Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Specialisthästsjukhuset Helsingborg

med fokus på kunskap

Idag: Öppet dygnet runt

Akutmottagning på Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Vi har öppet dygnet runt, året runt för mottagning och behandling av akut sjuka hästar.

Du når oss alltid på telefonnummer 042 – 16 80 00.

Varje år tar vi emot ett stort antal akut sjuka hästar. Vi har alltid minst en veterinär och två djursjukskötare som är speciellt utbildade och intresserade av akutsjukvård i tjänst. De vanligaste orsakerna till att hästar kommer in akut är kolik, infektion, fölsjukdom, förlossningskomplikation eller akut trauma. På jouren har vi tillgång till avancerad teknik och medicinsk utrustning efter behov. Vid avancerade kirurgiska ingrepp som frakturer eller bukkirurgi finns alltid specialutbildad veterinär kirurg tillgänglig för att utföra ingreppet.

För våra patienters säkerhet och vår planering ber vi er alltid ringa innan besöket.

Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg Butik Ambulans

Ambulerande verksamhet – hästveterinärer på väg

Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg Butik AmbulansNu kommer Specialisthästsjukhuset Helsingborg till ditt stall! Samma pris på lördagar som på vardagar!

Vi erbjuder

  • Undersökningar Vi utför hältundersökningar, besiktningar, tandundersökningar såväl som sårbehandling och provtagning. Du kan även få hjälp med förebyggande vård som vaccinationer, hälsokontroller och rådgivning kring avmaskning och foder.
  • Återbesök Vi kan erbjuda uppföljande vård och provtagning hemma efter att din häst behandlats på klinik eller sjukhus. Som exempelvis återkontroller efter planerade operationer, hjälp med stygntagning, återkontroll på sårskador eller uppföljande blodprover.

Utrustning

  • Digital röntgen Med denna kan vi ta högkvalitativa röntgenbilder i stallet. Bland annat för osteokondros (lösa benbitar), fång och diagnosticera akuta skador som exempelvis frakturer.
  • Ultraljud Portabelt ultraljud för undersökning av mjukdelar som senor och ligament.
  • Videoendoskop Kameraundersökning av näshåla, svalg och luftstrupe.

 

Djurambulans

Här följer information om NYA Djurambulansen Jonas Tysklind AB

Jonas Tysklind
Djurambulansen Jonas Tysklind AB
Örebäcksvägen 8
269 36 Båstad

Telefon 0704-930629 / 0705-558777
E-post djurakut@gmail.com

Hovslageri

Vi erbjuder det senaste i form av material och teknik för att på bästa sätt möta ditt och din hästs behov. Vi har stort utbyte med hovslagare i regionen och satsar mycket på förkovring och vidareutbildning. Vår största tillgång är personalen med sin samlade erfarenhet och höga kompetens. Vårt samarbete med fysioterapeut, hovslagare, veterinär och beridare är unikt i Sverige. Möjligheten till direkt kommunikation mellan veterinär, fysioterapeut, hovslagare, sadelprovare och beridarutbildade djursjukvårdare samt ryttaren själv, ger möjlighet till snabba och väl underbyggda åtgärder.

Välkommen att boka tid till vår smedja eller ambulerande hovslageriverksamhet genom receptionen på 042-16 80 00.