Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.

Idag: 08:00 - 17:00

Telefontid från kl. 07:45 måndag - fredag

Om oss

På Djurkliniken Kristianstad strävar vi efter att hålla en hög kompetens och ge dig ett personligt bemötande. Vi kombinerar våra resurser med en personlig kontakt med dig. Hundar, katter och övriga smådjur utgör största delen av våra patienter. Har du frågor som rör ditt djur så ring oss gärna.

På mottagningen/polikliniken är du med och får träffa veterinären. Du har gott om tid på dig att berätta om ditt djur och veterinären gör en första undersökning. Ibland görs små ingrepp polikliniskt tillsammans med husse och matte.
Ofta träffar du någon av våra erfarna djursjukvårdare på polikliniken. Dom hjälper dig med t.ex. höftledsröntgen, bandageläggning, blodprovstagning, goda råd och klipper klor. Vi har på våra 300 kvm fyra stora poliklinikrum. Alla utrustade med höj och sänkbara bord. Hela kliniken är luftkonditionerad.

Veterinärer är allkonstnärer. Vi kan mycket om det mesta. En del inriktar sig på lantbrukets djur andra på hund/katt och övriga sällskapsdjur. De djurslag som väljs blir naturligt det man har mest erfarenhet och kunskap i. Under årens lopp utvecklar vi ofta specialintresse, områden som vi gärna ägnar extra mycket uppmärksamhet. Maria har lång erfarenhet från djursjukhus och ägnar gärna katternas medicin och kirurgi extra uppmärksamhet. Dessutom är Maria en stor tillgång till kliniken då hon har tänder och tandsjukdomar som specialintresse. Lena ägnar sig gärna åt kirurgi, invärtes medicin då särskilt mag/tarmkanalens sjukdomar.

 

Följ oss på Facebook

 

 

Vi är medlemmar i branschorganisationen Svensk Djursjukvård

Våra recensioner

Jokiiee (Jokiiee)

5

Hemsk situation då vi skulle avliva vår hund. Men personalen är super bra... Brydde sig om både oss och hunden och förklarade allt lugnt o sansat trots att tårarna spruta! +++ Enda minus va att priserna på hemsidan stämde inte överens med verkligheten.

staffan abrahamsson

5

Tusen tack för att ni hjälpte oss i en svår stund,det blev en värdig avslutning för vår kära katt Krutov❣️

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Telefontid från kl. 07:45 måndag - fredag
Helgdagar och andra öppettider

Kliniken

 • Måndag
  08:00 - 17:00
 • Tisdag
  08:00 - 20:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 20:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  default avatar

  Klinikchef

  Pia Hogland

  Elina Ljunglöf

  Biträdande klinikchef

  Elina

  Biträdande klinikchef / Legitimerad Djursjukskötare

  Började som sköterska i Kristianstad/Åhus 2004.  Som sköterska arbetat både på polikliniken och inne på operationsavdelningen, Numera upptas den övervägande delen av arbetstiden till administrativa uppgifter, hjälper till vid behov ute på polikliniken och i receptionen. Hemma finns katten Rosa. Kompetens Odontologi/ tänder Foderrådgivare
  Läs mer om Elina
  Lena Ludtke

  Chefsveterinär

  Lena

  Legitimerad Veterinär / Chefsveterinär

  Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 1999. Vidareutbildad inom medicin och kirurgi via ESVPS (European School of Veterinary Postgraduate Studies) 2015-2019 med examen (GPCert Small animal medicine and surgery) 2019. Började hos oss 2012. Tidigare arbetat på Evidensia djursjukhuset i Helsingborg och som patolog på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala. Även erfarenhet av arbete som laboratorieveterinär och distriktsveterinär. Jobbar mest ute på polikliniken med medicinska utredningar, gärna inom dermatologi (hud) och gastroenterologi (magtarm),  hjälper även till inne på operation med allmänkirurgiska ingrepp. Tycker laboratoriediagnostik och cytologi är intressant. Hemma finns en gammal katt och två marsvin. Hund står på önskelistan.
  Läs mer om Lena
  Maria Petersen

  Veterinär

  Maria

  Legitimerad Veterinär

  Maria har arbetat på flera djursjukhus och kliniker i mellersta och södra Sverige. Har även arbetat som distriktsveterinär och under en kort period som besiktningsveterinär på slakteri. Började i Kristianstad/Åhus 2007. Maria har många års erfarenhet av att ta hand om våra tandpatienter och är även en duktig allmänkirurg. Katter och deras sjukdomar ligger henne varmt om hjärtat. På ledig tid läser hon gärna en god bok eller tar hand om trädgården därhemma. Kompetens Bland annat utbildad inom djurtandvård/odontologi Ingår i vårt tandteam Erfarenhet   Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 1995.  
  Läs mer om Maria
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg