Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra kliniker och djursjukhus.
Du kan hjälpa oss genom att läsa våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Ögonmedicin häst

Ögon är generellt sett känsliga. Hästarnas placering av ögonen, på sidan av huvudet, gör att de lätt skadar dem. De kan även få andra problem med ögonen, till exempel inflammation i själva ögat. Problem i ögonen är ofta mycket smärtsamma och det är därför viktigt att hästen snabbt får vård. Hos oss finns veterinärer som fördjupat sig i ögonmedicin häst.

Ögonmedicin häst

På våra specialistmottagningar är alla hästar välkomna, oavsett om det är en akut ögonskada eller en mer långvarig problematik. Vid undersökningarna har vi möjlighet att undersöka ögats yttre strukturer. Vi kan även titta in i ögat med hjälp av speciella instrument så vi kan se till exempel linsen och ögonbotten. Det är också vanligt att vi tar bakterie– och/eller cellprov från ögonen. Då får vi snabbt veta vilken behandling som bör sättas in.

Skräddarsydd behandlingsplan

Vissa ögonproblem kan behandlas hemma. Andra behöver intensivare behandling med medicinering varje timme dygnet runt på sjukhus och ytterligare andra behöver åtgärdas med kirurgi. Olika sjukdomstillstånd behöver olika behandlingar och på specialistmottagningarna har din häst möjlighet att få en skräddarsydd behandlingsplan utifrån sina specifika behov.

Ögonmedicin häst.

Vi har möjlighet att undersöka ögats yttre strukturer och att titta in i ögat med hjälp av speciella instrument.

Kliniker som erbjuder denna tjänst