Avdelningar - Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Avdelningar Valla Djursjukhus Linköping

Våra avdelningar

Akutmottagning

Valla Djursjukhus har akutmottagning kvällar och helger året runt. Vårdavdelningen, där inneliggande djur vårdas, är bemannad med utbildad personal hela dygnet.

Under kvällar och helger har vi lägre bemanning än under vanliga öppettider. Självklart försöker vi ta emot alla som vill komma, men ibland får in mycket akuta fall som kräver operation eller annan intensivvård och personalen blir helt upptagna med dessa. Det kan då innebära att vi tvingas hänvisa djurägare till annan klinik eller sjukhus för att deras djur snabbt skall tas om hand på ett bra sätt. Vi försöker successivt att utöka bemanningen på jourtid, men kan tyvärr ändå inte garantera att vi kan ta emot alla djur under jourtid.

Ring oss alltid innan du kommer! När många kommer samtidigt prioriterar vi de svårast sjuka eller skadade djuren och det kan bli väntetider. Då kan det vara skönare att vänta hemma. Ibland räcker det dessutom med telefonråd om vad du själv kan göra för ditt djur och ett besök kanske inte blir nödvändigt.

Receptionen

Hit till vår reception vänder du dig när du vill beställa tid hos oss. Här tar vi emot såväl nya kunder som återbesök. Våra receptionister har stora kunskaper om djur och djursjukvård. Det är också till oss du vänder dig om du behöver något i butiken. Vi ger gärna kostrådgivning till just ditt djur. Du betalar med betal- och kreditkort, vi tar inte emot kontanter. Vi kan inte ge kredit eller fakturera. Är ditt djur försäkrat kan vi ordna med en direktreglering med ditt försäkringsbolag. Vi tar ut en mindre avgift för denna service. Försäkringsbolagen reglerar med kliniker i hela Sverige så kan det bli väntetider. Direktreglering kan endast ske på dagtid då försäkringsbolagen har öppet. Mer om betalning hos oss »

Apotek

För att underlätta för våra kunder samarbetar vi med ett par apotek i Linköping. De lagerför det mesta av de läkemedel vi skriver ut.
– Apoteket Hjärtat i Valla, som ligger granne med oss.
– Gyllene Axet (Apoteksgruppen) i Tannefors.

Poliklinik/mottagning

På polikliniken har vi flera mottagningsrum, där veterinärer och djursjukvårdare arbetar tillsammans. Här görs allt från kloklippning, vaccinationer och chipmärkning till akuta fall av sjukdomar och skador. Veterinären gör här en första undersökning av djuren som kommer in. Här är djurägaren alltid med. Djurägarens beskrivning av hur djuret mår är viktig del i veterinärens undersökning och diagnos. Det är också viktigt att djurägaren får korrekt och begriplig information om undersökningen och diagnosen. Ett bra samarbete mellan veterinären, djursjukvårdaren och djurägaren är viktigt för den fortsatta behandlingen och/eller den fortsatta undersökningen. När så behövs ges anvisningar om fortsatt vård i hemmet. Det kan till exempel gälla medicinering, speciell diet eller sårvård.

Vi gör vårt bästa för att hålla tiderna. Men bland kan det bli väntetider om till exempel akuta fall av olyckor eller sjukdomar måste gå före.

Våra recensioner

4

Bra bemötande och fick snabbt akut hjälp. Dock fruktansvärt dyrt.

5

Evidensia is extremely expensive, and you can tell it's becoming a place that cares more about making a profit than animals/people. Sad, but the staff makes up for it by being very knowledgeable and friendly. It isn’t their fault, and the vet who looked at our little puppy was very professional and too good for this place. Stella had a heart defect, and he took his time explaining it to us, but the family that was going to take her didn't care. She is moving to her new home tomorrow and enjoyed a big meal after we came home from the traumatic experience of being shaved on the belly, haha. Stella is a sweetheart, and we wish her good luck! ^_^

5

Var där med min katt förra veckan, han är från djurhemmet och är därför extra rädd när vi inte är med honom och för burar. Men personalen var jättesnälla och förstående, han opererades och vi fick inte vara med. Men de skötte honom jättebra utan problem. De har alltid ett trevligt bemötande och försöker alltid hjälpa en så snabbt som möjligt. Jag har inga klagomål och åker bara till denna veterinär nu, rekommenderar starkt!

5

Fantastisk och duktig personal. Tar han om våra djur och dess ägare på ett professionellt sätt.

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

Tidsbokning 07:00 - 17:00
Helgdagar och efter 17:00 på vardagar tar vi endast emot akuta samtal.
 • Måndag
  07:30 ­- 21:30
 • Tisdag
  07:30 ­- 21:30
 • Onsdag
  07:30 ­- 21:30
 • Torsdag
  07:30 ­- 21:30
 • Fredag
  07:30 ­- 21:30
 • Lördag
  09:00 ­- 19:30
 • Söndag
  09:00 ­- 19:30

Butiken

 • Måndag
  07:30 - 20:00
 • Tisdag
  07:30 - 20:00
 • Onsdag
  07:30 - 20:00
 • Torsdag
  07:30 - 20:00
 • Fredag
  07:30 - 20:00
 • Lördag
  09:00 - 18:00
 • Söndag
  09:00 - 18:00

Medarbetare

Alexandra Asp

Kandidatexamen i social omsorg

Alexandra

Djursjukhuschef

Alexandra Millerud

Alexandra

Djurvårdare nivå 3

Amalie Klitgaard Jensen

Amalie

Leg. Veterinär

Amanda Avinder

Amanda

Leg. Djursjukskötare

Våra medarbetare

Facebook inlägg