Inför besöket - Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Inför besöket Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Mån-fre 8-16 | Jour dygnet runt, året om

Inför besöket på Specialisthästsjukhuset Strömsholm

När du kommer till  Specialisthästsjukhuset Strömsholm anmäler du dig i receptionen. Om din häst har feber eller visar andra tecken på infektionssjukdom är det viktigt att du upplyser om detta innan du anländer.

Vi har en lastramp som hjälper dig att lasta hästen på ett tryggt och enkelt sätt. Lastrampen är byggd så att det går lätt att köra rakt igenom och därmed slippa backa intill.

När du kommer för ett polikliniskt besök, det vill säga ett besök som beräknas vara klart under dagen, tilldelas du en box till din häst i poliklinikstallet. Du visar upp hästens pass, får ett registrerinsformulär att fylla i inför besöket och om du önskar eventuell direktreglering av kostnaden med ditt försäkringsbolag, samt blir hänvisad till vårt väntrum. Vi har ett stort väntrum i anslutning till poliklinikboxarna med möjlighet att inmundiga både kaffe samt övrig snacks. Kaffet bjuder vi på medan  godis/bars/nötter finns att köpa i Energilådan som betalas med swish. Du kan naturligtvis även äta ur medhavd matkorg. Hundar, barn och barnvagnar får vara med men endast i väntrummet, detta av säkerhetsskäl.

Hästsjukhuset hanterar i stort sett alla typer av sjukdomsrelaterade problem hos hästar. Vi tar emot både remitterade patienter och sådana som bokas direkt av djurägaren. Vår organisation är uppbyggd för att ge dig snabb service och vi försöker så långt möjligt att utreda färdigt och inleda behandlingen under samma dag.

När det är din tur ropar vi upp dig och du får träffa veterinären som skall undersöka din häst. Har du fått en tid för hältutredning kan besöket ta hela dagen. Du får förmodligen besöka både hältutredningsgång, ridhus/manege och röntgen innan dagen är slut. Det är bra om du tar med hästens utrustning ifall veterinären vill undersöka din häst under arbete.

Andra undersökningar och behandlingar som vi utför är bland annat ultraljudsundersökningar, halsundersökningar / luftvägsutredningar , tandundersökningar och -behandlingar, ögonundersökningar och scintigrafi.

För allas trivsel ser vi gärna att ni hjälper oss att hålla rent i boxarna samt på gången. Redskap för detta hittar ni längst ner i korridoren i poliklinikstallet. Detta gäller även om ni vill mocka ur er transport.

Betalning
Betalning sker i samband med hemgång. Du kan betala med de vanligaste betal- och kreditkorten eller via Klarna efter överenskommelse. Av säkerhetsskäl hanterar vi inte kontanter. Är din häst försäkrad kan vi hjälpa till med direktreglering av skadan med ditt försäkringsbolag mot en avgift. Då betalar du endast självrisken samt eventuell överskjutande del som ej ersätts av försäkringsbolaget till oss. Meddela om du önskar direktreglering i god tid före hemgången. Om direktreglering inte kan göras (när försäkringsbolaget har stängt eller när direktreglering inte medges av försäkringsbolaget) måste du betala hela summan till oss innan hemgång. Kontrollera själv med ditt försäkringsbolag om du är osäker på försäkringens giltighet eller hur mycket försäkringen ersätter. Förskottsbetalning kan komma att krävas vid större ingrepp/behandling om din häst är oförsäkrad eller om skadan ej ersätts ur hästens försäkring.

Akutbesök
Är besöket av akut karaktär anmäler du dig i receptionen som hänvisar dig till box eller i en del fall direkt till ett undersökningsrum eller till vårdavdelningen. Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år av typen kolik, olycksfallsskador med skador i skelett, senor, hud och ögon, ledinfektioner, akuta fölsjukdomar, förlossningssvårigheter med mera.

Undvik smitta
Om din häst har feber, diarré eller visar andra tecken på infektionssjukdom är det viktigt att du upplyser om detta innan du anländer, så att vi kan ta emot dig på vår infektionsmottagning. Risken är annars stor att en smittsam häst ger våra andra patienter sin sjukdom. I värsta fall kan en medpatient som redan är nedsatt råka riktigt illa ut.


Förbud mot fotografering och filmning utan tillstånd

Detta sjukhus är inte en offentlig plats. Därför behöver du tillstånd för att fotografera och filma i våra lokaler.

Förbudet finns för att värna om sekretessen och integriteten för anställda och besökare, samt ge den kliniska personalen ro att utföra sitt sjukvårdsarbete. Alla hos oss ska känna sig säkra på att de inte blir fotograferade eller filmade mot sin vilja. Bild- eller filmdokumentation av ett besök, en undersökning, bedömning eller behandling får enbart ske med vårt medgivande.

Undantag mot förbudet 

Du får ta stillbilder på din häst under ert besök om dessa bilder inte innehåller andra djur eller personer. Samma villkor gäller för foton på dig själv, inga andra får synas utan att personerna eller djurägarna medgivit det personligen. Undantaget gäller endast stillbilder, inte film i någon form. Till film räknas även Facetime, Messengersamtal och liknande.

Tack för att du följer våra riktlinjer!


Våra recensioner

5

Jättebra bemötande snabb hjälp bra att kunna få göra flera undersökningar på engång.Dyrt Ja

Våra öppettider

Mån-fre 8-16 | Jour dygnet runt, året om
Helgdagar och andra öppettider

Våra öppettider

  • Måndag
    Öppet dygnet runt
  • Tisdag
    Öppet dygnet runt
  • Onsdag
    Öppet dygnet runt
  • Torsdag
    Öppet dygnet runt
  • Fredag
    Öppet dygnet runt
  • Lördag
    Öppet dygnet runt
  • Söndag
    Öppet dygnet runt

Medarbetare

Elin Skärlina

Chefsveterinär, Dipl. ECVS

Elin Skärlina

Leg. Veterinär

Yrke på ESHS: Chefsveterinär inom kirurgi Specialintressen inom yrket: Trauma- och akut-kirurgi. Bilddiagnostik. Antal år inom yrket/ESHS: Veterinär sedan 2004. Specialist i hästens sjukdomar sedan 2010, Europeisk specialist i hästkirurgi sedan 2016. Jobbat på ESHS sedan 2006. Läs mer om Elins arbete här. Kompetens Diplomate ECVS Specialist i hästens sjukdomar Erfarenhet Elin Skärlina tillsammans med fölet Jura JAZ som hon opererade 2017. Du finner en länk till hela historien längre ner. Efter veterinärutbildning i Köpenhamn, utförde Elin ett internship på en kirurgisk remissinstans i Canada. Åter i Sverige jobbade hon några månader med Distriktsveterinärerna innan hon påbörjade sin karriär på Strömsholm. På Strömsholm har Elin vidareutbildat sig, först till svensk specialist i hästens sjukdomar och sedan till europeisk specialist i hästkirurgi. Ständiga utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Det bästa med mitt jobb är: Att göra skillnad för hästen och dess ägare. Det kan ju vara frågan om liv eller död i många fall. Med fantastiska diagnostiska hjälpmedel hitta fram till korrekta diagnoser och därifrån planera kirurgiska åtgärder och andra behandlingsmetoder för att nå det bäst möjliga resultatet för hästen. Ständiga utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Fritidsintressen: Familjen bestående av man, en dotter född -11 och en son född -13. Uteaktiviteter, fjäll och skärgård. Skidåkning utför och längd. Sång och musik. Det här visste du inte om mig: Jag har deltagit i internationell barnmelodifestival, gått i musikklass och spelat cello. Jag har åkt tre Vasalopp och genomfört en svensk klassiker.  
Läs mer om Elin
Cecilia von Hausswolff

Cecilia von Hausswolff

Sjukhuschef

Hästtjej sedan barnsben, tävlat på hobbynivå, senare år främst med inriktning mot distansritt och western. Jag är inte kliniker utan arbetar på Hästsjukhuset som operativ chef där jag ser till att den dagliga verksamheten flyter på. Det som inspirerar mig mest i mitt arbete är engagemanget hos min fantastiska personal. Det är en ynnest att få tillbringa dagarna med människor som verkligen brinner för att på bästa möjliga sätt hjälpa hästar och djurägare. E-post cecilia.von.hausswolff@evidensia.se
Läs mer om Cecilia
Alicia Holmén

Alicia Holmén

Leg. Veterinär

Andrea Paprnáková

Andrea Paprnáková

Leg. Veterinär

Våra medarbetare

Facebook inlägg