Ögonmedicin

 
Ögon är generellt sett känsliga och hästarnas placering på sidan av huvudet gör att de lätt skadar dem, men de kan även få andra problem med ögonen tex inflammation i själva ögat. Problem i ögonen är ofta mycket smärtsamma och det är därför viktigt att hästen snabbt får vård.

På våra specialistmottagningar är alla hästar välkomna, oavsett om det är en akut skada eller en mer långvarig problematik. Vid undersökningarna har vi inte bara möjlighet att undersöka ögats yttre strukturer, utan även titta in i ögat med hjälp av speciella instrument så vi kan se tex linsen och ögonbotten. Det är även vanligt att vi tar bakterie- och/eller cellprov från ögonen så vi snabbt får veta vilken behandling som bör sättas in.

Vissa ögonproblem kan behandlas hemma, andra behöver intensivare behandling med medicinering varje timme dygnet runt på sjukhus, medan ytterligare andra behöver åtgärdas med kirurgi. Olika sjukdomstillstånd behöver olika behandlingar och på specialistmottagningarna har din häst möjlighet att få en skräddarsydd behandlingsplan utifrån sina specifika behov.

Kliniker som erbjuder den här behandlingen

Var snäll och vänta medan klinikerna listas