Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Specialisthästsjukhuset Helsingborg

med fokus på kunskap

Idag: Öppet dygnet runt

Kirurgi på högsta nivå på Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Varje år utförs ca 1000 operationer vid Specialisthästsjukhusets nyrenoverade operationsavdelning. De flesta av dessa, ca. 700, är planerade operationer som remitteras från stora delar av Sverige men också från Danmark och Norge. Många planerade operationer utförs med titthålskirurgi av våra mycket rutinerade och specialutbildade kirurger. Det innebär att man via ett några millimeter stort hål tittar in i leder, buk eller brösthåla för att kunna diagnostisera och behandla olika sjukdomar. Operationsavdelningen finns tillgänglig året runt, dygnet runt och varje år opereras ca 300 hästar akut med t.ex. frakturer, sårskador och kolik. För många hästar kan det vara livsavgörande att bli akut opererat.

Våra sövningsrutiner är framtagna för att göra narkosen så skonsam och säker som möjligt för hästen. Under narkosövervakningen kontrolleras EKG, blodtryck och blodvärden med stor precision samtidigt som vi hjälper hästen att andas på ett optimalt sätt med en ventilator. Efter operationen hjälper vi hästen att resa på sig så varsamt och säkert som möjligt med övervakning och eventuellt assisterad uppvak. Vårt fina anestesikoncept med specialutbildad personal och rutiner som skapar trygghet för hästen, är framtaget i samarbete med ledande specialister inom området i såväl Sverige som Europa.