Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Specialisthästsjukhuset Helsingborg

med fokus på kunskap

Idag: Öppet dygnet runt

Rehabilitering på Specialisthästsjukhuset Helsingborg

DSEvidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg Butik Rehab

Specialisthästsjukhuset Helsingborg har alltid haft stort fokus på eftervård och erbjuder därför kiropraktik och fysioterapi som komplement till ortopedisk utredning och behandling. Vid besök på den ortopediska avdelningen i Helsingborg inleder veterinären med en utförlig undersökning av din häst. Därefter kan veterinären i vissa fall, rekommendera en fortsatt fysioterapeutisk eller kiropraktisk undersökning. Vår veterinär Li Ågårdh kan utföra kiropraktisk undersökning och behandling, medan vår fysioterapeut Lars Jeppsson undersöker och behandlar muskulära störningar som kan ge symptom i rörelseapparaten. 

Kiropraktisk och fysioterapeutisk behandling
I vårt Diagnostiska Center finns en rehabiliteringsavdelning där din häst undersöks/behandlas i lugn och ro. Behandlingen kan bestå av kiropraktik, massage, akupressur, elektroterapi samt stretching. Slutligen görs individuellt uppträningsschema, genomgång av rekommenderade stretching- och massagebehandlingar samt skoinstruktioner. Terapeutisk skoning och aktiv eftervård är en mycket viktig del i vårt friskvårdskoncept för att undvika återfall och överbelastningsskador.

Friskvård
Din häst behöver inte vara sjuk för att komma till oss. Du är välkommen att boka en tid för vet-check och fysioterapeutisk genomgång av din tävlingshäst i förebyggande syfte. Tiden bokar du i vår växel eller reception.

Sadelutprovning
Vi kan även erbjuda våra hästägare hjälp med sadelutprovning genom samarbete med Emelie Malmqvist, som har gedigen utbildning och erfarenhet inom sadelinpassning, anatomi och rörelsemekanik. Emelie kommer regelbundet till Djursjukhuset för sadelanpassning i samarbete med våra veterinärer. Oavsett om din häst har muskulära problem eller ryggsmärtor, som kan förklaras med dåligt tillpassad sadel, eller behöver hjälp att passa ut en ny sadel så är ni välkomna att boka tid hos oss. Emelie gör en bedömning av befintliga sadlar med efterföljande sadelutprovning vid behov. Sadelprovningen sker i vårt Diagnostiska Center tillsammans med veterinär och/eller fysioterapeut. Du ska vara ridklädd och ta med sadlar och träns när du kommer.

Tid bokas via växeln eller i receptionen 042 – 16 80 00