Evidensia Djurkliniken Kristianstad

Medarbetare på Djurkliniken Kristianstad

Idag: 08:00 - 17:00

Telefontid från kl. 07:45 måndag - fredag

Vi som jobbar på djurkliniken

default avatar

Klinikchef

Pia Hogland

Elina Ljunglöf

Biträdande klinikchef

Elina

Biträdande klinikchef / Legitimerad Djursjukskötare

Började som sköterska i Kristianstad/Åhus 2004.  Som sköterska arbetat både på polikliniken och inne på operationsavdelningen, Numera upptas den övervägande delen av arbetstiden till administrativa uppgifter, hjälper till vid behov ute på polikliniken och i receptionen. Hemma finns katten Rosa. Kompetens Odontologi/ tänder Foderrådgivare
Läs mer om Elina
Lena Ludtke

Chefsveterinär

Lena

Legitimerad Veterinär / Chefsveterinär

Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 1999. Vidareutbildad inom medicin och kirurgi via ESVPS (European School of Veterinary Postgraduate Studies) 2015-2019 med examen (GPCert Small animal medicine and surgery) 2019. Började hos oss 2012. Tidigare arbetat på Evidensia djursjukhuset i Helsingborg och som patolog på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala. Även erfarenhet av arbete som laboratorieveterinär och distriktsveterinär. Jobbar mest ute på polikliniken med medicinska utredningar, gärna inom dermatologi (hud) och gastroenterologi (magtarm),  hjälper även till inne på operation med allmänkirurgiska ingrepp. Tycker laboratoriediagnostik och cytologi är intressant. Hemma finns en gammal katt och två marsvin. Hund står på önskelistan.
Läs mer om Lena
Maria Petersen

Veterinär

Maria

Legitimerad Veterinär

Maria har arbetat på flera djursjukhus och kliniker i mellersta och södra Sverige. Har även arbetat som distriktsveterinär och under en kort period som besiktningsveterinär på slakteri. Började i Kristianstad/Åhus 2007. Maria har många års erfarenhet av att ta hand om våra tandpatienter och är även en duktig allmänkirurg. Katter och deras sjukdomar ligger henne varmt om hjärtat. På ledig tid läser hon gärna en god bok eller tar hand om trädgården därhemma. Kompetens Bland annat utbildad inom djurtandvård/odontologi Ingår i vårt tandteam Erfarenhet   Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 1995.  
Läs mer om Maria
Susanna Hansen

Veterinär

Susanna

Legitimerad Veterinär

Susanna började hos oss direkt efter examen, som student arbetat som sköterska på både djursjukhus och mindre kliniker. Susanna jobbar mycket med odontologi/tänder och bilddiagnostik/ultraljud. Hon har gått kurser både inom tandvård och ultraljud och är regelbundet på Evidensia djursjukhuset i Helsingborg för att lära sig mer om ultraljudsdiagnostik. Ni träffar även Susanna på polikliniken och operation då även allmän medicin och kirurgi intresserar henne. Uppvuxen på landet med alla möjliga husdjur. Fritiden spenderas gärna med familj och vänner ute i naturen eller på gymmet. Hemma finns jaktlabradoren Zoda. Kompetens Utbildad inom djurtandvård/odontologi Erfarenhet   Veterinärexamen Biovetenskapliga Fakulteten Köpenhamns Universitet 2016.  
Läs mer om Susanna
Anna Schischke

Veterinär

Anna

Legitimerad Veterinär

Anna har tidigare arbetat på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala och på Anicura veterinärmottagningen i Bromölla. Började hos oss 2017. Anna gillar kirurgi, särskilt mjukdelskirurgi, och spenderar därför sin mesta tid inne på operationsavdelningen. Är även extra intresserad av bilddiagnostik och gör därför en hel del ultraljudsundersökningar.   Kompetens Allmän medicin och Kirurgi Erfarenhet   Veterinärexamen Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala 2015.  
Läs mer om Anna
Astrid

Astrid

Djurvårdare Nivå 2

Astrid är uppvuxen på gård och har sedan tidigare lantbruksutbildning djur och har arbetat med grisar, kor och får under många år. På senare år har ett intresse för att även arbeta med mindre djur vuxit fram och under 2018-2019 har Astrid därför gått en distansutbildning till djurvårdare. Astrid började hos oss 2019 och kombinerar nu arbetet hos oss med att jobba som avbytare i grisbesättningar. Ni träffar Astrid på polikliniken och i receptionen. På fritiden är det frisk luft som gäller; fiske, cykling och vandring. Gärna tillsammans med sin hund, en Aussietik som haft flera valpkullar.
Läs mer om Astrid
Charlotte

Föräldraledig

Charlotte

Leg. Djursjukskötare

Kompetens Diplomerad foderrådgivare Ingår i vårt tandteam.
Läs mer om Charlotte
default avatar

Butiksansvarig

Emilia Svensson

Djurvårdare Nivå 2 / Butiksansvarig

Emilia har gått en Djurvårdarutbildning i Skara med examen 2017. Började hos oss som samma år som sköterska. Ansvarar för vår butik men hjälper även till på polikliniken. Älskar den dagliga kontakten med både människor och djur! Hemma upptas större delen av fritiden av de egna hästarna, hundarna och katterna.
Läs mer om Emilia
Hanna

Veterinär

Hanna

Legitimerad Veterinär

Hanna har innan hon kom till oss 2011 arbetat som veterinär på en mindre veterinärklinik i Lund och som både sköterska och veterinär på Evidensia Malmö Djursjukhus. Har ett brett intresse inom både medicin, kirurgi och odontologi och arbetar därför både på polikliniken, operation och tandavdelningen. Tycker endokrinologi (läran om hormonella sjukdomar) är extra spännande. Gillar både hundar och katter, favorithundrasen är Cocker spaniel, en ras som alltid funnits i familjen! Kompetens Ingår i vårt tandteam Erfarenhet   Veterinärexamen Biovetenskapliga Fakulteten vid Köpenhamns Universitet 2009.  
Läs mer om Hanna
Malin

Djursjukskötare

Malin

Legitimerad Djursjukskötare

Började sin bana som sköterska på Djurkliniken i Löberöd 1998. Kom till oss 2011. Malin har lång erfarenhet av att arbeta på alla våra avdelningar, trivs bäst ute på polikliniken och gillar röntgen/bilddiagnostik extra mycket. Fritiden ägnas naturen, promenader med hunden Signe och fotografering – favoritmotivet är fåglar. Kompetens Diplomerad foderrådgivare
Läs mer om Malin