Inför besöket
Så hittar du hit
Djursjukhuset Malmös adress är Cypressvägen 11 och vi ligger intill inre ringvägen i Malmö vid trafikplats Hindby.
Parkering
Du parkerar gratis på vår stora parkering utanför huvudentrén och kan vid behov enkelt köra hela vägen fram till dörren vid väldigt akuta fall.
Kolletivtrafik
Kommer du med kollektivtrafik är närmsta hållplats Malmö Gullvik, stadsbuss 32 eller Malmö Cypressvägen, stadsbuss 1 samt regionbuss 141. Båda hållplatser ligger cirka 5 minuters promenadavstånd från djursjukhuset.
Kom ihåg lista vid sjukhusbesöket
- Djurets födelsedatum
- Registrerings- och försäkringsbevis (försäkringsbolag och försäkringsnummer)
- Vaccinationsintyg och eventuellt pass
- Står ditt djur på någon medicin? Skriv gärna upp namnen på dessa samt vilken dos och styrka den får. Det är även viktigt att vi får reda på om ditt djur är överkänslig mot något läkemedel.
- Vätskande sår och läckage av andra kroppsvätskor ska förhindras kontaminera väntrummet. Bandagera el täck med annat absorberande material. Material kan köpas via receptionen. Anmäl er medan djuret väntar ute eller i bilen.
- Betal-/kreditkort (Vi är kontantfria för din och vår säkerhet. Möjlighet finns att betala med Klarna och du behöver då en mobil med Bank-ID installerat. Betalning via faktura är inte möjligt.)
Vid ankomsten till djursjukhuset
- Alla djur måste hållas kopplade eller i bur under besöket hos oss. Detta för att förhindra smittor och för djurens trygghet.
- Alla besök ankomstregistreras, tag en nummerlapp till den avdelning du och ditt djur ska besöka så hjälper vi er att komma rätt.
- Vid kraftigt traumatiska skador eller sjukdomstillstånd går du direkt fram till receptionen och ber om hjälp.
- Vid misstanke om smitta, vid hosta, kräkningar eller diarré ber vi dig lämna ditt djur i bilen/utanför vid ankomsregistrering. Vid sådana tillfällen kan vi komma att tilldela er ett eget rum medan ni väntar.
Det här gäller inför och efter operation
Ska ditt djur opereras sker inlämning på morgonen kl 8.00 om ingenting annat anges av veterinären, patienterna tas därefter in i turordning så viss väntetid förekommer. Anmäl dig och ditt djur i receptionen vid ankomst så vi vet att ni är på plats. Hemgång sker därefter efter överenskommelse med din veterinär.
På operationsdagen ska
- ditt djur vara fastande från klockan 00 samma dag, detta innebär inget foder/godis men vatten går bra att ha framme. Fastandet gäller inte kaniner, som måste ha fri tillgång till hö.
- ditt djur vara väl rastat vid ankomst till djursjukhuset.
- hundar som ska genomgå buk- eller hudkirurgi ha badats ordentligt med klorhexidinschampo dagen innan, detta för att förhindra infektioner i operationssåret och kontaminering av operationssalar. Katter är i regel betydligt renligare än hundar och behöver inte badas, men kan torkas av på ställen som lätt blir smutsiga, exempelvis tassar. Tandpatienter behöver inte badas.
- de djur som står på mediciner för morgonbruk i regel få dessa, såvida de inte måste ges i samband med mat. I sådana fall är det bra om du tar med medicinerna och ger till veterinären/sköterskan. Är du osäker får du gärna fråga oss i förväg.
Hemgång sker efter överenskommelse med din veterinär, normalt ringer kirurgen när operationen är klar och bestämmer lämplig tid när du kan hämta hem ditt djur.
Så tar du urinprov hemma
Inför en del besök, exempelvis utredning eller seniorkontroll, kan veterinären eller kundservice be dig att ta med ett urinprov. Provet bör vara så färskt som möjligt och förvaras i en väl rengjord glasbehållare i kylen fram till besöket. Vi har även provrör för uppsamling som du kan hämta i djursjukhusets reception.
Katt
Det går bra att försöka fånga urinprovet medans katten kissar, men många katter är väldigt självmedvetna och vill inte kissa när någon tittar. I sådana fall finns en typ av kattsand som inte suger åt sig urinen, sanden finns att köpa i vår butik. Gruset läggs i lådan istället för kattsand, när katten kissat häller du över urinen i behållaren.
Hund
Rengör gärna vulva eller förhuden innan provet tas. Låt gärna hunden kissa lite innan du börjar ta provet så förhindrar man att smuts följer med. En del tycker att det lättaste sättet att fånga urinen är med soppslev istället för direkt i behållaren.
Betalning för vården av ditt djur hos oss
Vi är ett kontantfritt djursjukhus, för din och vår säkerhet. Du betalar enkelt med betal-, kreditkort eller Klarna. I receptionen kan vi hjälpa dig med direktreglering mot ditt försäkringsbolag under kontorstider, observera att vi för detta tar ut en avgift och att du behöver vänta kvar på plats för svar.
Rätt foder och rådgivning i djursjukhusets butik
Djursjukhuset Malmö har en stor, välförsedd butik med allt ditt djur kan behöva. Be vår receptionspersonal om hjälp, de har all kompetens att rekommendera rätt foder, tillskott och andra tillbehör ute i vår butik. Läs mer om butiken och vårt sortiment här
VetApotek
VetApotek är djurens alldeles egna apotek som ligger i huset. Här kan du enkelt få hjälp med att hämta ut förskrivna recept och en del receptfria preparat. Apoteket har öppet vardagar kl. 09:00 - 17:00
Avbokning
Behöver du avboka ert patientbesök ska avbokning göras senast 24 timmar innan den inbokade tiden. Alla avbokningar som sker senare än så debiteras.
Hitta till oss
Våra öppettider
Djursjukhuset
-
MåndagÖppet dygnet runt
-
TisdagÖppet dygnet runt
-
OnsdagÖppet dygnet runt
-
TorsdagÖppet dygnet runt
-
FredagÖppet dygnet runt
-
LördagÖppet dygnet runt
-
SöndagÖppet dygnet runt
Butiken
-
Måndag07:00 - 20:00
-
Tisdag07:00 - 20:00
-
Onsdag07:00 - 20:00
-
Torsdag07:00 - 20:00
-
Fredag07:00 - 20:00
-
Lördag10:00 - 16:00
-
Söndag10:00 - 16:00