Ögonmedicin för häst

Ögon är generellt sett känsliga och ögonens placering på sidan av hästens huvud gör att de lätt skadas. Även andra problem med ögonen förekommer som exempelvis inflammation i själva ögat. Problem i ögonen är ofta mycket smärtsamma och det är därför viktigt att hästen snabbt får vård.

På våra specialistmottagningar är alla hästar välkomna, oavsett om det är en akut skada eller en mer långvarig problematik. Vid undersökningarna har vi inte bara möjlighet att undersöka ögats yttre strukturer, utan även titta in i ögat med hjälp av speciella instrument så vi kan inspektera bl a linsen och ögonbotten. Det är även vanligt att vi tar bakterie- och/eller cellprov från ögonen så vi snabbt får veta vilken behandling som bör sättas in.

Vissa ögonproblem kan behandlas hemma medan andra behöver intensivare behandling med medicinering varje timme dygnet runt på sjukhus. Ytterligare andra kan behöva åtgärdas med kirurgi. Olika sjukdomstillstånd behöver olika behandlingar och på specialistmottagningarna har din häst möjlighet att få en skräddarsydd behandlingsplan utifrån sina specifika behov.

Kliniker som erbjuder den här behandlingen

Var snäll och vänta medan klinikerna listas