Bilddiagnostik Täby Djursjukhus

Bilddiagnostik på Täby Djursjukhus

Välkommen till avdelningen för bilddiagnostik på Täby Djursjukhus. Här erbjuder vi ditt djur röntgen eller ultraljud för att diagnostisera och komma fram till rätt behandling.

Idag: 08:00 ­- 20:30

Ultraljud Täby Djursjukhus

Ultraljud 

På ultraljudsmottagningen arbetar veterinärer med särskilt intresse och utbildning inom området. Med ultraljud går det att göra dräktighetsundersökningar, upptäcka stenar i urinblåsan, undersöka hjärtat, se främmande föremål i magsäck eller tarm, inflammationer i bukorganen med mera. 

För att få den bästa diagnostiska kvaliteten på undersökningarna så kan ditt djur behöva rakas vid området för ultraljudet, exempelvis på buken. Djuret ska inte ha ätit precis innan undersökningen (cirka 4 timmar) då det kan försvåra diagnostiken. Vid lämning av urinprov ska ditt djur heller inte ha kissat på 2-4 timmar innan provet tas. Fråga vad som gäller vid bokning!

Röntgen Täby Djursjukhus

Röntgen 

Täby Djursjukhus har en så kallad direktdigital röntgen för snabbare och säkrare bildhantering där vi får bilder med hög kvalitet. 

Röntgen kan användas för flera olika tillstånd, exempelvis vid räkning av antal valpar hos en dräktig tik, utröna om det finns brutna ben eller kontrollera tecken på hjärt- eller lungsjukdom. 

I de flesta fall ger röntgenundersökningen svar direkt men vi har även möjlighet att konsultera till specialister vid mer komplicerade fall och då kan svaret dröja några dagar. 


Våra recensioner

Adam Zetterberg

5

Fantastiskt bemötande av all personal. Lyhörda, empatiska, professionella och framförallt förtroendegivande. Det självklara valet för oss när vi behöver uppsöka veterinärvård.

Johanna Nielsen

5

Min hund älskar att gå till veterinären 😂Trots sin ringa ålder har vi behövt gå dit tre gånger och det har inte varit någon rädsla eller obehag inblandat utan så fint bemötande och GODIS varje gång! Tacksam att min tjej fått en bra start och lugn inställning till veterinärbesök. Men visst är det dyra priser… men det är ju sånt man får ha med i beräkningen när man skaffar djur.

Heléna

5

Gjort rutinbesök såväl som åkt in akut med hund och katt. Har alltid blivit toppenbemött. Rekommenderas varmt!

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  08:00 ­- 20:30
 • Tisdag
  08:00 ­- 20:30
 • Onsdag
  08:00 ­- 20:30
 • Torsdag
  08:00 ­- 20:30
 • Fredag
  08:00 ­- 20:30
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Sandra Fällman

Sandra F

Djursjukhuschef / Djurvårdare

Sofia Leijon

Sofia L

Leg. Djursjukskötare / Personalsamordnare

Cecilia Wandell

Cecilia

Reception / Butiksansvarig

Ili Davidsson

Ili

Leg. Djursjukskötare / Tand- och operationsansvarig

Våra medarbetare

Facebook inlägg