Specialisthästsjukhuset Helsingborg Med fokus på kunskap
Idag: Öppet dygnet runt

Ibland behöver man lite hjälp på traven

Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Specialisthästsjukhuset Helsingborg är Sveriges äldsta vårdinstans för hästar. Sedan starten för över 50 år sedan har vi haft ett mycket gott namn i både svenska och internationella kretsar. Genom att noga följa och tillämpa nya rön inom veterinärmedicinen har vi under åren bibehållit vår spetskompetens inom hästens sjukdomar.

I och med vår uppdelning av verksamheten i poliklinik, medicin och kirurgi har vi all den kunskap som behövs för att ställa rätt diagnos och ge rätt behandling.

Vi har ett nära samarbete med Specialistdjursjukhuset som har sina lokaler intill våra.

Hur mår din häst efter sommarsäsongen?

Det finns många fördelar med att upptäcka eventuella problem i tid. Skador som upptäcks tidigt, hinner aldrig bli lika allvarliga, eventuell behandling kan sättas in i tid och träningen kan anpassas till en lämplig nivå. Passa därför på att göra en vet-check av din häst!

Vid en vet-check går vi igenom hela hästen. Veterinären tittar på hur hästen rör sig på rakt spår vid longering, känner igenom hästens muskulatur och kontrollerar hur den reagerar på böjprov. Veterinären lyssnar även på hjärta och lungor.
Pris 1150 kr inklusive moms (ordinarie pris 2300 kr). I priset ingår inte utredning eller behandling eventuella problem som upptäcks. Ibland behöver man boka in ytterligare besök för att kunna utreda problemet vidare.

För bokning ring Specialisthästsjukhuset Helsingborg på 042-16 80 00 eller Hästkliniken Flyinge på 046-18 00 50, alt. 042-16 80 00.

Välkommen!

*Erbjudandet gäller t o m 31 oktober 2018. Eventuell tillkommande provtagning eller operation ingår ej i erbjudandet.

Nu har vi CT-scannat häst nummer 1000!

CT-Scannern på Evidensia Specialistästsjukhuset i Helsingborg har nått en milstolpe.
En ung galopphäst som skadat huvudet allvarligt blev patient nummer 1000 att genomgå en undersökning.

Läs hela artikeln här!

Våra veterinärer på EM!

Just nu befinner sig många av våra medarbetare på EM i ridsport i Göteborg. Där ingår de i teamet som tar hand om alla 600 tävlingshästar under mästerskapen. Du kan följa deras arbete på Veterinärdagboken, där Ellen Law bloggar varje dag.

Veterinärdagboken från EM

Studie visar att ny teknik räddar liv

Helsingborgs veterinär Linda Wright föreläste för Europas främsta hästkirurger vid ”European College of Veterinary Surgeons” årliga kongress som hölls i Edinburgh, Skottland 13-15 juli. En ny studie som hon presenterar visar på fördelarna med ny teknik inom veterinärmedicinen.

Linda fick pris för sin presentation under dagarna i Edinburgh!

Läs mer om Lindas studie här

Kolikforskning

Just nu deltar vi i två stora forskningsstudier om kolik som pågår vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Syftet är att hitta riskfaktorer för kolik och specifikt kommer man att titta på utfodring, skötsel, avmaskning och parasitbörda. Fallen samlas från Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Därför kommer en del hästägare som kommer till oss att tillfrågas om de kan tänka sig att delta i studien. Tusen tack för er medverkan och bidrag till friskare hästar i Sverige!

Läs mer

Nu erbjuder vi undersökningar med overground endoskop

De senaste årens forskning har visat att många luftvägsproblem bara uppstår under arbete när hästens andning ökar, och därför inte kan upptäckas i vila. Vi har därför investerat i ett så kallat overground endoskop som gör att vi kan undersöka hästens luftvägar under arbete.
För frågor eller bokning av arbetsendoskopi, vänligen kontakta klinikveterinär Linda Wright.

Om endoskopi

Augusti kommer med nya erbjudanden!

Som kund hos Evidensia så får du nya fina erbjudanden varje månad.

Till alla erbjudanden