Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Djursjukhuset Norra Halland

vi finns här för dig och ditt djur alla dagar

Idag: 07:00–20:00

Inför besöket på Djursjukhuset Norra Halland

Evidensia Djursjukhuset Norra Halland Inför Besöket

Vi måste alltid vara beredda på att prioritera akuta fall

På vår moderna och välutrustade operationsavdelning gör vi de flesta typer av ingrepp. Under vardagarna utför vi planerade operationer, men vi står alltid beredda att ta emot olycksfall och akut sjuka djur under öppettider. Därför kan det, vi enstaka tillfällen, hända att du får vänta en kort stund, trots att du har bokat tid. Teamet på operationsavdelningen består på dagtid av flera veterinärer och djursjukskötare.
Vi debiterar högre avgifter för akutpatienter eftersom det kostar mycket att bemanna för beredskap. Fråga gärna om det när du ringer.
 
Vi ser gärna att du ringer innan du kommer så vi kan förbereda din ankomst. Då kan vi ge dig viktig information inför besöket, informera om ungefärliga väntetider och bättre planera vårt arbete.
 
Ta med vaccinationsintyg, försäkringsbevis och kontrollera ditt försäkringsskydd.
 
Om ditt djur misstänks ha smittsam sjukdom, tex diarré, hosta eller klåda, låt djuret vara kvar i bilen när du anmäler dig i receptionen.
 
Ge inte mat de närmaste timmarna före undersökning, vi kanske behöver ge lugnande. Ge vatten.
 
Inför operation – följ rekommendationerna du fått avseende fasta, bad etc. strikt.
Om du har bokat tid för operation lämnas djuret in till oss på operationsdagens morgon.
Tänk på att lämna ett telefonnummer där du är anträffbar under hela dagen! Lämna också ditt försäkringsnummer om du vill ha hjälp med direktreglering under dagen (detta kostar 150 kronor). Har du gamla kvitton som hör till samma självriskperiod kan du ta med dessa, så regleras de samtidigt (gäller ej Agria). Tänk på att säga till om att du vill direktreglera redan när du lämnar din hund eller katt. Direktregleringar kan inte göras under kvällar och helger, då måste du betala hela besöket själv. Betalning sker när hunden/katten hämtas.

Hämtning sker i regel på eftermiddagen. Vi brukar komma överens om en mer exakt tid vid inlämningen.
Haltar ditt djur?
Om du misstänker att hunden/katten kommer behöva röntgas så håll hunden/katten fastande i ca. 6 timmar innan besöket (vatten går bra att ha framme) om vi ev. behöver ge lite lugnande till djuret för att kunna ta bra röntgenbilder. Ta även gärna med dig en extra person som kan hjälpa till att hålla hunden/katten inne på röntgen (personen får inte vara gravid eller under 18 år gammal).
Har ditt djur hudproblem?
Har din hund eller katt problem med huden ex. klåda, rådnad, håravfall, lämna då gärna hunden/katten i bilen och kom in och anmäl er i receptionen så visar vi in er på det rum ni ska vara. För att underlätta för både veterinären och för er så skriv gärna ut, fyll i och ta med formuläret nedan till besöket.
(på formuläret står det endast för hund, men det fungerar lika bra för katt). Anamnes hudpatienter.pdf
Vid kräkningar och diarré
Om din hund eller katt har kräkningar eller diarré, kom in och anmäl er i receptionen utan ditt djur. Vi visar er sedan in på det rum ni ska vara. 
Äter ditt djur någon medicin?
Tala om för din veterinär om ditt djur äter mediciner av något slag och vilka mediciner det är. Det är viktigt för att rätt kunna bedöma sjukdomstillståndet och den fortsatta behandlingen.
Lycka till!

Inför besöket på Djursjukhuset Norra Halland.