Välj land

Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen, 254 66 Helsingborg, Visa karta Mån - fre 8 - 16.30 | lör - sön 11 - 15 | Jour dygnet runt året om Våra öppettider

Ibland behöver man lite hjälp på traven.

Med fokus på kunskap.

Hästsjukhuset i Helsingborg är Sveriges äldsta vårdinstans för hästar. Sedan starten för över 50 år sedan har vi haft ett mycket gott namn i både svenska och internationella kretsar. Genom att noga följa och tillämpa nya rön inom veterinärmedicinen har vi under åren bibehållit vår spetskompetens inom hästens sjukdomar.

I och med vår uppdelning av verksamheten i poliklinik, medicin och kirurgi har vi all den kunskap som behövs för att ställa rätt diagnos och ge rätt behandling.

Vi har ett nära samarbete med Specialistdjursjukhuset som har sina lokaler intill våra.

Presentationer på Svenska Veterinärkongressen

Vi kan stolt meddela att fyra av våra veterinärer nyligen presenterat forskningsprojekt på den svenska Veterinärkongressen i Uppsala. De fyra som medverkade var Linda Wright, Celina Lindgren, Sofia Thelin och Anna Bohlin. Vi tackar alla sponsorer som gör dessa projekt möjliga.

Läs mer

Kolikforskning

Just nu deltar vi i två stora forskningsstudier om kolik som pågår vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Syftet är att hitta riskfaktorer för kolik och specifikt kommer man att titta på utfodring, skötsel, avmaskning och parasitbörda. Fallen samlas från Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Därför kommer en del hästägare som kommer till oss att tillfrågas om de kan tänka sig att delta i studien. Tusen tack för er medverkan och bidrag till friskare hästar i Sverige!

Läs mer

Nu erbjuder vi undersökningar med overground endoskop

De senaste årens forskning har visat att många luftvägsproblem bara uppstår under arbete när hästens andning ökar, och därför inte kan upptäckas i vila. Vi har därför investerat i ett så kallat overground endoskop som gör att vi kan undersöka hästens luftvägar under arbete.
För frågor eller bokning av arbetsendoskopi, vänligen kontakta Chefsveterinär Casper Lindegaard eller klinikveterinär Linda Wright.

Om endoskopi

Medarbetare

Anna Bohlin

Anna Bohlin

Veterinär

Anna Eriksson

Anna Eriksson

Veterinär

Anna Sjöholm

Anna Sjöholm

Veterinär

Anna Öhman

Anna Öhman

Chefsveterinär Medicin, Leg. vet, M.S, Dipl. ACVIM

Våra medarbetare