Medarbetare Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Medarbetare Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Idag: Öppet dygnet runt

Telefonväxel: mån-fre 8-16:30, lör-sön 11-15. 
Jour: dygnet runt året om

Vi som jobbar på hästsjukhuset

Mads Kristoffersen

Chefsveterinär Kirurgi

Mads Kristoffersen

Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar, Cert. (Orth), Dipl. ECVS

Mads tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2002 och utförde efter avslutade studier ett internship hos den världskända hästortopeden Sue Dyson på Animal Health Trust i England. Efter detta genomförde Mads en europeisk specialistutbildning inom hästkirurgi – Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons. Mads har ett flertal internationella publikationer inom ortopedi och kirurgi. Mads har dessutom svensk specialistkompetens i hästens sjukdomar samt ett RCVS (Royal College of Veterinary Surgeons) certifikat inom hästortopedi. Mads intresseområden är kirurgi och speciellt avancerade ortopediska operationer så som operationer i halskotpelare och frakturer. Mads är en av de veterinärer som utför buköppningar.
Läs mer om Mads
Christian Pedersen

Chefsveterinär Ortopedi

Christian Pedersen

Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar, Cert. ISELP

Christian tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2004 och började efter några år som ambulatorisk veterinär i Danmark arbeta hos oss på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Han blev svensk specialist i hästens sjukdomar 2011. Christian är även den första och hittills enda veterinär i Sverige att bli certifierad genom ISELP – International Society of Equine Locomotor Pathology. ISELP är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat. Christian har ett stort intresse för sjukdomar i hästens rörelseapparat samt bilddiagnostik. Ni träffar honom på den ortopediska avdelningen i Helsingborg samt på kliniken i Flyinge.
Läs mer om Christian
Anna Bohlin

Specialistkompetens i Hästens Sjukdomar, Dipl. ECEIM

Anna Bohlin

Leg. Veterinär

Anna tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2012 och började efter en kort period som distriktsveterinär arbeta hos oss på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg År 2017 blev Anna svensk specialist i hästens sjukdomar. Anna har ett stort intresse för internmedicin och tog i februari 2020 en europeisk specialist-examen inom internmedicin för häst; Diplomate of the European College of Equine Internal Medicine. Anna träffar ni fram för allt på vårdavdelningen. Anna ansvarar för fölavdelningen under fölsäsongen. Hon tar även emot bokade patienter för medicinska utredningar av luftvägsproblem, avmagring, hjärta och magsår.
Läs mer om Anna
Anna Eriksson

Specialistkompetens i hästens sjukdomar

Anna Eriksson

Leg. Veterinär

Anna tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2007. Anna är ett välkänt ansikte för många hästägare och arbetade tidigare som ambulerande veterinär i Skåne. År 2013 blev Anna svensk specialist i hästens sjukdomar. Anna har ett stort intresse för reproduktion, dräktiga ston och föl samt för sporthästmedicin. Anna är ansvarig för vår ambulatoriska verksamhet men ni träffar även henne på vår ortopediavdelning. Anna är FEI treating vet, innehar AI-kompetens för häst och är även av Jordbruksverket förordnad officiell veterinär för häst. Anna är medlem av ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat.
Läs mer om Anna
Sofia Attin

Sofia Attin

Leg. Veterinär

Sofia tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2014. Efter avslutade studier började hon arbeta hos oss på Specialisthästsjukhuset, först som intern och därefter som klinikveterinär. Hon har ett stort intresse för akutsjukvård, kirurgi och ortopedi. Sofia har publicerat en artikel inom ämnet anestesi på häst och har presenterade sina resultat på en stor internationell veterinärkongress – World Congress of Veterinary Anaesthesiology i Tokyo år 2015. Sofia är även FEI treating veterinär. Sofia har en bakgrund inom ridsporten då hennes föräldrar föder upp halvblodshästar. Sofia har tidigare arbetat för OS-ryttaren och den före detta förbundskapten i hoppning Maria Gretzer.
Läs mer om Sofia
Helena Torstensson

Helena Torstensson

Leg. Veterinär

Helena tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2008 och började därefter arbeta på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Helena har stor erfarenhet av olika typer av akuta fall samt post-operativ vård, och hon har ett stort intresse för akutsjukvård samt internmedicinska sjukdomar. Helena träffar ni framför allt på jouren men även på vårdavdelningen.
Läs mer om Helena
Philip Kieffer

Dipl. ACVS - Large Animal Surgery

Philip Kieffer

Kirurg

Phil tog veterinärexamen vid University of Minnesota 2012 och fortsatte sedan sin utbildning till Diplomate i kirugi. I maj 2018 tog han examen och blev amerikansk specialist inom hästkirugi – Diplomate, American College of Veterinary Surgeons- Large Animal. Phil är uppvuxen i Minnesota där han har tävlat både hunterklasser och polo. Phil började arbeta hos oss hösten 2018 och ni hittar honom på operation, CT och som kirurgbakjour.
Läs mer om Philip
Caspar Hegardt

Caspar Hegardt

Leg. Veterinär

Caspar tog veterinärexamen från Köpenhamns Universitet 2019. Caspar har därefter arbetat på Hallands Djursjukhus i Slöinge. Nu arbetar Caspar som klinikveterinär på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg, samt på kliniken i Flyinge. Caspar har en framgångsrik tävlingskarriär inom islandshästsporten med bl.a. NM- och VM-medaljer och har tidigare arbetat professionellt som beridare. Caspar intresserar sig mycket för hästens rörelseapparat och dess problematik. Ni möter Caspar på kliniken samt på jouravdelningen.
Läs mer om Caspar
Michelle Wallentin

Michelle Wallentin

Leg. Veterinär

Karin Anlén

Specialistkompetens i hästens sjukdomar, Cert. EM (IntMed) MRCVS

Karin Anlén

Leg. Veterinär

Karin tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala årsskiftet 2002-2003. Innan hon började arbeta på Specialisthästsjukhuset arbetade hon bland annat på Hästsjukhuset i Strömsholm. Karin har specialistkompetens i hästens sjukdomar sedan 2009 och har även fortbildat sig i internmedicin – RCVS (Royal College of Veterinary Surgeons) Certificate in Equine Medicine. Hon har publicerat artiklar inom internmedicin både nationellt och internationellt. Karin har ett stort intresse för internmedicinska sjukdomar, intensivvård samt akutkirurgi. Hon är en av de veterinärer som utför mer avancerade operationer såsom buköppningar.
Läs mer om Karin
default avatar

MS, Dipl. ACVIM

Anna Öhman

Leg. Veterinär

Anna tog veterinärexamen vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala 1997. Efter examen flyttade Anna till USA där hon genomgick en internationell specialistutbildning inom internmedicin på häst – Diplomate of the American College of Veterinary Internal Medicine. Därefter kom hon tillbaka till Sverige och började arbeta på Specialisthästsjukhuset. Anna har ett stort intresse för internmedicinska sjukdomar hos häst, framför allt dräktiga ston, föl samt sjukdomar som rör hjärtat. Anna har forskat och publicerat artiklar internationellt inom internmedicin.
Läs mer om Anna
Emma Kimura Thomsen

Emma Kimura Thomsen

Leg. Veterinär

Emma tog sin veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2013 och gjorde efter avslutade studier ett internship i USA på Alamo Pintado Equine Medical Center i Californien efterföljt av ännu ett internship i kirurgi och ortopedi på Marion duPont Scott Equine Medical Center i Virginia. Efter detta har hon arbetat med nedsatt prestation och hältor hos sport- och galopphästar i Danmark. Hon har ett mycket stort intresse för ortopedi och bilddiagnostik och vidareutbildar sig hos ISELP- International Society of Equine Locomotor Pathology. Emma har också ett stort intresse för trav- och galopphästarnas specifika problem. Emma träffar ni på den ortopediska avdelningen i Helsingborg.
Läs mer om Emma
Veronica Sundén

Veronica Sundén

Leg. Veterinär

Veronica tog sin veterinärexamen på Köpenhamns universitet 2014. Efter några år som distriktsveterinär i Flyinge jobbade hon på Evidensia Hästkliniken Mantorp. Nu jobbar hon som klinikveterinär på Specialisthästsjukhuset. Ni kan träffa henne både på kliniken i Helsingborg, i Flyinge, samt ambulatoriskt hemma i stallet. Veronica har stort intresse för hästens rörelseapparat inklusive bilddiagnostik samt akutsjukvård. Hon har påbörjat utbildning inom ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat. Hon har även gått vidareutbildning inom hästens munhåla och tänder. Hästbakgrunden ligger inom ridsporten. Veronica har under sin utbildningstid jobbat med både hopp- och dressyrhästar.
Läs mer om Veronica
Line Greve

Line Greve

Leg. Veterinär, PhD

Line tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2011 och gjorde efter avslutade studier ett internship hos den världskända hästortopeden Sue Dyson på Animal Health Trust i England. Efter detta gjorde hon en doktorsavhandling inom ämnet objektiv hältbedömning på Animal Health Trust i samarbete med Royal Veterinary College i London. Hon har ett mycket stort intresse för ortopedi och bilddiagnostik och ansvarar för vår nya stora investering – rörelseanalyssystemet Q-Horse. Line träffar ni på den ortopediska avdelningen i Helsingborg. Line har en bakgrund inom dressyrsporten och har tidigare tävlat dressyr på hög nivå på både ponny och häst i Danmark.
Läs mer om Line
Therese Strömnes Löberg

Therese Strömnes Löberg

Leg. Veterinär

Laura Pratley

Laura Pratley

Leg. Veterinär

Lotta Persson

Lotta Persson

Sjukhuschef

Anneli Salenfelt

Reception

Anneli Salenfelt

Avdelningsansvarig / Remisskoordinator

Håkan Ahrsjö

Håkan Ahrsjö

Leg. Djursjukskötare / Teknikansvarig

Jenny Eriksson

Jenny Eriksson

Leg. Djursjukskötare / Personalchef TA

Anna Havsjö

godkänd av Jordbruksverket

Anna Havsjö

Leg. Fysioterapeut

Lars Jeppsson

Lars Jeppsson

Fysioterapeut

Lottie Mattsson

Lottie Mattsson

Stallchef

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Hovslagare

Sara Skog

Sara Skog

Leg. Djursjukskötare

Emilia Bengtsson

Emilia Bengtsson

Djurvårdare

Alexandra Salenfeldt

Alexandra Salenfeldt

Receptionist