Rehab - Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Rehab Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Idag: Öppet dygnet runt

Rehabilitering & friskvård

Ortopedi 

Specialisthästsjukhuset Helsingborg har alltid haft stort fokus på eftervård och erbjuder därför rehabilitering som komplement till ortopedisk utredning och behandling. Vid besök på den ortopediska avdelningen i Helsingborg inleder veterinären med en utförlig undersökning av din häst. Därefter kan veterinären vid behov rekommendera en fortsatt fysioterapeutisk undersökning. Vid behov utreder våra veterinärer och fysioterapeut gemensamt hältor och ridbarhetsproblem.  

Leg. fysioterapeut undersöker hästens rörelseapparat med fokus på muskelfunktion, rörlighet, kroppskontroll, koordination och belastningsmönster i rörelse. I samarbete med veterinären läggs en behandlingsplan upp där hästen utöver medicinsk behandling får fysioterapi och en rehabiliteringsplan med specifika övningar och rörelseregim anpassad för individens förutsättningar och skadans natur. Allt för att få ett helhetsgrepp kring besvären och så effektiv och hållbar behandlingseffekt som möjligt.   

Vårdavdelning 

Vi har även leg. Fysioterapeut kopplad till vår vårdavdelning. Fysioterapeuten arbetar med allt från postoperativa patienter till föl med felaktiga benställningar.  

Ambulerande fysioterapi och rehabilitering

Har du svårt att komma in till sjukhuset med din häst, eller föredrar du rehabilitering i lugn och ro på hemmaplan så går det utmärkt att boka ett ambulerande besök. Vår leg. Fysioterapeut kommer ut både för rehabilitering efter skada men också för förebyggande friskvårdsbesök.  

Friskvård och förebyggande fysioterapi

Din häst behöver inte vara sjuk för att komma till oss. Du är välkommen att boka en tid för vet-check och fysioterapeutisk genomgång av din tävlingshäst i förebyggande syfte. Det går även bra att boka ett hembesök för förebyggande fysioterapi.  

Sadelutprovning

Vi kan även erbjuda våra hästägare hjälp med sadelutprovning genom samarbete med Emelie Malmqvist, som har gedigen utbildning och erfarenhet inom sadelinpassning, anatomi och rörelsemekanik. Emelie kommer regelbundet till Djursjukhuset för sadelanpassning i samarbete med våra veterinärer och fysioterapeut. Oavsett om din häst har muskulära problem eller ryggsmärtor, som kan förklaras med dåligt tillpassad sadel, eller behöver hjälp att passa ut en ny sadel så är ni välkomna att boka tid hos oss. Emelie gör en bedömning av befintliga sadlar med efterföljande sadelutprovning vid behov. Sadelprovningen sker i vårt Diagnostiska Center tillsammans med veterinär och/eller fysioterapeut. Du ska vara ridklädd och ta med sadlar och träns när du kommer. 
Tid bokas via växeln eller i receptionen 042 - 16 80 00 

Våra recensioner

5

Bästa pizza ❤️🍕

5

Mycket trevlig personal. Sara i receptionen och tjejerna i stallet.Haft inne min häst för artroskopi. Mycket bra de erbjuder assisterat uppvak som ger ägaren en trygghet.

5

Diese Klinik sehr auf die Bedürfnisse von Tier und Mensch bestens bemüht. Hier geht geht das Tierwohl vor und nicht der Profit.Unser Shih Tzu TOBI bedankt sich nochmals für ihre Hilfe, auch der Rest der Familie.❤❤❤

5

Toppen. Räddade livet på min ynkliga lilla fölunge. Superproffs som tar hand om både djur och ägare på ett underbart sätt. Jag hade stort förtroende redan innan nu är det omåttligt.Tusen tackÄgare till Arwens Aragorn

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Övriga öppettider

Kliniken

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Medarbetare

Mads Kristoffersen

Chefsveterinär Kirurgi

Mads Kristoffersen

Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar, Cert. (Orth), Dipl. ECVS

Mads tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2002 och utförde efter avslutade studier ett internship hos den världskända hästortopeden Sue Dyson på Animal Health Trust i England. Efter detta genomförde Mads en europeisk specialistutbildning inom hästkirurgi – Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons. Mads har ett flertal internationella publikationer inom ortopedi och kirurgi. Mads har dessutom svensk specialistkompetens i hästens sjukdomar samt ett RCVS (Royal College of Veterinary Surgeons) certifikat inom hästortopedi. Mads intresseområden är kirurgi och speciellt avancerade ortopediska operationer så som operationer i halskotpelare och frakturer. Mads är en av de veterinärer som utför buköppningar.
Läs mer om Mads
Christian Pedersen

Chefsveterinär Ortopedi

Christian Pedersen

Leg. Veterinär, Specialistkompetens i hästens sjukdomar, Cert. ISELP

Christian tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2004 och började efter några år som ambulatorisk veterinär i Danmark arbeta hos oss på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Han blev svensk specialist i hästens sjukdomar 2011. Christian är även den första och hittills enda veterinär i Sverige att bli certifierad genom ISELP – International Society of Equine Locomotor Pathology. ISELP är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat. Christian har ett stort intresse för sjukdomar i hästens rörelseapparat samt bilddiagnostik. Ni träffar honom på den ortopediska avdelningen i Helsingborg samt på kliniken i Flyinge.
Läs mer om Christian
Anna Bohlin

Specialistkompetens i Hästens Sjukdomar, Dipl. ECEIM

Anna Bohlin

Leg. Veterinär

Anna tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2012 och började efter en kort period som distriktsveterinär arbeta hos oss på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg År 2017 blev Anna svensk specialist i hästens sjukdomar. Anna har ett stort intresse för internmedicin och tog i februari 2020 en europeisk specialist-examen inom internmedicin för häst; Diplomate of the European College of Equine Internal Medicine. Anna träffar ni fram för allt på vårdavdelningen. Anna ansvarar för fölavdelningen under fölsäsongen. Hon tar även emot bokade patienter för medicinska utredningar av luftvägsproblem, avmagring, hjärta och magsår.
Läs mer om Anna
Anna Eriksson

Specialistkompetens i hästens sjukdomar

Anna Eriksson

Leg. Veterinär

Anna tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2007. Anna är ett välkänt ansikte för många hästägare och arbetade tidigare som ambulerande veterinär i Skåne. År 2013 blev Anna svensk specialist i hästens sjukdomar. Anna har ett stort intresse för sporthästmedicin, ortopedi och bilddiagnostik.  Anna är FEI treating och official vet, innehar AI-kompetens för häst och är även av Jordbruksverket förordnad officiell veterinär för häst. Anna är medlem av ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology), vilken är en organisation som vidareutbildar veterinärer inom sjukdomar i alla delar av hästens rörelseapparat. Anna arbetar främst på vår poliklinikavdelning samt med CT-undersökningar.
Läs mer om Anna
Våra medarbetare

Facebook inlägg