Idag: 07.00 ­- 20.00

Akut öppettider

Rehab och friskvård på Djursjukhuset Norra Halland

Ovärderligt vid många tillstånd
Både katter och hundar kan drabbas av stelhet och smärta. Nästan alla drabbas vid högre ålder eller efter led- och skelettoperationer. Rätt och lekfull träning, massage och stretching kan göra underverk. Med rätta instruktioner kan du göra mycket hemma med din hund och katt, något som ofta knyter samman djur och ägare ännu mer. Efter vissa operationer är rätt sjukgymnastik minst lika viktig som själva operationen.

Träning på många sätt
På Evidensia Djursjukhuset Norra Halland har vi en watertreadmill, även kallad vattentrask. Vattnet avlastar lederna samtidigt som det ger ett jämnt motstånd som ökar med hastigheten på rörelsen. Tempo och vattenmängd anpassas efter individen och träningen kan noga kontrolleras och individanpassas för bästa resultat.

Förutom vattentrasken använder vi oss gärna av laserbehandling

I de flesta fall innebär rehabilitering efter en skada även träning hemma och givetvis hjälper vi till med anpassade övningar efter varje djurs individuella förutsättningar.

Även för tävlande hundar
Idrottsskador är vanliga även på djur som tränar och tävlar. På samma sätt som idrottsmän behöver den högpresterande hunden rätt uppvärmning, individanpassad träning och massage på rätt sätt för att nå sin högsta potential och för att hålla länge. 

Åsa Sjöberg är cert. canineopat och dipl. massageterapeut. Canineopatens kunskapsområde täcker det mesta som klassas inom ”problem i rörelseapparaten” såsom anatomi, fysiologi, massage, mjukdelar, biomekanik, rörelseanalys, träning, rehab och friskvård. Tekniker Åsa gärna använder är laser och elektroterapi förutom den effektiva djupa GSM-massagen (en typ av idrottsmassage). Åsa är även biomedicinsk analytiker med en magisterexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Då hon tidigare har arbetat i nära 25 år i läkemedelsbranschen med bl.a. mag- tarm forskning, näringslära, biokemi, cellbiologi och farmakokinetik, finns en kunskap och erfarenhet som kan vara till hjälp i hennes nuvarande jobb. Läs mer om Åsa på hennes hemsida 

Våra recensioner

5

Tog väl han om katterna och honan fick flankkastering. De återhämtar sig bra. Kan verkligen rekommenderas.

4

Har varit här för vaccination, återvaccination och kastrering av mina två katter och alltid fått ett fint bemötande och proffsig hjälp. Ser ingen anledning att vända mig någon annanstans för våra veterinärbehov.

5

SUPERRRRR

5

Tack från djupet av Familjen Svenssons hjärta för så fint lugnt tryggt respektfullt bemötande när vi var tvungna att låta vår älskade Snöboll somna in den 14/12 i år.

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  07.00 ­- 20.00
 • Tisdag
  07.00 ­- 20.00
 • Onsdag
  07.00 ­- 20.00
 • Torsdag
  07.00 ­- 20.00
 • Fredag
  07.00 ­- 20.00
 • Lördag
  10.00 ­- 16.00
 • Söndag
  10.00 ­- 16.00

Medarbetare

Nina Kaltenborn Evidensia Norra Halland

Nina

Leg. Veterinär / Verksamhetschef

Li Danielsson

Li

Leg. Veterinär / Chefsveterinär

Emelie

Emelie

Leg. Veterinär

Henrik Johnsen Evidensia Norra Halland

Henrik

Leg. Veterinär

Våra medarbetare

Facebook inlägg