Idag: 08:00–17:00

Beställ en tid i förväg på telefon 011-15 98 10

När man besöker oss första gången behöver man lämna uppgifter om djuret och ägaren. Det behöver göras för att vi ska kunna föra journal på rätt sätt. Om ni har möjlighet är det bra om ni har förberett er med detta redan innan besöket, t.ex. försäkringsbolag, försäkringsummer, ID-handlingar, pass, födelsedatum etc. Tack för hjälpen!

Många undersökningar görs bäst om ditt djur inte ätit innan besöket. Hör med vår personal när du bokar tid.

Om du misstänker att hunden har ohyra, hosta, diarré eller annan smittosam åkomma, ber vi att du väntar med din hund i bilen eller utanför Kliniken tills vi har möjlighet att släppa in er i ett behandlingsrum direkt. Anmäl i receptionen att ni har kommit men lämna kvar hunden utomhus. Om din hund ska besöka veterinären för klåda eller andra hudproblem så ber vi dig att fylla i och skriva ut det frågeformulär vi förberett för detta. Fyll i uppgifterna så långt det går och ta med det ifyllda formuläret till besöket. Till formuläret »

Rasta gärna din hund innan besöket. Undantag är om det ska lämnas ett urinprov eller om ett ultraljud ska göras på livmoder eller urinblåsa.

Om ditt djur är försäkrat och ska gå igenom en större utredning eller operation ber vi dig att ha försäkringsnumret till hands.

Tänk på att betalning av alla vårdkostnader sker med kort i anslutning till besöket. Via vårt samarbete med Resurs Bank och Agriakortet (Wasa kredit) kan vi även erbjuda delbetalning/faktura. Läs mer om det här.

Innan du ringer

När du ringer till oss angående ett sjukt djur finns en del vi behöver veta. Tänk igenom följande innan du ringer:

 • Djurets ålder, ras och kön.
 • Äter ditt djur någon medicin.
 • Har ditt djur feber.
  Hundar har en normaltemperatur mellan 38,0 – 39,0.
  Katter har en normaltemperatur mellan 38,5 – 39,0.
 • Ditt djurs allmäntillstånd, är han/hon hängig, orolig ed.
 • Äter och dricker djuret normalt.
 • Hur är avföringen.
 • Hur är andningen respektive andedräkten.
 • Är tänder och tandkött normala.

Det är också bra om du har eventuella försäkringsnummer och kundnummer till hands. Kundnummer finns på tidigare kvitton.

På vardagar går det bra att avboka sin tid genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare. Det gäller ej helger!
Tidsbeställningar och rådfrågning per telefon kan ske 8.00-16.30.

Så kommer du snabbast fram när du ringer till oss.
Vissa tider är trycket på våra telefoner extra hårt. Det gäller alla dagar 8 -10 och framförallt måndagar. Är det inget brådskande kan det därför vara en god idé att ringa på andra tider. Välj gärna tisdag, onsdag eller torsdag em, då vi vanligtvis har kortare väntetid i telefonväxeln. Du kan alltid välja att bli uppringd av oss när det är din tur i kön om du inte vill vänta kvar i luren. Vi gör allt vi kan för att du ska få snabb hjälp när du ringer till oss.

Väl mött och varmt välkomna!

Inför besöket på Evidensia Djurkliniken Norrköping.