Idag: 08:00 ­- 17:00

Om oss

På Djurkliniken Kristianstad strävar vi efter att hålla en hög kompetens och ge dig ett personligt bemötande. Vi kombinerar våra resurser med en personlig kontakt med dig. Hundar, katter och övriga smådjur utgör största delen av våra patienter. Har du frågor som rör ditt djur så ring oss gärna.

På mottagningen/polikliniken är du med och får träffa veterinären. Du har gott om tid på dig att berätta om ditt djur och veterinären gör en första undersökning. Ibland görs små ingrepp polikliniskt tillsammans med husse och matte.
Ofta träffar du någon av våra erfarna djursjukvårdare på polikliniken. Dom hjälper dig med t.ex. höftledsröntgen, bandageläggning, blodprovstagning, goda råd och klipper klor. Vi har på våra 300 kvm fyra stora poliklinikrum. Alla utrustade med höj och sänkbara bord. Hela kliniken är luftkonditionerad.

Veterinärer är allkonstnärer. Vi kan mycket om det mesta. En del inriktar sig på lantbrukets djur andra på hund/katt och övriga sällskapsdjur. De djurslag som väljs blir naturligt det man har mest erfarenhet och kunskap i. Under årens lopp utvecklar vi ofta specialintresse, områden som vi gärna ägnar extra mycket uppmärksamhet. Maria har lång erfarenhet från djursjukhus och ägnar gärna katternas medicin och kirurgi extra uppmärksamhet. Dessutom är Maria en stor tillgång till kliniken då hon har tänder och tandsjukdomar som specialintresse. Lena ägnar sig gärna åt kirurgi, invärtes medicin då särskilt mag/tarmkanalens sjukdomar.

 

Följ oss på Facebook

 

 

Vi är medlemmar i branschorganisationen Svensk Djursjukvård

Våra recensioner

5

Hel nöjd, snabb diagnos ,fick läkemedel. Var inte tvungen till ultraljud men jag ville kolla ändå. Rekommenderar starktFick hjälp av dr Anna

5

Vi har blivit så väl omhändertagna och vår herr Frans fick bästa hjälp.Mvh Josefin, Martin & Herr. Frans

5

Proffsiga, supertrevlig personal.

4

Engagerad och oerhört trevlig personal

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Övriga öppettider

Kliniken

 • Måndag
  08:00 ­- 17:00
 • Tisdag
  08:00 ­- 20:00
 • Onsdag
  08:00 ­- 17:00
 • Torsdag
  08:00 ­- 20:00
 • Fredag
  08:00 ­- 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Pia Hogland

Pia Hogland

Klinikchef

Pia är vår klinikchef sedan sommaren 2021. Trots att Pia jobbar administrativt kan man ibland se henne i receptionen då hon tycker att kundkontakten är viktig och givande.  
Läs mer om Pia
Lena Ludtke

Lena

Chefsveterinär / Leg. Veterinär

Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 1999. Vidareutbildad inom medicin och kirurgi via ESVPS (European School of Veterinary Postgraduate Studies) 2015-2019 med examen (GPCert Small animal medicine and surgery) 2019. Började hos oss 2012. Tidigare arbetat på Evidensia djursjukhuset i Helsingborg och som patolog på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala. Även erfarenhet av arbete som laboratorieveterinär och distriktsveterinär. Jobbar mest ute på polikliniken med medicinska utredningar, gärna inom dermatologi (hud) och gastroenterologi (magtarm),  hjälper även till inne på operation med allmänkirurgiska ingrepp. Tycker laboratoriediagnostik och cytologi är intressant. Hemma finns en gammal katt och två marsvin. Hund står på önskelistan.
Läs mer om Lena
default avatar

Cecilia

Chefssköterska

Har jobbat som sköterska sedan 2010 på flera kliniker och djursjukhus, hos oss sedan 2016. Är vår chefssköterska sedan 2022. Jobbar främst som anestesisköterska på vår operationsavdelning och vår tandavdelning. Fritiden spenderar hon gärna med sin aussietik Kiwi och tränar agility och spår. Kompetens Anestesi Odontologi
Läs mer om Cecilia
Anna Schischke

Anna

Leg. Veterinär

Anna har tidigare arbetat på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala och på Anicura veterinärmottagningen i Bromölla. Började hos oss 2017. Anna gillar kirurgi, särskilt mjukdelskirurgi, och spenderar därför sin mesta tid inne på operationsavdelningen. Är även extra intresserad av bilddiagnostik och gör därför en hel del ultraljudsundersökningar.   Kompetens Allmän medicin och Kirurgi Erfarenhet   Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 2015.  
Läs mer om Anna
Våra medarbetare

Facebook inlägg