Vi som jobbar på Djurkliniken Kristianstad

Medarbetare på Djurkliniken Kristianstad

Idag: 08.00 ­- 17.00

Telefontid: 
Mån-fre från kl. 07:45

Vi som jobbar på djurkliniken

Pia Hogland

Pia Hogland

Klinikchef

Pia är vår klinikchef sedan sommaren 2021. Trots att Pia jobbar administrativt kan man ibland se henne i receptionen då hon tycker att kundkontakten är viktig och givande.  
Läs mer om Pia
Lena Ludtke

Lena

Chefsveterinär / Leg. Veterinär

Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 1999. Vidareutbildad inom medicin och kirurgi via ESVPS (European School of Veterinary Postgraduate Studies) 2015-2019 med examen (GPCert Small animal medicine and surgery) 2019. Började hos oss 2012. Tidigare arbetat på Evidensia djursjukhuset i Helsingborg och som patolog på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala. Även erfarenhet av arbete som laboratorieveterinär och distriktsveterinär. Jobbar mest ute på polikliniken med medicinska utredningar, gärna inom dermatologi (hud) och gastroenterologi (magtarm),  hjälper även till inne på operation med allmänkirurgiska ingrepp. Tycker laboratoriediagnostik och cytologi är intressant. Hemma finns en gammal katt och två marsvin. Hund står på önskelistan.
Läs mer om Lena
default avatar

Cecilia

Chefssköterska

Har jobbat som sköterska sedan 2010 på flera kliniker och djursjukhus, hos oss sedan 2016. Är vår chefssköterska sedan 2022. Jobbar främst som anestesisköterska på vår operationsavdelning och vår tandavdelning. Fritiden spenderar hon gärna med sin aussietik Kiwi och tränar agility och spår. Kompetens Anestesi Odontologi
Läs mer om Cecilia
Anna Schischke

Anna

Leg. Veterinär

Anna har tidigare arbetat på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala och på Anicura veterinärmottagningen i Bromölla. Började hos oss 2017. Anna gillar kirurgi, särskilt mjukdelskirurgi, och spenderar därför sin mesta tid inne på operationsavdelningen. Är även extra intresserad av bilddiagnostik och gör därför en hel del ultraljudsundersökningar.   Kompetens Allmän medicin och Kirurgi Erfarenhet   Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 2015.  
Läs mer om Anna
default avatar

Odontologi

Linnea

Leg. Veterinär

Maria Petersen

Maria

Leg. Veterinär

Maria har arbetat på flera djursjukhus och kliniker i mellersta och södra Sverige. Har även arbetat som distriktsveterinär och under en kort period som besiktningsveterinär på slakteri. Började i Kristianstad/Åhus 2007. Maria har många års erfarenhet av att ta hand om våra tandpatienter och är även en duktig allmänkirurg. Katter och deras sjukdomar ligger henne varmt om hjärtat. På ledig tid läser hon gärna en god bok eller tar hand om trädgården därhemma. Kompetens Bland annat utbildad inom djurtandvård/odontologi Ingår i vårt tandteam Erfarenhet   Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 1995.  
Läs mer om Maria
default avatar

Malgorzata

Leg. Veterinär

default avatar

Mimmi

Leg. Veterinär

Susanna Hansen

Susanna

Leg. Veterinär

Susanna började hos oss direkt efter examen 2016, som student har hon arbetat som sköterska på både djursjukhus och mindre kliniker. Susannas huvudintressen är djurtandvård/odontologi, kirurgi samt ultraljud. Utbildad inom djurtandvård/odontologi, ultraljud Veterinärexamen Biovetenskapliga Fakulteten Köpenhamns Universitet 2016
Läs mer om Susanna
Charlotte

Charlotte

Leg. Djursjukskötare

Arbetat inom djursjukvården sedan 2007, både på mindre kliniker och djursjukhus. Började arbeta i Kristianstad 2012 och blev leg. djursjukskötare 2014. Uppväxt på gård och alltid haft ett stort intresse för djur. Ingår i vårt tandteam så är mycket inne på tandavdelningen men trivs även bra på operation eller ute på polikliniken. Hemma finns hunden Bosse, katterna Bastian och Ebba samt ett gäng kaniner. Diplomerad foderrådgivare Odontologi
Läs mer om Charlotte
Malin

Malin

Leg. Djursjukskötare

Började sin bana som sköterska på Djurkliniken i Löberöd 1998. Kom till oss 2011. Malin har lång erfarenhet av att arbeta på alla våra avdelningar, trivs bäst ute på polikliniken och gillar röntgen/bilddiagnostik extra mycket. Fritiden ägnas naturen, promenader med hunden Signe och fotografering – favoritmotivet är fåglar. Kompetens Diplomerad foderrådgivare
Läs mer om Malin
default avatar

Kristin

Leg. Djursjukskötare

Började jobba 2008 och blev Legitimerad 2014. Har jobbat på stora djursjukhus samt mindre kliniker. Kristin hittar ni oftast på operation eller vår tandavdelningen då hon brinner för anestesi.
Läs mer om Kristin
default avatar

Linn

Leg. Djursjukskötare

Linn har tidigare arbetat på Evidensia Malmö Djursjukhus, Anicura Djursjukhuset Hässleholm och Distriktsveterinärerna i Karlskrona. Trivs att arbeta på alla avdelningar men brinner extra för Anestesi och gillar att vara på operation och tand. På fritiden så tränar hon hund och gillar att vara i naturen. Har två Aussies och fem får hemma.
Läs mer om Linn
default avatar

Susanne

Leg. Djursjukskötare

Astrid

Astrid

Djurvårdare nivå 2

Astrid är uppvuxen på gård och har sedan tidigare lantbruksutbildning djur och har arbetat med grisar, kor och får under många år. På senare år har ett intresse för att även arbeta med mindre djur vuxit fram och under 2018-2019 har Astrid därför gått en distansutbildning till djurvårdare. Astrid började hos oss 2019 och kombinerar nu arbetet hos oss med att jobba som avbytare i grisbesättningar. Ni träffar Astrid på polikliniken och i receptionen. På fritiden är det frisk luft som gäller; fiske, cykling och vandring. Gärna tillsammans med sin hund, en Aussietik som haft flera valpkullar.
Läs mer om Astrid
default avatar

Butiksansvarig

Emilia Svensson

Djurvårdare nivå 2

Emilia har gått en Djurvårdarutbildning i Skara med examen 2017. Började hos oss som samma år som sköterska. Ansvarar för vår butik men hjälper även till på polikliniken. Älskar den dagliga kontakten med både människor och djur! Hemma upptas större delen av fritiden av de egna hästarna, hundarna och katterna.
Läs mer om Emilia
default avatar

Alexandra

Remisskordinator / Telefonist

Ringer ni till kliniken är det bland annat Alexandra ni kommer få prata med, det är även hon som har hand om alla våra remisser.  Alexandra tog examen i maj 2023, hon studerade på UPH i Falkenberg till Djurvårdare nivå 2. Hemma har Alexandra två hundar av rasen Terrier Brasilerio. 
Läs mer om Alexandra