Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.
Veterinär öppet dygnet runt

Avdelningar

Evidensia Djurkliniken Västerås

Avdelningar

Reception

Det första mötet med Djurkliniken Västerås börjar oftast med ett telefonsamtal eller en onlinebokning. Vår personal tar emot ditt samtal för att hjälpa till med enklare rådgivning, tidsbokning och övriga frågor. Oftast leder telefonsamtalet till att vi bokar en tid till någon av våra veterinärer.
Hos personalen finns kunskap om bl a vilka symptom som anses akuta och därmed vilka djur som bör uppsöka veterinär omgående eller vilka patienter som kan boka tid till någon av våra veterinärer.
Vår reception har vi medvetet anpassat efter djurägare och personal. Vi är måna om att din första kontakt med oss känns bra. Vi är medvetna om att det kan vara känsliga situationer då djuren kan vara mycket sjuka då ni kommer till oss, varför vi som jobbar här är måna om att ni ska känna er trygga. Vi sätter givetvis de sjuka djuren i centrum.
I receptionen hanterar vi inkomna remisser och röntgenbilder, vi ansvarar för posten, faxar recept, håller ordning på provsvar och bokade telefontider och vi har kontakt med veterinärer som remitterar patienter till våra specialister inom olika områden. Det är vi som bokar in alla besök och ser till att ditt djur hamnar hos rätt veterinär samt tar betalt och direktreglerar mot försäkringsbolagen då ditt djur är behandlat.

Mottagning/poliklinik

Denna avdelning är den första du möter efter att du anmält dig i receptionen.
Här finns fem undersökningsrum, röntgenrum och ett ultraljudsrum. På polikliniken tjänstgör en eller två veterinärer ihop med två eller tre veterinärassistenter. Våra arbetsuppgifter här varierar, allt från kloklippning och vaccineringar till livräddande första hjälpen vid akuta skador eller sjukdomar men huvudsakligen sker här den första undersökningen och bedömningen av hur vi ska gå vidare med ditt djur. Om ditt djur ska sövas brukar vi ta emot det på morgonen för att stanna under dagen. Sedan lämnas djuren hem på eftermiddagen när de är ordentligt vakna igen.
 Det är ett högt tempo på polikliniken och vi försöker planera vårt arbete så det ska bli så korta väntetider som möjligt. Det är mycket bra om du redan vid tidsbeställningen tar upp allt som du vill ha hjälp med så vi bokar in tillräckligt med tid för ditt besök. Det är dock oundvikligt att det kan bli väntetider om vi t.ex. måste ta hand om ett olycksfall och vi är tacksamma för förståelse för detta.

 

Våra recensioner

Linda Nerén

5

Trevligt bemötande i telefon, snabba tider och gott bemötande i kliniken. Rekomenderar starkt! Dem är bra på att lyssna och agera. Dem ser även till att varje djur får sin egen vård, och ser till att djuret har det bra under tiden där. Dem är även bra på återkoppling om det behövs efter besök. Söker alltid mig hit när det behövs❤️

Birgitta Sahlander

5

Tack Evidensia och speciellt sköterskan som svarade när jag ringde och tog emot min katt Chiefen och mig när vi kom till er Tog tyvärr inte ditt namn men du var guld värd i den stunden Att låta ett älskat djur somna in är en stor sorg men du gjorde den fin, omtänksam och med hjärta Tack från Birgitta

Hanna Svart

5

Så bra bemötande, oftast tid samma dag vid bråskande ärenden. Jätte trevlig personal och mycket bra hjälp för både katten och hundarna. Fick en fin stund när katten blev akut sjuk och tyvärr fick avlivas. Rekommenderar Evidensia

Maggie Forsgren

5

En fantastisk noga veterinär. Gjorde ultraljud som var ua. Så nöjd och lugn gick vi därifrån.

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

Vaccination drop-in: Mån - fre
kl. 10:00 - 12:00 och kl. 13:30 - 16:00
 • Måndag
  07:30 - 20:00
 • Tisdag
  07:30 - 17:00
 • Onsdag
  07:30 - 17:00
 • Torsdag
  07:30 - 17:00
 • Fredag
  07:30 - 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Eva Lund

  Leg. Djursjukskötare

  Eva Lund

  Klinikchef

  Kombinationen djur och människor är otroligt givande speciellt när man gillar djur, att träffa nya människor och få hjälpa dom att må bättre. Mig hittar man oftast på operationsavdelningen men ni kan även se mig jobba på alla dom övriga avdelningarna som finns på kliniken och förstås en del vid skrivbordet. Fritiden innehåller mycket amerikansk fotboll, styrketräning och hundpromenader med mina frallor i skog och mark. Jag bor på en gård ute på landet med min familj. Jag har jobbat med djursjukvård i mer än 25 år och det är fortfarande det bästa jobb jag vet.
  Läs mer om Eva
  Sara Pettersson

  Leg Veterinär

  Sara Pettersson

  Chefsveterinär

  Jag tog min veterinärexamen här i Sverige 2006 och har sen dess jobbat på flera mindre kliniker och Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm. Jag började här på Evidensia Djurkliniken Västerås i januari 2019 och trivs fantastiskt bra! Jag är en riktig allmänpraktiker som är intresserad av det mesta även om hjärtat klappar lite extra för katter och internmedicin. Just nu jobbar jag mycket med tandsjukdomar på hund och katt vilket är både utmanande och väldigt givande. Fritiden spenderar jag helst utomhus i trädgården eller skogen tillsammans med familj, hundar och scouter. Att mysa med en stor kopp te är också härligt!
  Läs mer om Sara
  Camilla Eklundh

  Camilla Eklundh

  Leg. Veterinär

  Imad Alrifae

  Imad Alrifae

  Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg