg lista vid sjukhusbesöket

 • Djurets födelsedatum
 • Registrerings- och försäkringsbevis (försäkringsbolag och försäkringsnummer)
 • Vaccinationsintyg och eventuellt pass
 • Står ditt djur på någon medicin? Skriv gärna upp namnen på dessa samt vilken dos och styrka den får. Det är även viktigt att vi får reda på om ditt djur är överkänslig mot något läkemedel.
 • Betal-/kreditkort (Vi är kontantfria för din och vår säkerhet. Möjlighet finns att betala med Klarna och du behöver då en mobil med Bank-ID installerat. Betalning via faktura är inte möjligt.

Vid ankomsten till djursjukhuset

Malmö djursjukhus Evidensia inför besöket

Alla besök ankomstregistreras, tag en nummerlapp till den avdelning du och ditt djur ska besöka så hjälper vi er att komma rätt.

 • Alla djur måste hållas kopplade eller i bur under besöket hos oss. Detta för att förhindra smittor och för djurens trygghet.
 • Alla besök ankomstregistreras, tag en nummerlapp till den avdelning du och ditt djur ska besöka så hjälper vi er att komma rätt.
 • Vid kraftigt traumatiska skador eller sjukdomstillstånd går du direkt fram till receptionen och ber om hjälp.
 • Vid misstanke om smitta, vid hosta, kräkningar eller diarré ber vi dig lämna ditt djur i bilen/utanför vid ankomsregistrering. Vid sådana tillfällen kan vi komma att tilldela er ett eget rum medan ni väntar.

Det här gäller inför och efter operation

Ska ditt djur opereras sker inlämning på morgonen kl 8.00 om ingenting annat anges av veterinären, patienterna tas därefter in i turordning så viss väntetid förekommer. Anmäl dig och ditt djur i receptionen vid ankomst så vi vet att ni är på plats. Hemgång sker därefter efter överenskommelse med din veterinär.


På operationsdagen ska

 • ditt djur vara fastande från klockan 00 samma dag, detta innebär inget foder/godis men vatten går bra att ha framme. Fastandet gäller inte kaniner, som måste ha fri tillgång till hö.
 • ditt djur vara väl rastat vid ankomst till djursjukhuset.
 • hundar som ska genomgå buk- eller hudkirurgi ha badats ordentligt med klorhexidinschampo dagen innan, detta för att förhindra infektioner i operationssåret och kontaminering av operationssalar. Katter är i regel betydligt renligare än hundar och behöver inte badas, men kan torkas av på ställen som lätt blir smutsiga, exempelvis tassar. Tandpatienter behöver inte badas.
 • de djur som står på mediciner för morgonbruk i regel få dessa, såvida de inte måste ges i samband med mat. I sådana fall är det bra om du tar med medicinerna och ger till veterinären/sköterskan. Är du osäker får du gärna fråga oss i förväg.

Hemgång sker efter överenskommelse med din veterinär, normalt ringer kirurgen när operationen är klar och bestämmer lämplig tid när du kan hämta hem ditt djur.


Så tar du urinprov hemma

Inför en del besök, exempelvis utredning eller seniorkontroll, kan veterinären eller kundservice be dig att ta med ett urinprov. Provet bör vara så färskt som möjligt och förvaras i en väl rengjord glasbehållare i kylen fram till besöket. Vi har även provrör för uppsamling som du kan hämta i djursjukhusets reception.

Katt
Det går bra att försöka fånga urinprovet medans katten kissar, men många katter är väldigt självmedvetna och vill inte kissa när någon tittar. I sådana fall finns en typ av kattsand som inte suger åt sig urinen, sanden finns att köpa i vår butik. Gruset läggs i lådan istället för kattsand, när katten kissat häller du över urinen i behållaren.

Hund
Rengör gärna vulva eller förhuden innan provet tas. Låt gärna hunden kissa lite innan du börjar ta provet så förhindrar man att smuts följer med. En del tycker att det lättaste sättet att fånga urinen är med soppslev istället för direkt i behållaren.


Betalning för vården av ditt djur hos oss

Vi är ett kontantfritt djursjukhus, för din och vår säkerhet. Du betalar enkelt med betal-, kreditkort eller Klarna. I receptionen kan vi hjälpa dig med direktreglering mot ditt försäkringsbolag under kontorstider, observera att vi för detta tar ut en avgift och att du behöver vänta kvar på plats för svar.


Rätt foder och rådgivning i djursjukhusets butik

Vår butik rymmer det mesta du kan tänkas behöva till ditt djur. 

Djursjukhuset Malmö har en stor, välförsedd butik med allt ditt djur kan behöva. Be vår receptionspersonal om hjälp, de har all kompetens att rekommendera rätt foder, tillskott och andra tillbehör ute i vår butik. Läs mer om butiken och vårt sortiment här


VetApotek

VetApotekt har öppet vardagar kl. 09:00 - 17:00

VetApotek är djurens alldeles egna apotek som ligger i huset. Här kan du enkelt få hjälp med att hämta ut förskrivna recept och en del receptfria preparat. Apoteket har öppet vardagar kl. 09:00 - 17:00


Avbokning

Behöver du avboka ert patientbesök ska avbokning göras senast 24 timmar innan den inbokade tiden. Alla avbokningar som sker senare än så debiteras.


Hitta till oss


Våra recensioner

C Siis

5

Första gången som hundägare & första-samt förhoppningsvis sista gången min lilla vän behöver bli så kass som hon blev.. MEN, Evidensia Djursjukhus i Malmö har verkligen överträffat mina förväntningar! Jag ska inte ljuga och påstå att inte alls var orolig till en början -ifall jag hamnat rätt.. Detta med orsak om att vi varit oerfarna kring veterinär besök rent generellt. Men vovven fick den hjälp hon behövde och jag fick framförallt-som lovat SNABB återkoppling för varje dag och informativ återkoppling. Inte nog med detta,tydliga och noggranna med uppföljning efter att ha skickat hem skötsel råd för hemgången. Vi är så tacksamma till gänget hos er,men framförallt Mia som är så pålitlig & en till tjejen jag inte minns namnet på men vars engagemang är något tacka extra för-hon tog emot oss och även återlämnade hunden min,

Nathalie

5

Tack för att ni räddade vår hund som blev akut sjuk en helg med svårigheter att kissa, allmänpåverkan, hög feber och kraftigt förhöjd sänka. Vi har fått bra bemötande från alla vi varit i kontakt med, både djurvårdare, veterinärer och reception. Vi är tacksamma för att akutverksamhet finns dygnet runt och att hunden fick så bra och snabb vård för sin kraftiga infektion. Vi lämnade in ett hängigt, febrigt litet vrak men han har nu piggnat på sig rejält bara dagar efter hemkomst och äter och dricker för egen maskin, och uppföljande besök hos veterinär visar på klart förbättrade värden.

Tobias Cederström

5

Trevlig och välkomnande personal. Gott om parkeringar avsedda för besökande till djursjukhuset. Lätt att få tid för besök och även om vissa besök är drop-in så finns det ändå möjlighet att boka tid, perfekt om du är en långväga kund. Jag själv har idag 9 mil dit och det är absolut värt att åka den biten.

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Butiken vardagar 07:00-20:00
Butiken helger 10:00-16:00

Helgdagar och andra öppettider

Djursjukhuset

Akutmottagning dygnet runt, året om.
Akut tel: 040 - 55 22 55

Drop-in vaccination, avmaskning och gratis tandkoll.
Vardagar kl. 09:00 - 18:00
Lunchstängt kl. 13:00 - 13:30

Kundservice
Vardagar kl. 07:30 - 18:00
Helg kl. 10:00 - 15:00
Tel: 040 - 55 22 00

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt
 • Butiken

  VetApotek Vardagar: 9-17
 • Måndag
  07:00 - 20:00
 • Tisdag
  07:00 - 20:00
 • Onsdag
  07:00 - 20:00
 • Torsdag
  07:00 - 20:00
 • Fredag
  07:00 - 20:00
 • Lördag
  10:00 - 16:00
 • Söndag
  10:00 - 16:00
 • Medarbetare

  Camilla Warnholtz

  Poliklinik och bilddiagnostik. Aspirant steg 1 specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar

  Camilla

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Henrik Merin

  Operation. Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar samt inriktning ortopedi

  Henrik

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Johanna Norrman Evidensia Malmö

  Vård

  Johanna

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Mia Aronsson

  akut och jourverksamhet. Under utbildning till master i neurologi.

  Mia

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg