Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Idag: Stängt

Operationsavdelning

Varje dag utför vi ett flertal olika operationer. Från enklare sårskador till avancerade bukoperationer. Ben- och ledkirurgi remitterar vi vanligen till ortoped på djursjukhus. Vår narkosutrustning är modern och säker och vår operationspersonal är grundligt utbildad i anestesi. Alla större ingrepp sker med gasnarkos och avancerad narkosövervakning som mäter blodtryck, syre- och koldioxidmättnaden i blodet samt kontrollerar hjärtfunktionen. Vid varje narkos tar vi hänsyn till ditt djurs allmäntillstånd, sjukdom, ålder och ras.

Operationspatienterna tas emot samma morgon de ska opereras enligt avtalad tid. Vid inlämnandet träffar du en veterinär och/eller en djursjukvårdare som går igenom vad som ska ske under dagen. Du får även en tid för hemgång.

Ditt djur får sedan komma in på vår dagstationäravdelning där det blir omhändertaget tills det är dags för operation. Efter operationen får det komma tillbaks till sin bur och kan i lugn och ro vakna upp. Vi har ett separat rum för katter. Många djur har även dropp under några timmar. Efter uppvaknandet tas hundarna ut för att sträcka på benen och tömma blåsan.

Ditt djur kan för det mesta hämtas hem samma eftermiddag efter ett samtal med den veterinär som opererat eller en djursjukvårdare. Under det samtalet får du veta hur det gått under dagen och information om eftervården av ditt djur och kan ställa frågor.

Operationsavdelningen på Evidensia Djurkliniken Norrköping.